Blog Widget by LinkWithin

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Γερμανοί άκουσαν τον Τσίπρα

Οι Γερμανοί ακούν προσεκτικά τον Τσίπρα 

Το πακέτο νέων μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, οι
 κοινωνικές αντιδράσεις, αλλά και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από την κρίση, ήταν τα βασικά θέματα κατά την διάρκεια της συνάντησης του Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξη Τσίπρα με την ηγετική ομάδα της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), Γκρέγκορ Γκίζι, Βόλφγκανγκ Γκέρκε και Ντίτερ Ντεμ, χθες στο Βερολίνο.

Προηγουμένως ο κ. Τσίπρας που έχει γίνει δεκτός με ιδαίτερη θερμότητα από τους βορειοευρωπαίους (διάβασε σχετικό άρθρο) είχε επαναλάβει ότι «το πρόγραμμα δεν βγαίνει» και ότι η επιμονή στην υλοποίησή του απλώς «ανοίγει περισσότερο τον πάτο του βαρελιού», ενώ είχε αναφερθεί στον κίνδυνο κοινωνικής αναταραχής, η οποία ενδέχεται να απειλήσει ολόκληρη την Ευρώπη. Έκανε δε λόγο για την ανάγκη μιας συνολικής, ευρωπαϊκής, λύσης, καθώς το πρόβλημα, είναι, όπως είπε, ευρωπαϊκό. Αναλυτικά η δήλωση Τσίπρα:

«Ολοένα και περισσότεροι στην Ευρώπη, ακόμη και στη Γερμανία, συνειδητοποιούν ότι το μνημόνιο είναι αδιέξοδο. Το πρόγραμμα αυτό, δεν βγαίνει. Οδηγεί στην καταστροφή.
Ολοένα και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι οι περίφημες "υποχρεώσεις" που πρέπει να τηρήσουμε, μας οδηγούν στην απομόνωση από την Ευρώπη και οδηγούν την ίδια την Ευρώπη σε πολύ μεγάλο κίνδυνο. Διότι, αν το νέο πακέτο των σκληρών και βάρβαρων μέτρων έρθει στη Βουλή, υπερψηφισθεί και υλοποιηθεί, τότε η Ελλάδα θα οδηγηθεί σ’ ένα κοινωνικό ολοκαύτωμα, αλλά, ταυτόχρονα, αυτό εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη.
Συνεπώς, τώρα είναι η ώρα, ο ελληνικός λαός να σηκώσει το βάρος στα χέρια του. Να αντιδράσει σε αυτό το πακέτο μέτρων και να διεκδικήσει μια συνολική ευρωπαϊκή λύση στο ευρωπαϊκό πρόβλημα. Διότι, η λιτότητα δεν αποτελεί λύση. Είναι η συνταγή που ανοίγει τον πάτο του βαρελιού, είναι η συνταγή που αν συνεχίσουμε να την ακολουθούμε, τότε είναι βέβαιο, - και αυτό το συνειδητοποιούν και οι πιστωτές-, πως δεν θα μπορέσουμε ποτέ να επιστρέψουμε τα χρήματα που δανειζόμαστε από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους. Πιστεύω ότι η δυνατότητα για μια άλλη ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα του Νότου ανοίγει μέσα από τον αγώνα του λαού μας να ακυρώσει αυτά τα βάρβαρα μέτρα.»

Σήμερα ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε συζήτηση για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης, στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Δικτυωμένοι - Κατασκήνωση του μέλλοντος - Πώς θέλουμε να ζήσουμε;» που διοργανώνει το Ίδρυμα της εφημερίδας «Die Zeit» στο Αμβούργο. Αργότερα, θα μιλήσει σε εκδήλωση της Αριστεράς στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο της καμπάνιας της «Die Linke» για την δίκαιη αναδιανομή του πλούτου («Umfairteilen»).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου