Blog Widget by LinkWithin

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Στο Αγγλικό δίκαιο η δημόσια περιουσία με ένα άρθρο απόψε στη βουλή



Από σήμερα η Ελλάδα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (δηλαδή πράξη που την ετοιμάζει το υπουργικό συμβούλιο και απλά την επικυρώνει η βουλή) και αφορά στην διαδικασία
επαναγοράς  του χρέους (ΦΕΚ 240/2012) δεν θα μπορεί να επικαλεστεί στο εξής λόγους υπέρτερου εθνικού συμφέροντος για να προστατέψει την περιουσία της.
Το συγκεκριμένο νομοθέτημα έχει ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο ως άρθρο 53 το οποίο συζηείται και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στη βουλή με κατεπείγουσες διαδικασίες.
Στο εξής η εθνική και ιδιωτική περιουσία απειλείται από τους δανειστές μας και μπορεί να γίνει αντικείμενο κατάσχεσης χωρίς καμμία εξαίρεση στην περίπτωση που η χώρα αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. 

Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο επίμαχο άρθρο

«ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης» 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου