Blog Widget by LinkWithin

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Η Κυβέρνηση τρομοκρατεί - οι εργαζόμενοι στο Μετρό αντιστέκονται



Απειλές για πολιτική επιστράτευση και απολύσεις των απεργών του Μετρό από Χατζηδάκη και Κεδίκογλου, που αναδεικνύουν την αυταρχική κατεύθυνση της Κυβέρνησης Σαμαρά

«H κυβέρνηση δεν έχει άλλο περιθώριο από το να εφαρμόσει το νόμο» δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου απευθυνόμενους στους απεργούς εργαζόμενους των μέσων μεταφοράς δήλωσε πως  «Μέχρι αύριο οι πρωτεργάτες να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις, αλλιώς θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου». 


Οι απειλές των κυβερνώντων συντάσσονται με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε παράνομη την απεργία των εργαζομένων καθώς και με το κλίμα που καλλιεργεί μερίδα των ΜΜΕ που μιλά για "ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού" και "υψηλόμισθους εργζόμενοους". 



Οι εργαζόμενοι στο Μετρό (ΣΕΛΜΑ και ΣΗΑΜ) απαντούν στις εμπρηστικές δηλώσεις της Κυβέρνησης και στην ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ:


«Έχουμε υποστεί μείωση προσωπικού. Έχουμε υποστεί όλες τις μειώσεις στους μισθούς μας. Μας έχετε εξαθλιώσει οικονομικά και εργασιακά.Τώρα καταργείτε και τα τελευταία κεκτημένα μας ( δικαίωμα στην απεργία – Σ.Σ.Ε.). Δεν σας ενδιαφέρει εάν ασθενούν και νοσηλεύονται τρεις συνάδελφοι μας με πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, απόρροια της πολιτικής που ακολουθείτε και των αντεργατικών ενεργειών σας.  Έχετε μεθοδεύσει ένα πόλεμο λάσπης διοχετεύοντας ψευδή στοιχεία στα Μ.Μ.Ε., προσπαθώντας να υπονομεύσετε τον δίκαιο αγώνα μας.

 
Σας ζητάμε:  


- Να κοινοποιήσετε τα εκκαθαριστικά σημειώματα μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. 


- Εφαρμόστε επιτέλους το νόμο ενοποίησης ΜΕΤΡΟ – ΗΣΑΠ – ΤΡΑΜ και μην απαξιώνετε την απορροφούσα εταιρεία Α.Μ.Ε.Λ. Α.Ε» καταλήγουν.


Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ κάνει λόγο για κατασυκοφάντηση του αγώνα των εργαζομένων από πλευράς κυβέρνησης με αποτέλεσμα την απαξίωση των μεταφορών και την εξαθλίωση των εργαζομένων σε αυτές.

Την ίδια στιγμή οι κυβερνητικοί εταίροι της ΝΔ κρατούν μια υποκριτικά ηπιότερη στάση, με το ΠΑΣΟΚ να ζητά υπευθυνότητα "τόσο από την Κυβέρνηση, όσο και από τους εργαζόμενους" και τη ΔΗΜΑΡ ΝΑ δηλώνει "κατά της επίταξης".


Ολόκληρη η ανακοίνωση του τμήματος Μεταφορών και Δικτύων του  ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ:

Οι μάσκες έπεσαν. Ο Υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με συνοδοιπόρους  τους μνημονιακούς συνεταίρους του έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο. 

Εκβιάζοντας, τρομοκρατώντας, και απειλώντας τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς στοχεύει όχι στη επίλυση των εκρηκτικών προβλημάτων που υπάρχουν στο χώρο των μεταφορών, αλλά στην πλήρη διάλυση του δημόσιου συστήματος συγκοινωνιών. Με τις εμπρηστικές δηλώσεις που κάνει στα μέσα ενημέρωσης περί πολιτικής επιστράτευσης, περί υψηλόμισθων εργαζόμενων, περί μη συμμετοχής των εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις( με χαλκευμένα στοιχεία) στοχεύει στη κατασυκοφάντηση του αγώνα των εργαζομένων, αλλά και στη συνεχή ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού. 

Ο  ολισθηρός δρόμος της πολιτικής επιστράτευσης που επέλεξε η πολιτική ηγεσία  του Υπουργείου όχι μόνο δεν θα δώσει λύσεις στα εκρηκτικά προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο των δημόσιων συγκοινωνιών αλλά θα τα οξύνει, αφού είναι μαθηματικά βέβαιο ότι με την ασκούμενη πολιτική που έχει επιλέξει η κυβέρνηση οι μεταφορές και οι συγκοινωνίες θα υποβαθμίζονται και θα απαξιώνονται ενώ οι εργαζόμενοι που υπηρετούν σε αυτές θα οδηγούνται στη φτώχεια και την εξαθλίωση.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου