Blog Widget by LinkWithin

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Το χρονικό της σύλληψης του Κ. Βαξεβάνη (βίντεο)

 

Ο Κώστας Βαξεβάνης συνελήφθη από τις αρχές το πρωί της Κυριακής, αλλά λίγο πριν τις 14.30 αφέθηκε ελεύθερος! Aκούστε το ηχητικό ντοκουμέντο από την ώρα της σύλληψης.  
 
Το θέατρο του παραλόγου που ξεκίνησε με το ένταλμα σύλληψης του Κώστα Βαξεβάνη το Σάββατο, ολοκληρώθηκετο πρωί της Κυριακής. Ο Βαξεβάνης, πεπεισμένος ότι έκανε το σωστό δημοσιεύοντας τη λίστα Λαγκάρντ, έδειξε ότι δεν φοβάται τη σύλληψη και ενώ θα μπορούσε να εξαφανιστεί μέχρι να περάσει το 24ωρο του αυτόφωρου, έγραψε το πρωί της Κυριακής στο twitter: «Βρίσκομαι Ποντου 16 στη Δροσια. Απ έξω υπάρχουν 15 Αστυνομικοί. Ας μπουν να με συλλάβουν την επέτειο του ΟΧΙ σαν γερμανοτσολιαδες».


11.10 πμ Η αστυνομία συνέλαβε το δημοσιογράφο τη στιγμή που έδινε τηλεφωνική συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». Με σχετικό πόστ του ενημερώνει και μέσω Twitter για τη σύλληψη του.









14.00 Ελεύθερος αφέθηκε  ο Κώστας Βαξεβάνης, με την υποχρέωση να εμφανιστεί αύριο το μεσημέρι στον ανακριτή. Δείτε τι δήλωσε μόλις εφέθηκε ελέυθερος



  
Πράξη πολιτικής σκοπιμότητας χαρακτηρίζει τη σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρεται σε αυτήν:

«Η σύλληψη του εκδότη του περιοδικού Hot-Doc Κώστα Βαξεβάνη αποτελεί μια ακραία πράξη πολιτικής σκοπιμότητας με ανίσχυρο νομικό περίβλημα.

Συνιστά πρόκληση προς την ελληνική κοινωνία, οι πολιτικοί υπεύθυνοι της συγκάλυψης και της διαφθοράς να απολαμβάνουν της νομικής ασυλίας, την ίδια στιγμή που οι δημοσιογράφοι που υπηρετούν και εκφράζουν, μέσα από τη δουλειά τους, την ανάγκη της διαφάνειας και της αποκάλυψης, αντιμετωπίζονται ως επικίνδυνοι εγκληματίες.

Πρόκειται για άλλο ένα σημάδι έκπτωσης της λειτουργίας της δημοκρατίας στην Ελλάδα του μνημονίου», καταλήγει η ανακοίνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου