Blog Widget by LinkWithin

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΒΟΥΛΗ:βιασμός δημοκρατίας Συντάγματος για να περάσουν τα μέτρα !

 
 
 
 
 
 
 Απανωτά τα πραξικοπήματα. Στις 17.00 όλοι στο Σύνταγμα. Και ότι ώρα μπορεί ο καθένας. Η ψηφοφορία για το Μνημόνιο 3 θα τραβήξει προς αργά το βράδυ.
Μεγάλη ένταση στη Βουλή.
Συνεχής βιασμός της δημοκρατίας και του Συντάγματος!
Νωρίτερα στη Βουλή μπήκε θέμα απο τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ ,περί αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου. Έγινε ψηφοφορία με απλή "έγερση" όπως λέει ο κανονισμός. Η συντριπτική πλειοψηφία ήταν υπέρ της ένστασης.
 
Ο Μειμαράκης ζορίστηκε και είπε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία. Του απαντήθηκε να γίνει. Τότε το προεδρείο έβαλε διάλειμμα μισάωρο, κάτι που δεν προβλέπεται από πουθενά. Ο κανονισμός της βουλής Αρθρo 72 παράγραφος 3 μιλάει ρητά για δεκα (10) λεπτα διακοπη.
Τρέξαν να μαζέψουν τα ρεμάλια από τα κανάλια και τα σπίτια τους για να ψηφίσουν κατά! 
Το μισάωρο έληξε και αφού πέρασε μιάμιση ώρα να μαζέψουν τα πρόβατα έγινε η ψηφοφορία.
Δείτε το βίντεο μιλάει μόνο του


 Η ονομαστική ψηφοφορία έγινε τελικά χωρίς την παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι τελικά αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι αρνούμενοι να συμμετάσχουν σε πραξικοπηματική διαδικασία !


Αναλυτικά, αμέσως μετά την επανέναρξη της συζήτησης έλαβε τον λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας ο οποίος κατήγγειλε ότι πριν από τη διακοπή της συνεδρίασης δεν υπήρχε η απαιτούμενη πλειοψηφία εντός της αίθουσας, όταν δηλαδή οι βουλευτές σήκωσαν τα χέρια τους για να ψηφίσουν επί της ενστάσεως αντισυνταγματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ, και επομένως η ένσταση έπρεπε να έχει γίνει δεκτή χωρίς να χρειαστεί να γίνει η ονομαστική ψηφοφορία. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρόεδρο της Βουλής ότι δεν τηρεί τον κανονισμό και απέσυρε το αίτημα του κόμματός του για ονομαστική ψηφοφορία.

 «Αντιλαμβάνομαι την αγωνία των συναδέλφων της πλειοψηφίας. Αν αγωνιάτε τόσο πολύ όμως, θα έπρεπε την ώρα που έγινε η ένσταση να είστε παρόντες και να ψηφίσετε και όχι να είστε σπίτια σας και να σας φέρνουν με ταξί. Αυτό δείχνει την αγωνία της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που καταρρέει και πολύ σύντομα θα είναι μειοψηφία... Όλα όσα ζούμε αποτελούν καταρράκωση του θεσμού της δημοκρατίας, έρχεται νομοσχέδιο που θα βυθίσει την χώρα σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση σε ένα μόνο άρθρο, με τη διαδικασία κατεπείγοντος. Αυτά δεν τιμούν το κοινοβούλιο.
 Η συντριπτική πλειοψηφία στην αίθουσα προηγουμένως ήταν υπέρ της ένστασης αντισυνταγματικότητας. Αλλά η αγωνία σας έκανε να μετρήσετε διαφορετικά από ότι έβλεπαν τα μάτια σας εκείνη την ώρα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.


Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος που κατηγόρησε το προεδρείο της Βουλής ότι παραβιάζει τον κανονισμό και παρασύρεται από συμβούλους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου