Blog Widget by LinkWithin

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

Η κυβέρνηση τρομοκρατεί - Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ αντιστέκονται - Ενημέρωση


Σε επιστράτευση των εργαζομένων και επίταξη των μέσων μεταφοράς προχωρά η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης. Δεν υποχωρούν οι εργαζόμενοι μπροστά στον αυταρχισμό

Τελευταίες εξελίξεις:


 2:38
  
ΟΕΝΓΕ για απεργία στα ΜΜΜ: Παράνομοι δεν είναι οι εργαζόμενοι που διεκδικούν τα ελάχιστα


2:37 
24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και στον προαστιακό από αύριο


2:35
Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ και παραμονή τους στα αμαξοστάσια.


2:30
Πρωτοβάθμια σωματεία και συνδικαλιστές, πρωτοβουλίες και πολιτικές οργανώσεις δίνουν ήδη άμεσα ραντεβού συμπαράστασης στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια όπου χτυπά η καρδιά του απεργιακού αγώνα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες. Η απόφαση της κυβέρνησης να επιτάξει τους απεργούς βρίσκει τους αγωνιζόμενους σε κατάσταση ετοιμότητας, με δηλωμένη την πρόθεσή τους να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις τους. Το αμαξοστάσιο βρίσκεται στον παράδρομο της Λεωφόρου Κηφισού, στη διασταύρωση με την οδό Λένορμαν. Στην πύλη του αμαξοστασίου πραγματοποιείται ήδη συγκέντρωση αλληλεγγύης.


2:25  Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη Η συγκυβέρνηση ντύθηκε στο «χακί» και με ένα νέο «πραξικόπημα» κατά του Συντάγματος επιστρατεύει τους απεργούς εργαζομένους του ΜΕΤΡΟ προσπαθώντας με «στρατιωτικού» τύπου μέτρα να σπάσει τον αγώνα τους. Στόχος της κυβέρνησης είναι να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερη «κινεζοποίηση» τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

Οι τερατώδεις μνημονιακές πολιτικές κατεδάφισης μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων οδηγούν την κυβέρνηση προκειμένου να κάμψει τις εργατικές και κοινωνικές αντιστάσεις σε ακραίες, αυταρχικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που θυμίζουν ανώμαλες πολιτικά περιόδους του παρελθόντος στη χώρα μας.

Ο κοινός συντονισμένος αγώνας και η συγκρότηση ενιαίου κοινωνικού μετώπου των εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα μπορεί να γίνει το σινικό τείχος πάνω στο οποίο θα σπάσουν οι επιστρατεύσεις απεργών και κυρίως οι μνημονιακές πολιτικές και η κυβέρνηση που τις εφαρμόζει.


Επίσης, ο Δημήτρης Παπαδημούλης σχολίασε στο twitter: Οι εξελίξεις δείχνουν ότι "αφεντικό" της κυβέρνησης είναι η ΝΔ,που πηγαίνει όλο και πιο Δεξιά.ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ,με το αζημίωτο,σε ρόλο "βαστάζου".


2:20 «Πράξη ωμού αυταρχισμού που στρέφεται ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματα όλων των εργαζομένων» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο μέτρο της επίταξης όσον αφορά την απεργία στο μετρό.

«Όλος ο λαός πρέπει να καταδικάσει την κυβέρνηση και να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο μετρό και τα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς, που πρέπει να παραμείνουν όρθιοι και να μην υποκύψουν ώστε να αποτύχουν ο αυταρχισμός και η κυβερνητική αδιαλλαξία», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.


2:15
Σε αντίδραση στην επίταξη οι στάσεις εργασίας σε λωφορεία, ΗΣΑΠ κ Τραμ παρατείνονται πιθανόν έως 24.00'. Αναμένονται ανακοινώσειςOι εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ διέκοψαν τη συνέλευσή τους και κατευθύνονται προς το αμαξοστάσιο στα Σεπόλια
   


2:12
"Η επίταξη συνιστά ακραία επιλογή διαχείρισης της κρίσης και δεν βρίσκει σύμφωνη τη Δημοκρατική Αριστερά", αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος που στηρίζει την κυβέρνηση. «Σε μια περίοδο που η κοινωνία πιέζεται αφόρητα, αυτό που χρειάζεται είναι η εξάντληση κάθε δυνατότητας για συνεννοήσεις. Οι αδιαλλαξίες από κάθε πλευρά δεν διευκόλυναν την ανεύρεση λύσεων» αναφέρεται σε ανακοίνωση.


2:10 
Δε θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ ανέφερε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος των τεχνικών της Εταιρείας, Αποστόλης Ραυτόπουλος. Όπως είπε, η κυβέρνηση αποφάσισε τυφλή μετωπική σύγκρουση, δεν έχουμε παρά να δώσουμε δυναμική απάντηση, συμπαραστεκόμαστε στους απεργούς του Μετρό.  Την προκήρυξη 24ωρης απεργίας αύριο και επαναλαμβανόμενων κινητοποιήσεων τις επόμενες ημέρες εξετάζουν οι εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ και του προαστιακού.


2:05 
Αυτόνομη Παρέμβαση:  Μετά την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους εργαζόμενους-απεργούς στις αστικές συγκοινωνίες, ζητούμε την άμεση σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, προκειμένου να συζητήσει και να αποφασίσει τρόπους αγωνιστικής αντιμετώπισης αυτής της νέας αντιδημοκρατικής εξέλιξης, με άμεσο αίτημα την ανάκληση της πολιτικής επιστράτευσης και της προστασίας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.


1:55 
  Κάλεσμα στην κυβέρνηση να αποσύρει το μέτρο της επίταξης και να πραγματοποιήσει συνάντηση με τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες ώστε να αναζητηθεί λύση μέσα από διάλογο, απηύθυνε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος.

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και για τα οποία δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη δεν λύνονται με επιτάξεις και ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων», υπογράμμισε ερωτηθείς σχετικά ο κ. Παναγόπουλος.

Σημείωσε επίσης ότι «παράνομοι δεν είναι οι εργαζόμενοι που διεκδικούν τα ελάχιστα,  όπως από τις ΣΣΕ προκύπτουν, αλλά η κυβέρνηση που ωμά και κυνικά παραβιάζει τους νόμους και το δίκαιο των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων».




1:50
  Στη συνέλευση των εργαζομένων  της ΕΘΕΛ, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν  να μη διακόψουν τη στάση εργασίας (στις 5 το απόγευμα) προκειμένου να συμπαρασταθούν στον αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό στο σταθμό των Σεπολίων



1:30  Σε επιστράτευση των εργαζομένων και επίταξη των μέσων μαζικής μεταφοράς, προχωρά η κυβέρνηση η οποία απέρριψε το αίτημα των απεργών για μορατόριουμ τριών μηνών και νέο διάλογο. Μετά από τη συνάντηση του Κ. Χατζηδάκη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό -μια συνάντηση που κράτησε 5 ώρες- η κυβέρνηση επέλεξε τη σκληρή γραμμή, καταγγέλοντας τους συνδικαλιστές για εκβιασμό, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε πως "ο νόμος θα εφαρμοστεί".



Τώρα-Χατζηδάκης: Προχωράμε σε επίταξη




«Η επίταξη είναι χούντα. Ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς». Με τη φράση αυτή απαντούν οι εργαζόμενοι του μετρό στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επίταξη .Όπως προσθέτει ο πρόεδρος της ΣΕΛΜΑ Αντώνης Σταματόπουλος, «η κυβέρνηση με την απόφασή της δείχνει την αδυναμία της για λύση. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Εμείς δεν θα φύγουμε, κάποιοι άλλοι θα χάσουν τη θέση τους». 



"Ας έρθουν να μας πάρουν,εμείς ταμποιυρωνόμαστε εδώ,θα αντισταθούμε" δήλωσε σε τηλεοπτικούς σταθμούς ο πρ. των εργαζομένων στο Μετρό. 



Εργαζόμενοι Μετρό: Δεν υποχωρούμε




Πέμπτη 24/1/2013: Κυβερνητική σύσκεψη άρχισε στις 9 π.μ. στο Μαξίμου, με θέμα την απεργία και την αντιμετώπισή της, καθώς η κυβέρνηση έχει απειλήσει ανοιχτά, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, ότι σκοπεύει να επέμβει με κάθε διαθέσιμο μέσο για να τερματίσει την απεργία. Οι εργαζόμενοι στο Μετρό αντιπροτείνουν
«να ισχύσει η υπάρχουσα σύμβαση ως το Μάρτιο για να γίνουν διαπραγματεύσεις». Μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης εκ μέρους της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ μετέφερε χθες στους εργαζόμενους των ΜΜΜ ο βουλευτής Β. Κυριακάκης.


Οι εξελίξεις ως την Πέμπτη 23/1:


«H κυβέρνηση δεν έχει άλλο περιθώριο από το να εφαρμόσει το νόμο» δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου απευθυνόμενους στους απεργούς εργαζόμενους των μέσων μεταφοράς δήλωσε πως  «Μέχρι αύριο οι πρωτεργάτες να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις, αλλιώς θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου». 


Οι απειλές των κυβερνώντων συντάσσονται με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε παράνομη την απεργία των εργαζομένων καθώς και με το κλίμα που καλλιεργεί μερίδα των ΜΜΕ που μιλά για "ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού" και "υψηλόμισθους εργζόμενοους". 


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό (ΣΕΛΜΑ και ΣΗΑΜ) απαντούν στις εμπρηστικές δηλώσεις της Κυβέρνησης και στην ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ:


«Έχουμε υποστεί μείωση προσωπικού. Έχουμε υποστεί όλες τις μειώσεις στους μισθούς μας. Μας έχετε εξαθλιώσει οικονομικά και εργασιακά.Τώρα καταργείτε και τα τελευταία κεκτημένα μας ( δικαίωμα στην απεργία – Σ.Σ.Ε.). Δεν σας ενδιαφέρει εάν ασθενούν και νοσηλεύονται τρεις συνάδελφοι μας με πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, απόρροια της πολιτικής που ακολουθείτε και των αντεργατικών ενεργειών σας.  Έχετε μεθοδεύσει ένα πόλεμο λάσπης διοχετεύοντας ψευδή στοιχεία στα Μ.Μ.Ε., προσπαθώντας να υπονομεύσετε τον δίκαιο αγώνα μας.



Σας ζητάμε:  


- Να κοινοποιήσετε τα εκκαθαριστικά σημειώματα μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. 


- Εφαρμόστε επιτέλους το νόμο ενοποίησης ΜΕΤΡΟ – ΗΣΑΠ – ΤΡΑΜ και μην απαξιώνετε την απορροφούσα εταιρεία Α.Μ.Ε.Λ. Α.Ε» καταλήγουν.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό (ΣΕΛΜΑ) Αντώνης Σταματόπουλος  δήλωσε:: «Απολυμένοι είμαστε από την πρώτη ημέρα που μπήκαμε στο μνημόνιο. Έχουμε υποστεί μείωση προσωπικού από μετατάξεις και απολύσεις, μας έχουν εξαθλιώσει οικονομικά και εργασιακά, τώρα μας απειλούν και με απολύσεις»


ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΤΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ κάνει λόγο για κατασυκοφάντηση του αγώνα των εργαζομένων από πλευράς κυβέρνησης με αποτέλεσμα την απαξίωση των μεταφορών και την εξαθλίωση των εργαζομένων σε αυτές.

Την ίδια στιγμή οι κυβερνητικοί εταίροι της ΝΔ κρατούν μια υποκριτικά ηπιότερη στάση, με το ΠΑΣΟΚ να ζητά υπευθυνότητα "τόσο από την Κυβέρνηση, όσο και από τους εργαζόμενους" και τη ΔΗΜΑΡ ΝΑ δηλώνει "κατά της επίταξης".


Ολόκληρη η ανακοίνωση του τμήματος Μεταφορών και Δικτύων του  ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ:

Οι μάσκες έπεσαν. Ο Υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με συνοδοιπόρους  τους μνημονιακούς συνεταίρους του έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο. 

Εκβιάζοντας, τρομοκρατώντας, και απειλώντας τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς στοχεύει όχι στη επίλυση των εκρηκτικών προβλημάτων που υπάρχουν στο χώρο των μεταφορών, αλλά στην πλήρη διάλυση του δημόσιου συστήματος συγκοινωνιών. Με τις εμπρηστικές δηλώσεις που κάνει στα μέσα ενημέρωσης περί πολιτικής επιστράτευσης, περί υψηλόμισθων εργαζόμενων, περί μη συμμετοχής των εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις( με χαλκευμένα στοιχεία) στοχεύει στη κατασυκοφάντηση του αγώνα των εργαζομένων, αλλά και στη συνεχή ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού. 

Ο  ολισθηρός δρόμος της πολιτικής επιστράτευσης που επέλεξε η πολιτική ηγεσία  του Υπουργείου όχι μόνο δεν θα δώσει λύσεις στα εκρηκτικά προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο των δημόσιων συγκοινωνιών αλλά θα τα οξύνει, αφού είναι μαθηματικά βέβαιο ότι με την ασκούμενη πολιτική που έχει επιλέξει η κυβέρνηση οι μεταφορές και οι συγκοινωνίες θα υποβαθμίζονται και θα απαξιώνονται ενώ οι εργαζόμενοι που υπηρετούν σε αυτές θα οδηγούνται στη φτώχεια και την εξαθλίωση.      

left gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου