Blog Widget by LinkWithin

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Κι άλλα προβλήματα για το iPhone 5

iPhone 5: Νέες αναφορές για προβλήματα
Εφόσον έχουμε δει αρκετές φορές να υπάρχουν αναφορές για προβλήματα γύρω από συσκευές που μόλις έχουν κυκλοφορήσει, το iPhone 5 δείχνει πως δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Δεν έχουν περάσει παρά μόλις λίγες ώρες από την αναφορά του προβλήματος με τα «γδαρσίματα» που αντιμετωπίζουν ορισμένοι χρήστες του νέου smartphone τις Apple και στο Διαδίκτυο έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους τρία νέα προβλήματα που δείχνουν να σχετίζονται με το «quality control» της εταιρείας.

Όσον αφορά το πρώτο, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Gizmodo και με βάση σχόλια χρηστών στα επίσημα forum της Apple, εάν κάποιος «ταρακουνήσει» το iPhone 5 με δύναμη θα ακουστεί από μέσα ένας περίεργος θόρυβος. Στις συσκευές που παρουσιάζουν το συγκεκριμένο θέμα, ο ήχος αυτός φαίνεται να προέρχεται από την μπαταρία και την «χαλαρή» τοποθέτηση αυτής, κάτι που οδηγεί στο να «χτυπιέται» με τα εσωτερικά τοιχώματα της συσκευής αν υπάρξει τέτοιου είδους ταρακούνημα.



 Στο δεύτερο ζήτημα τώρα, όπως δημοσιεύει το MacRumors και επιβεβαιώνει το BGR κάνοντας χρήση μιας δικής του συσκευής, το iPhone 5 παρουσιάζει μικρή διαρροή φωτός (το λεγόμενο «light leak») ανάμεσα στην οθόνη και το περίβλημα της συσκευής. Το BGR επιβεβαιώσε (όπως και αρκετοί χρήστες) πως υπάρχει μια μικρή ρωγμή κάτω από το πλήκτρο «home» μέσα από την οποία φαίνεται να βγαίνει φώς που προέρχεται από την οθόνη. Τα καταστήματα της Apple αντικαθιστούν τις προβληματικές συσκευές, αν και χρήστης γνωστής ιστοσελίδας ανέφερε πως ακόμη και η συσκευή που του δόθηκε μετά την αντικατάσταση αντιμετώπιζε το ίδιο ακριβώς θέμα.


Στο τρίτο και τελευταίο πρόβλημα που έκανε την εμφάνιση του, χρήστες αναφέρουν πως το iPhone 5 αντιμετωπίζει προβλήματα με την συνδεσιμότητα μέσω Wi-Fi. Πιο συγκεκριμένα, η συσκευή φαίνεται να παρουσιάζει χαμηλές ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων όταν χρησιμοποιείται αυτός ο τρόπος σύνδεσης, ενώ το πρόβλημα φαίνεται να περιορίζεται αν το Wi-Fi δίκτυο που χρησιμοποιείται εφαρμόζει το πρωτόκολλο προστασίας WEP (ή καμία προστασία) και όχι το WPA2. Και για αυτό το θέμα γίνονται αντικαταστάσεις συσκευών (τουλάχιστον στις ΗΠΑ) αλλά και πάλι δεν είναι λίγοι αυτοί που ακόμη και μετά την αντικατάσταση αντιμετωπίζουν ίδιο (ή και χειρότερο) πρόβλημα. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του AppleCare, το πρόβλημα δείχνει να εμφανίζεται σε περιορισμένο αριθμό συσκευών ενώ γίνονται διεργασίες για την επίλυση του. Παράλληλα, φαίνεται πως υπάρχουν τουλάχιστον δύο (διαφορετικά μεταξύ τους) θέματα με το Wi-Fi: Ένα που σχετίζεται με το WPA2 και αφορά το software της συσκευής και ένα που δεν αφήνει την συσκευή να συνδεθεί μέσω Wi-Fi και σχετίζεται με το hardware.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως θα κυκλοφορήσουν εκατομμύρια νέα iPhone 5, κάτι που θα πρέπει να έχουμε υπόψιν μας εξετάζοντας το πόσο διαδομένα είναι τα προαναφερθέντα ζητήματα, δηλαδή σε πόσες συσκευές εντοπίζονται.



myphone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου