Blog Widget by LinkWithin

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

«Όχι» λέει η ΔΗΜΑΡ στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή για το πρώτο μνημόνιο

Ο Φώτης Κουβέλης 

Σύσκεψη της ΚΟ του κόμματός του συγκάλεσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, προκειμένου να ενημερώσει τους βουλευτές για τα θέματα που συζητήθηκαν στη σύσκεψη των τριών κυβερνητικών εταίρων.

Στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε να μη δοθεί θετική ψήφος του κόμματος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή για πολιτικές ευθύνες σχετικά με το πρώτο μνημόνιο, πρόταση η οποία συζητείται την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής.


Ο κ. Κουβέλης ενημέρωσε τους βουλευτές για το τι έγινε στη συνεδρίαση του Eurogroup και τις αποφάσεις που ελήφθησαν.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν ότι, μετά τις αποφάσεις, η προτεραιότητα θα πρέπει να είναι στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, ενώ χρειάζονται διασαφηνίσεις για το σχέδιο επαναγοράς των ομολόγων, ιδίως όσον αφορά τη συμμετοχή των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων.


Ο κ. Κουβέλης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τόνισε προς τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, ότι στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου δεν τέθηκε θέμα ανασχηματισμού της κυβέρνησης.


Πρόσθεσε ότι έθεσε στους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο το ζήτημα του νέου φορολογικού νομοσχεδίου με γνώμονα την ανάγκη οι διατάξεις του να διέπονται από κοινωνικά κριτήρια.


Επίσης, είπε ότι οι τρεις αρχηγοί συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου την επόμενη εβδομάδα για θέματα εξωτερικής πολιτικής.


in gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου