Blog Widget by LinkWithin

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Φασιστική επίθεση στο Χαιδάρι

 

Αντιφασιστική απάντηση σε επίθεση που δέχθηκαν σύντροφοι.

Μετά από την αφισοκόλληση αντιφασιστικού περιεχομένου στο Χαϊδάρι σήμερα το πρωί, δύο σύντροφοι που συμμετείχαν στην εν λόγω δράση δέχθηκαν επίθεση από φασιστοειδές λίγο αργότερα, την ώρα που έγραφαν αντιφασιστικό σύνθημα σε σχολείο της περιοχής. Αντανακλαστικά σύντροφοι και γείτονες της περιοχής αποφασίσαμε να απαντήσουμε: λίγες ώρες αργότερα, το απόγευμα 120 άτομα πορευτήκαμε στη γειτονιά του παραπάνω φασιστοειδούς, φωνάζοντας συνθήματα, μοιράζοντας κείμενο που περιέγραφε το συμβάν, αφισοκολλώντας τα πάντα στο πέρασμά μας, γράφοντας συνθήματα σε τοίχους και συνομιλώντας με γείτονες, ενημερώνοντάς τους για τον «ελληναρά» που κατοικεί δίπλα τους. Οι αντιδράσεις της γειτονιάς ήταν πέρα από το αναμενόμενο θετικές. Εμείς με τη σειρά μας έχουμε να δηλώσουμε σε όλους τους τόνους και προς πάσα κατεύθυνση ότι τέτοιες πρακτικές δε μας φοβίζουν, δε μας κλείνουν σπίτια μας, αντιθέτως μας οπλίζουν με πείσμα να πολεμήσουμε τις παρακρατικές φασιστικές συμμορίες και να σταθούμε έμπρακτα εμπόδιο στο κοινωνικό εκφασισμό, μέχρι να ανατραπούν όλα αυτά που τον γεννάνε.  Τίποτα δεν τελείωσε, όλα συνεχίζονται… φασίστες ούτε να το σκέφτεστε!!

 

Οι νέοι κι οι νέες ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χαϊδαρίου καταγγέλλουν φασιστική επίθεση

 

Οι νέοι κι οι νέες ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ καταγγέλλουν την επίθεση που δέχτηκαν δυο συμπολίτες μας κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής παρέμβασης χτες 29/9 το μεσημέρι από φασιστοειδές, ο οποίος τους πλησίασε βρίζοντας τους και τους χτύπησε με αλυσίδα προκαλώντας ελαφρύ τραύμα στο κεφάλι του ενός.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Ο φασισμός όμως δεν έρχεται από το πουθενά. Είναι ο πιο θρασύς καπιταλισμός!
Είναι προϊόν της πολιτικής που ακολουθούν τα κόμματα εξουσίας, η οποία εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και οδηγεί τους νέους στην ανεργία και την ανασφάλεια. Τόσα χρόνια καθεστωτικά ΜΜΕ και κόμματα εξουσίας συνέβαλλαν στη δημιουργία εδάφους για την ανάπτυξη φασιστικών πρακτικών. Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή αξιοποιεί πλήρως την εγκληματική δράση της ΧΑ και τις στενές της σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα, με στόχο τον εκφασισμό της κοινωνικής ζωής και τη δημιουργία κλίματος φόβου που με τη σειρά του λειτουργεί κατασταλτικά στην ανάπτυξη εργατικών αγώνων και των κοινωνικών διεκδικήσεων.
Χτίζουμε τείχος απέναντι στις ναζιστικές πρακτικές.
Όσοι θεωρούν ότι θα αντιμετωπίσουν κοινωνικά προβλήματα με βία, ανθρωποκυνηγητά και τραμπουκισμούς σε όποιον έχει διαφορετική άποψη, με μαχαίρια και αλυσίδες δεν έχουν καμία θέση στις γειτονιές μας!
Σήμερα που υπάρχει η δυνατότητα της ανατροπής και της ελπίδας για τον ελληνικό λαό δε θα αφήσουμε το φόβο και τον ολοκληρωτισμό να εισβάλλει στην καθημερινότητά μας.
Θα συνεχίσουμε να προτάσσουμε τη συλλογική ζωή και δράση, την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια.
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής, για μια κοινωνία που βάζει τους ανθρώπους πάνω από τα κέρδη
…και θα νικήσουμε!

Νέοι-ες ΣΥΡΙΖΑ EKM ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου