Blog Widget by LinkWithin

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Guardian:Αποκαλύψεις ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ για τις σχέσεις Χ.Α - αστυνομιας (video)

 

Ένα ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου για τη σχέση της Χρυσής Αυγής με την ΕΛ.ΑΣ. φιλοξενεί η διαδικτυακή έκδοση της βρετανικής εφημερίδας Guardian. Στο ντοκιμαντέρ, που έχει αναρτηθεί σε δύο ξεχωριστές σελίδες: μία στα ελληνικά και μία στα αγγλικά, ανώτατος αξιωματικός δηλώνει ανοιχτά πως η Χρυσή Αυγή έχει παρεισφρύσει στην Eλληνική Aστυνομία.
 Ο ανώτατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, που μιλά υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, υποστηρίζει ότι το κράτος ήταν απόλυτα ενήμερο και γνώριζε εδώ και χρόνια για τις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής.

Επίσης αποκαλύπτει οτι,διαδοχικές κυβερνήσεις επέτρεψαν στο υπερεθνικιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής να παρεισφρήσει στις τάξεις της αστυνομίας.

Οι μετανάστες ήταν απλώς ο πρώτος στόχος στη μακρά λίστα των νεο-φασιστών, προειδοποιούν τα θύματα βίαων επιθέσεων από ακροδεξιούς εγκληματίες.




Η ΕΥΠ και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας τους παρακολουθούσαν στενά, δηλώνει και κατηγορεί τους επικεφαλής της Αστυνομίας πως είχαν την ευκαιρία να απομονώσουν και να απομακρύνουν τους «φύλακες του φασισμού» από το Σώμα, αλλά αποφάσισαν να μην το κάνουν.

Η βρετανική εφημερίδα ζήτησε σχόλιο από τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας, Χρήστο Μανούρα, ο οποίος αρνήθηκε την ύπαρξη «φυλάκων του φασισμού» στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας, λέγοντας πως «καμία παράνομη συμπεριφορά δε θα γινόταν ανεκτή».




Στο ντοκιμαντέρ γίνεται αναφορά στην άνοδο της Χρυσής Αυγής και στα πρόσφατα περιστατικά, όπως την επίθεση στη Λιάνα Κανέλη από τον Ηλία Κασιδιάρη.


 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΈΝΟ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου