Blog Widget by LinkWithin

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Διαδηλώτρια χρησιμοποιείται ως ανθρώπινη ασπίδα από τα ΜΑΤ - όλο το χρονικό



Με πλήθος φωτογραφιών ως αδιάψευστους μάρτυρες, αποκαλύπτεται μια ακόμα όψη των σκληρών πρακτικών της ελληνικής αστυνομίας. Αφού συλλαμβάνουν διαδηλώτρια στην Λ. Αμαλίας, τη σέρνουν μαζί τους ως τη Μητροπόλεως, αποδοκιμάζονται από τον κόσμο και όταν φεύγουν μερικές πέτρες εναντίον τους χρησιμοποιούν τη συλληφθείσα ως ανθρώπινη ασπίδα. Και σήμερα, Τετάρτη πρωί, ο υπουργός Ν. Δένδιας ακόμα δεν γνωρίζει τίποτα.

Το πλήρες χρονικό έχει ως εξής (στο χάρτη, η διαδρομή των ΜΑΤ μαζί με τη συλληφθείσα διαδηλώτρια):







Η διαδηλώτρια συλλαμβάνεται στην Αμαλίας, μετά το τραμ, απέναντι από τον Εθνικό Κήπο με τον τρόπο που βλέπετε στις φωτογραφίες, από άνδρα των ΜΑΤ που έχει στο κράνος κίτρινο τετράγωνο (σήμα διμοιρίας) και αριθμό 1236.  Προσέξτε το κεφαλοκλείδωμα του σιδερόφραχτου αστυνομικού στο λαιμό της κοπέλας.






















Κοιτάξτε προσεκτικά τι γράφει το λουρί του ΜΑΤατζή: KILLER




Κατόπιν, την κατεβάζουν από την Ξενοφώντος, περνάνε κάθετα τη Φιλελλήνων κι εκεί είναι που οι ΜΑΤατζήδες τη χρησιμοποιούν ως ανθρώπινη ασπίδα, μερικά μέτρα πριν από τη Νίκης.



Το περιστατικό, όπως το περιγράψαμε από χθες στο left.gr



Ο κόσμος που βρισκόταν κοντά τους εκείνη τη στιγμή τους αποδοκίμαζε επειδή είναι και μικρή σε ηλικία, έγινε φασαρία, ήρθαν νεαροί κι άρχισαν να πετάνε πέτρες στα ΜΑΤ. Εκείνη τη στιγμή, ο ΜΑΤατζής κάνει μεταβολή και τη βάζει μπροστά του...










Όταν τελειώνει εκεί η ιστορία, συνεχίζουν, στρίβουν τη Νίκης δεξιά, βγαίνουν Μητροπόλεως, κάτω από τη πλατεία Συντάγματος, ανεβαίνουν Βασιλέως Γεωργίου κι εκεί στο φράχτη με άλλους συλληφθέντες πάνε για την κλούβα.







Οι φωτογραφίες τριών φωτογράφων ακολουθούν αυτή την πορεία.




Εως σήμερα το πρωί, ενώ από χθες το βράδυ το περιστατικό έχει διαδοθεί ευρέως μέσω Διαδικτύου, ο κ. Δένδιας δεν γνώριζε τίποτα, όπως δήλωσε στη ραδιοφωνική εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου, και έσπευδε να διαβεβαιώσει ότι δεν ισχύουν «διπλά στάνταρ» σε σχέση με τους πολίτες όταν αστυνομικοί παραβαίνουν τη νομιμότητα (αν και το παραπάνω περιστατικό δύσκολα περιγράφεται απλώς ως παράβαση της νομιμότητας...)



Πηγή των φωτογραφιών και του χάρτη: Art Resistance στο Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου