Blog Widget by LinkWithin

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Παραίτηση Δένδια ζητά ο Λαφαζάνης



Να παραιτηθεί άμεσα καλεί τον υπουργό Δημόσιας Τάξης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Παραίτηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.
H ενημέρωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια για την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ. στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντασης και οξύτατων φραστικών διαξιφισμών.
Με αιχμή τη χθεσινοβραδυνή συνέντευξη του Νίκου Δένδια σε τηλεοπτικό δίκτυο και τις υπαινικτικές αναφορές του για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη νομιμότητα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης ζήτησε από τον υπουργό "να ανακαλέσει τα όσα είπε, αλλιώς να παραιτηθεί".
Απαντώντας ο υπουργός καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ πως παρερμηνεύει τα λεγόμενά του, ειδικά δε για τα επικριτικά σχόλια του κ. Λαφαζάνη είπε ότι "στερούνται λογικού συνειρμού".
Ο Π. Λαφαζάνης είχε πει πως ο υπουργός, με την συνέντευξή του, άφησε αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ, επέκρινε δε και τις δηλώσεις Δένδια για τους δικαστές και "στάθηκε" σε μία φράση του υπουργού σύμφωνα με την οποία -όπως είπε ο βουλευτής- ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι "είναι μεγάλο στοίχημα να καθαρίσουμε τα προβλήματα του ΄74".
Να ακολουθήσουν την κοινοβουλευτική διαδικασία για πρόταση μομφής προς το πρόσωπό του, εφόσον κρίνουν ότι δεν ασκεί σωστά το έργο του, προέτρεψε τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Δένδιας, αρνήθηκε δε τις κατηγορίες που του προσήψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ περί προβοκατόρικου ρόλου έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των δικαστών, διαβάζοντας μάλιστα ανακοινώσεις του κόμματος εναντίον δικαστών και δικαστικών αποφάσεων τις οποίες χαρακτήρισε "απρεπείς".
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας και ενώ είχαν προηγηθεί έντονες αντεγκλήσεις με προσωπικές αναφορές ανάμεσα στους βουλευτές Στάθη Παναγούλη και Ανδρέα Ψυχάρη.

 news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου