Blog Widget by LinkWithin

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Χούντας συνέχεια.«Έκοψαν» την εκπομπή των Αρβανίτη-Κατσίμη για σχόλιο στον Δένδια!

Χούντα είναι. Θα περάσει; 
Η φίμωση του τύπου συνεχίζεται κανονικά.
Μετά τη σύλληψη Βαξεβάνη, έχουμε το κόψιμο των παρουσιαστών Αρβανίτη και Κατσίμη, από την εκπομπή Πρωινή Ενημέρωση της ΝΕΤ που παρουσίαζαν, με εντολή του γενικού διευθυντή ειδήσεων Αιμίλιου Λιάτσου.

Αιτία,  η παρουσίαση δημοσιεύματος της «Κυριακάτικης Αυγής» με τα πορίσματα για τους βασανισμούς συλληφθέντων στην Ασφάλεια. τα οποία και αποκάλυψε ο Guardian.

Αυτός ήταν ο διάλογος ο οποίος,  οδήγησε  στην απόφαση να κοπεί η

εκπομπη:





Ο σοβαρός λοιπόν κ.Δένδιας δεν άντεξε τη διάψευσή του από τα ιατροδικαστικά πορίσματα. Δεν άντεξε πολύ περισσότερο να υπάρχουν αξιοπρεπείς δημοσιογράφοι με το θάρρος της γνώμης τους. Στην δημοκρατία του μνημονίου δεν επιτρέπεται η αλήθεια. Μόνο οι κατευθυνόμενες κραυγές των ακριβοπληρωμένων δημοσιογράφων που υπερασπίζονται τις κυβερνήσεις της χρεοκοπίας. Και οι υπουργοί που υπερασπίζονται προκλητικά τις χρυσαυγίτικες μεθόδους της ΕΛΑΣ, οφείλουν να εξοντώνουν την κριτική, έστω και ήπια ή πλάγια.

Θύμα της συγκυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, δεν είναι μόνο η κοινωνία και οι εργαζόμενοι. Δεν είναι μόνο η χώρα που βυθίζεται σε όλο και μεγαλύτερη ασφυξία. Είναι και η δημοκρατία. Αυτή η δημοκρατία, που σε περιόδους άνεσης πουλάει ευρωπαϊκό διαφωτισμό, αλλά σε περίοδο κρίσης τιμά έμπρακτα την επταετία. Ο Δένδιας από αυτή την άποψη δεν είναι η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας.

Εδώ απόσπασμα από το δημοσίευμα της Αυγής για το πόρισμα των ιατροδικαστών:


"Στην υπ' αριθμόν 1150 ιατροδικαστική έκθεση με αριθμό πρωτοκόλλου 1696/02.10.2012 καταγράφεται:

- Θλαστικό τραύμα των μαλακών μορίων του τριχωτού της κεφαλής κατά τη δεξιά βρεγματική χώρα καλυμμένο με αιματόπηγμα μήκους 1,7 εκμ.

- Θλαστικές εκχυμώσεις κατά την δεξιά κροταφική και ζυγωματική χώρα.

- Εκδορές κατά την αριστερή κατ' αγκώνυ άρθρωση.

- Εκτεταμένες θλαστικές εκχυμώσεις κατά τη δεξιά νεφρική χώρα (αιμάτωμα).

- Αιμάτωμα εκτεταμένο κατά την έξω πλάγια και οπίσθια επιφάνεια του δεξιού μηρού.

Στην ιατροδικαστική έκθεση επίσης αναφέρεται για τον συλληφθέντα (ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω παρέμεινε όλο το βράδυ στη ΓΑΔΑ με σπασμένο χέρι και ανοιγμένο κεφάλι χωρίς να τον δει γιατρός) ότι “φέρει γυψονάρθηκα και τριγωνική ανάρτηση δεξιού άνω άκρου. Η γενομένη ακτινογραφία έδειξε κάταγμα της μεσότητας του 3ου μετακαρπίου της δεξιάς άκρας χειρός. Συνεστήθη νευροχειρουργική εκτίμηση η οποία όπως αναφέρει (σ.σ.: το θύμα) δεν πραγματοποιήθηκε. Φέρει ελαστικό επίδεσμο κατά τη δεξιά κνήμη και δύο θλαστικά τραύματα κατά την πρόσθια επιφάνεια αυτής μήκους 1,5 και 0,8 εκμ. περίπου”.

Το διά ταύτα του πορίσματος κάνει λόγο για “βαρεία σωματική βλάβη διά θλώντος – αμβλέος οργάνου προκληθείσης”.

Taser ο “αναπτήρας” του Δένδια Σε άλλο ιατροδικαστικό πόρισμα (αριθμός έκθεσης 1148, αριθμός πρωτοκόλλου 2044/01.10.2012) για τον συλληφθέντα που καταγγέλει ότι χτυπήθηκε με αστυνομικό taser, τα ευρήματα κάνουν λόγο για τραυματισμό που ταιριάζει με αυτόν που προκαλείται από το ηλεκτρονικό όπλο.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται "εκδορά διαμέτρου 0.9 εκμ. μετά εκχυμωτικής άλω καθώς και κυκλοτερούς εστίας ερυθρότητας κάτωθεν αυτής στο κάτω τμήμα της θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης διά οξυαίχμου τινός οργάνου"!

Επίσης στο σύνολό τους οι ιατροδικαστικές εξετάσεις κάνουν λόγο για σωματικές βλάβες "διά θλώντος αμβλέος οργάνου", για οιδήματα, εκτεταμένες θλαστικές εκχυμώσεις και ζητείται οι ασθενείς να "απόσχουν εκ των ασχολιών τους" από δύο ημέρες έως ένα μήνα".
Ο σοβαρός λοιπόν κ.Δένδιας δεν άντεξε τη διάψευσή του από τα ιατροδικαστικά πορίσματα. Δεν άντεξε πολύ περισσότερο να υπάρχουν αξιοπρεπείς δημοσιογράφοι με το θάρρος της γνώμης τους. Στην δημοκρατία του μνημονίου δεν επιτρέπεται η αλήθεια. Μόνο οι κατευθυνόμενες κραυγές των ακριβοπληρωμένων δημοσιογράφων που υπερασπίζονται τις κυβερνήσεις της χρεοκοπίας. Και οι υπουργοί που υπερασπίζονται προκλητικά τις χρυσαυγίτικες μεθόδους της ΕΛΑΣ, οφείλουν να εξοντώνουν την κριτική, έστω και ήπια ή πλάγια.



Πολιτικές αντιδράσεις

Η απόφαση της ΕΡΤ προκάλεσε την αντίδραση των ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ που ζητούν ανάκληση της απόφασης.
  

ΣΥΡΙΖΑ: "Η δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση, όμως, δεν αποτελεί μαγαζάκι κανενός"
 

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και στην διοίκηση της ΕΡΤ με αφορμή το «κόψιμο» της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση» εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου γίνεται λόγος για «σχέδιο μετατροπής της Δημό

σιας Τηλεόρασης σε προπαγανδιστικό όργανο τρομοκράτησης και χειραγώγησης» από τη μνημονιακή συγκυβέρνησης.

«Μετά τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα λογοκρισίας και περιθωριοποίησης των δημοσιογράφων που δεν συμμορφώνονται προς τα υποδείξεις, σήμερα το πρωί η διοίκηση της ΕΡΤ κατέλυσε και τα τελευταία προσχήματα», συνεχίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου χαρακτηρίζει το κόψιμο της εκπομπής των δημοσιογράφων Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη «στυγνή κομματική παρέμβαση στη δημόσια τηλεόραση», ενώ τονίζει ότι «ανασύρει μνήμες άλλων εποχών».

«Η αναφορά των δημοσιογράφων στην υπόθεση του ξυλοδαρμού συλληφθέντων διαδηλωτών που αποκάλυψε η εφημερίδα Guardian και καλύπτει μέχρι σήμερα ο αρμόδιος υπουργός κ. Δένδιας φαίνεται να είναι η αφορμή για αυτήν την απόφαση, που ανασύρει μνήμες άλλων σκοτεινών εποχών», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «η δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση, όμως, δεν αποτελεί μαγαζάκι καμίας κυβέρνησης και κανενός υπουργού, αλλά ανήκει στον ελληνικό λαό». «Αυτός έχει δικαίωμα στην ανεξάρτητη και αντικειμενική ενημέρωση, όσο κι αν αυτό δεν συμβαδίζει με τα συμφέροντα μιας κυβέρνησης που βουλιάζει καθημερινά στην ανυποληψία. Η απόφαση αυτή πρέπει άμεσα να ανακληθεί, αλλιώς εγείρεται θέμα παραίτησης της διοίκησης της ΕΡΤ».

  ΚΚΕ: Ωμή λογοκρισία και πολιτική δίωξη το κόψιμο της εκπομπής των Αρβανίτη-Κατσίμη

Ανακοίνωση κατά της διακοπής της εκπομπής του Κώστα Αρβανίτη και της Μαριλένας Κατσίμη εξέδωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, κάνοντας λόγο για «πολιτική δίωξη» και «ωμή λογοκρισία».
Το ΚΚΕ εκτιμά ότι η ευθύνη της συγκεκριμένης επιλογής βαραίνει την κυβέρνηση Σαμαρά και τους εντεταλμένους της στη Δημόσια Τηλεόραση, ζητώντας παράλληλα να ανακληθεί η συγκεκριμένη απόφαση. Mπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη συγκεκριμένη είδηση εδώ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ:
Το κόψιμο της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ, με τους δημοσιογράφους Κ. Αρβανίτη και Μ. Κατσίμη, αποτελεί πράξη ωμής λογοκρισίας και πολιτικής δίωξης.
Η ευθύνη βαρύνει τη συγκυβέρνηση και τους εντεταλμένους της στην ΕΡΤ. Η απαράδεκτη αυτή απόφαση πρέπει να ανακληθεί τώρα.


Θύελλα αντιδράσεων σε facebook και twitter
 Καυστικά σχόλια έχουν κάνει τον γύρο του διαδικτύου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι σχολιαστές κάνουν λόγο για επανασύσταση της ΥΕΝΕΔ

Σχόλιο στο facebook : Αντιφασίστες συλλαμβάνονται και βασανίζονται από αστυνομικούς που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή, για τα ελληνικά μμε αυτό δεν είναι είδηση. Εμφανίζονται δημοσιεύματα στο εξωτερικό που περιγράφουν την υπόθεση με λεπτομέρειες, πράγμα που επίσης δεν αποτελεί είδηση. Ο Δένδιας αποφασίζει να διαψεύσει τα δημοσιεύματα αυτά, λέγοντας ότι γνωρίζει εκ των προτέρων τα περιεχόμενα των ιατροδικαστικών εκθέσεων
και απειλεί Guardian με μήνυση, πράγμα ξαφνικά που αποτελεί είδηση και κανάλια φιλοξενούν ξαφνικά την απάντηση του Δένδια για κάτι που δε δημοσίευσαν ποτέ. Τελικά τα ιατροδικαστικά πορίσματα βγαίνουν και διαψεύδουν το Δένδια, πράγμα που ξανά δεν αποτελεί είδηση, ενώ η μοναδική εμπομπή που τολμάει να το αναφέρει, κόβεται από την κρατική τηλεόραση. Ελευθερία τύπου επιπέδου Ιράν.
 
 
 
 
 






Απάντηση ΕΡΤ

 Διευκρινήσεις για το «κόψιμο» της ενημερωτικής εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση» προέβη ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ, Αιμίλιος Λιάτσος, μέσω επίσημης ανακοίνωσης.

Ο επικεφαλής του ενημερωτικού τμήματος της ΕΡΤ τόνισε πως πολιτική του Μέσου είναι να σέβεται την ελευθεροτυπία, αλλά δεν δέχεται την «καταπάτηση στοιχειωδών κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας».


Η ανακοίνωση του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ, Αιμίλιου Λιάτσου
:

«Σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε με τους παρουσιαστές της σημερινής εκπομπής «ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» της ΝΕΤ, ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ Α.Ε. κ. Αιμίλιος Λιάτσος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«
Η Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης της ΕΡΤ σέβεται απολύτως τους κανόνες της ελευθεροτυπίας και το αποδεικνύει εμπράκτως στην καθημερινή παρουσίαση της επικαιρότητας και την προβολή όλων των απόψεων. Όμως, δεν μπορεί να αποδεχτεί την καταπάτηση στοιχειωδών κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Οι παρουσιαστές της σημερινής εκπομπής «ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» της ΝΕΤ, κ. Κώστας Αρβανίτης και κυρία Μαριλένα Κατσίμη, προέβησαν σε απαράδεκτους υπαινιγμούς κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια, χωρίς μάλιστα να του δώσουν το δικαίωμα να εκφράσει τη δική του άποψη, ενώ με τα σχόλιά τους εμφανίστηκαν να προκαταλαμβάνουν το αποτέλεσμα δικαστικής απόφασης
».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου