Blog Widget by LinkWithin

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Αστυνομικοί εισβάλουν σε σχολείο του Χολαργού και βαράνε ανήλικους (βιντεο)

http://myxolargos.gr/images/IMG_3941.jpg

Επεισόδια σημειώθηκαν την τετάρτη το πρωί στο υπό κατάληψη  1ο Λύκειο Χολαργού μεταξύ αστυνομικών και μαθητών. Δύο αστυνομικοί της ασφάλειας, δύο ένοπλοι και ένας ειδικός φρουρός βρέθηκαν σήμερα το πρωί στο σχολείο για να καταστείλουν την κατάληψη που αποφασίστηκε μετά από χθεσινή ψηφοφορία (190 υπέρ και 120 κατά). Δύο εξ αυτών σκαρφάλωσαν από τα κάγκελα της πίσω πόρτας με αποτέλεσμα οι μαθητές στην προσπάθειά τους να τους απωθήσουν να έρθουν σε συμπλοκή. Στο επεισόδιο ενεπλάκησαν ακόμη και μαθητές που ήταν αντίθετοι με την κατάληψη και βρίσκονταν εκεί για να περιφρουρήσουν το σχολικό τους χώρο.
Το σχολείο πάρα την τρομοκρατική επίθεση της αστυνομίας παραμένει κατελειμένο.





 Μαθητές του 1ου Λυκείου Χολαργού, μιλούν στο Ρ/Σ στο Κόκκινο για το περιστατικο.

 Στη βουλή το θέμα απο τον ΣΥΡΙΖΑ

Ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας και προστασίας του Πολίτη κατέθεσαν 6 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που καταγγέλλουν εισβολή αστυνομικών στο 1ο λύκειο Χολαργού που τελούσε υπό κατάληψη, το πρωί της Τετάρτης που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μαθητών.

Όπως καταγγέλλουν οι βουλευτές, «Το πρωί της 2ας Οκτωβρίου 2012, στο κατειλημμένο 1ο Λύκειο Χολαργού, εισέβαλαν με πρωτοφανή βιαιότητα ένστολοι αστυνομικοί, προκειμένου να διακόψουν την κατάληψη, με αποτέλεσμα να χτυπηθούν και να τραυματιστούν μαθητές και μαθήτριες.


Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  ΣΥΡΙΖΑ21.jpg Εμφανίσεις:  2 Μέγεθος:  11,9 KB 

Οι μαθητές, με την κατάληψη του σχολείου τους εξέφρασαν την αγωνία τους για τα πολύ σοβαρά προβλήματα της δευτεροβάθμια εκπαίδευσης. Αντί η Πολιτεία να στέκεται στο πλευρό των μαθητών που απαιτούν τα αυτονόητα, όπως το να μην πληρώνουν τα βιβλία τους, έστειλε τις δυνάμεις καταστολής να χτυπήσουν παιδιά.

Επειδή οι ευθύνες δεν βαρύνουν μόνο τον υπουργό Παιδείας που επιτρέπει σε αστυνομικούς να χτυπούν ανήλικους μαθητές αλλά και την Αστυνομία, η ηγεσία της οποίας, επιχειρησιακή και πολιτική, συνεχίζει να βαδίζει στο δρόμο των αντιλαϊκών κατασταλτικών πρακτικών.


Επειδή η απόσταση ανάμεσα στους αστυνομικούς που χτυπούν βάναυσα μαθητές και τον γονιό-αστυνομικό ο οποίος χτύπησε εκπαιδευτικό τις προάλλες στη Σάμο μέχρι την ανασύσταση των »αγανακτισμένων πολιτών» που δολοφόνησαν το Νίκο Τεμπονέρα, δεν είναι μεγάλη». ΟΙ βουλευτές τονίζουν πως «τα εν λόγω φασιστικά περιστατικά είναι ανησυχητικά και πρέπει να κινητοποιήσουν όλες τις αρμόδιες αρχές ώστε να μην επαναληφθούν». Και ερωτούν τους υπουργούς:


1. Ποιος έδωσε τις συγκεκριμένες εντολές;

2.Τι μέτρα θα πάρουν ώστε να διωχθούν ποινικά και διοικητικά οι εν λόγω αστυνομικοί;


3. Ήταν ενήμερο το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού για τις εν λόγω εντολές;


Την ερώτηση συνυπογράφουν οι βουλευτές: Τάσος Κουράκης, Μαρία Κανελλοπούλου, Παναγιώτα Δριτσέλη, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Έφη Γεωργοπούλου και Αφροδίτη Σταμπουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου