Blog Widget by LinkWithin

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Επανεκλογή του Ούγο Τσάβες στη Βενεζουέλα

 
Για έξι ακόμα χρόνια, ανανέωθηκε η θητεία του Ούγο Τσάβες στη θέση του προέδρου της Βενεζουέλας μετά τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής 7ης Οκτωβρίου, με ποσοστό 54% έναντι του 45% που απέσπασε ο έτερος υποψήφιος Ενρίκε Καπρίλες.
Η διαφορά των 9 μονάδων αποτελεί μία από τις δυσκολότερες νίκες του Τσάβες που όμως καταφέρνει να παραμένει στην εξουσία από το 1998, όπου εκλέχθηκε για πρώτη φορά. Παράλληλα, το ποσοστό συμμετοχής έφτασε στο 81%, έναντι του 74% των εκλογών του 2006.

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων χιλιάδες υποστηρικτές του Ούγο Τσάβες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Καράκας πανηγυρίζοντας με κόρνες και πυροτεχνήματα την επανεκλογή του αγαπημένου τους ηγέτη. Αντίστοιχα, η αντίδραση του επανεκλεγέντος προέδρου ήρθε μέσω του twitter, και την ανάρτηση: «Ευχαριστώ αγαπημένε μου λαέ! Ζήτω η Βενεζουέλα, ζήτω ο Μπολιβάρ!».
Την ίδια στιγμή, ο Ενρίκε Καπρίλες ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους τους και αναγνώρισε την ήττα του, αναφέροντας: «Αν ξέρεις να κερδίζεις, πρέπει να ξέρεις και να χάνεις».
Το 2006, ο Εξάντας ταξίδεψε στη Βενεζουέλα για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ «Ο κύριος Πρόεδρος», συναντώντας από συγγενείς και υποστηρικτές του Ούγο Τσάβες μέχρι επικριτές του, προσπαθώντας να συνθέσει το παζλ γύρω απ’ τον άνθρωπο που είτε λατρεύεται σαν θεός, είτε μισείται θανάσιμα.

 exandasdocumentaries.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου