Blog Widget by LinkWithin

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Τα πιο αποτυχημένα προϊόντα που πέρασαν ποτέ από την Ελλάδα


Μπικόζ χίαρ ιζ νοτ Αμέρικα μάι ντίαρ
Το πρώτο υποκατάστημα της γνωστής αμερικανικής αλυσίδας Fast Food άνοιξε στην πλατεία Συντάγματος το 1991. Φήμες λένε ότι έκτοτε 17 ολόκληροι Έλληνες επέστρεψαν για να ξαναφάνε γεύμα σε ένα από τα υποκαταστήματά τους.  Οι λογοι αποτυχίας της συγκεκριμένης αλυσίδας στην ελληνική αγορά σίγουρα δεν αποτελούν αίνιγμα. Πρώτον υπάρχουν τα Goody’s και ως ελληνάρες, αυτά ξέρουμε- αυτά εμπιστευόμαστε.  Δεύτερον, τα burger τους είναι μάπα. Τρίτον, τα burger τους είναι μάπα.
Στην πραγματικότητα τα McDonald’s δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία αλυσίδα φαγητού που δεν κατάφερε ποτέ να προσελκύσει το ελληνικό κοινό. Το ίδιο έγινε με τα KFC και την Pizza Hut. Γιατί να το καταφέρει άλλωστε; Αν υπάρχει ένα πράγμα το οποίο μπορείς να βρεις καλό και φθηνό στην Ελλάδα είναι το φαΐ.  Ποιός θα έδινε 5 ευρώ για ένα γεύμα όταν 10 μέτρα παρακάτω θα μπορούσε με τα ίδια χρήματα να χτυπήσει 2 ωραιότατα σουβλάκια; Αυτό συνειδητοποίησαν προφανώς και οι υπεύθυνοι τα τελευταία χρόνια και αποφάσισαν να μας πλακώσουν στις προσφορές. 1 burger, 1 μερίδα  πατάτες και ο ψήστης μαζί= 1 ευρώ !!!
Ναι αλλά είναι μάπα….

2. Marlboro με γευση μεντα




Σας λέει κάτι αυτό το πράσινο κουτάκι που είχε σκάσει μύτη γύρω στο 2005 στα περίπτερα; Οι φανατικοί των Marlboro Menthol επέμεναν ότι πράγματι είχαν γεύση μέντα. Στην πραγματικότητα ήταν άγευστα και σου άφηναν ένα απίστευτο κάψιμο στο λαιμό λες και σε είχαν βάλει να καταπιεις το Vicks που σε έτριβε η γιαγιά σου όταν ήσουν μικρός. Υπήρχαν άνθρωποι που ξεκίνησαν να τα καπνίζουν χωρίς να έχουν ξανακάνει τσιγάρο στη ζωή τους με την πεποίθηση ότι δεν είναι καθόλου επιβλαβή για την υγεία τους- σαν να τρως μαρούλι ένα πράγμα. Το hype διήρκησε 5-6 μήνες και από τότε χάσαμε τα ίχνη τους. Αυτό που πολλοί δε θα ξέρουν είναι ότι στις ΗΠΑ τα τσιγάρα με γεύση μέντας είναι τόσο διαδεδομένα που όλες οι γνωστές εταιρίες κυκλοφορούν και τέτοια έκδοση. Υπάρχουν Lucky Strike Menthol, Camel Menthol, Davidoff Menthol κλπ κλπ. Καρκίνος με γεύση μέντας;;; ΟΥΑΟΥ!! Ας πάρουμε!!!

3. Coca-Cola βανιλια




Άρχισε να εμφανίζεται στα ψυγεία το 2003 και μέχρι το τέλος του χρόνου είχε εξαφανιστεί. Ήταν πιο γλυκιά από την κανονική και είχε επίγευση βανίλιας. Οι φανατικοί της την ψάχνουν ακόμα . Συχνάζει , μαζί με το αδελφάκι της την Cherry Cola, σε νησιά με πολλούς Αμερικανούς τουρίστες. Trash.

4. Big Brother




Όχι, δεν αστειεύομαι. Μπορεί μεν στη πρώτη σεζόν προβολής του να έκανε τα μηχανάκια της AGB να βαράνε κόκκινο και τον Ανδρέα Μικρούτσικο να τρίβει τα χέρια του αλλά με μια αναζήτηση στο ίντερνετ θα συνειδητοποιήσετε ότι το συγκεκριμένο concept το απομυθοποιήσαμε πολύ πιο γρήγορα από άλλους.  Ήδη από τη δεύτερη σεζόν η τηλεθέαση είχε αρχίσει να παίρνει την κατιούσα και συνεπώς, από την επόμενη χρονιά η παραγωγή είπε να αρχίσει τις τσαχπινιές.  Τσακωμούς είδαμε, κώλους είδαμε, τις μαμάδες των παιχτών να ξεκατινιάζονται είδαμε… ματαιότης ματαιοτήτων.  Οι ενέσεις ίντριγκας δεν επέφεραν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα και έτσι ο ΑΝΤ1 έβαλε ταφόπλακα στην προβολή του συγκεκριμένου ριάλιτι.  Το 2010 ο Alpha  αγόρασε τα δικαιώματα του παιχνιδιού αλλά δυστυχώς για εκείνους και ευτυχώς για εμάς η τηλεθέαση ήταν στο ίδιο επίπεδο με το μπούστο της Ρουλας Κορομηλά- έπιανε πάτωμα.   Στις ΗΠΑ φτάνει φέτος την 13η συνεχόμενη χρονιά προβολής του, στο Ηνωμένο Βασίλειο τη 12η ενώ στην Ισπανία την 14η! Κοίτα να δεις που υπάρχουν και χειρότεροι άπο μας…

5. Frozen Yogurt




Στην Αμερική το επιδόρπιο παγωμένου γιαουρτιού υπήρχε ήδη από τη δεκαετία του ’70 αλλά γνώρισε τρελή επιτυχία στα ‘90ς.  Στην Ελλάδα το πρώτο frozen yogurt bar (ναι έτσι τα λένε) εμφανίστηκε μόλις πρόπερσι και από τότε ένα νέο υποκατάστημα ανοίγει κάθε 3 δευτερόλεπτα.  Πλασάρεται ως υγιεινό σνακ ή υποκατάστατο παγωτού αλλά το πρόβλημα είναι ότι όταν είναι υγιεινό δεν μοιάζει με  παγωτό και όταν μοιάζει με παγωτό είναι τίγκα στη ζάχαρη και τα λιπαρά οπότε δεν είναι υγιεινό. Παρουσιάζει τρελή απήχηση σε όντα γένους θηλυκού που ισχυρίζονται ότι προσέχουν τη σιλουέτα τους αλλά δε διστάζουν να καταναλώνουν ολόκληρη την αμερικονογαβάθα του μισού κιλού και να προσθέτουν επιπλέον από θρυμματισμένα oreo μέχρι μαρμελάδα σύκο.
Του δίνω 2 χρόνια ζωής εκτός αν εμφανιστεί η πρώτη γενετικά τροποποιημένη κατσίκα που θα κατεβάζει γάλα με γεύση σοκολάτας…

6. Ντιογκο




Όταν το 2008 ο Βραζιλιάνος έφτανε στην Αθήνα πολλοί βιάστηκαν να μιλήσουν για το νέο Τζιοβάνι. Το κόστος της μεταγραφής του από την Πορτουγκέζα ανήλθε στο ποσό των 9 εκ. ευρώ για το 70% των δικαιωμάτων του, ενώ οι αποδοχές του στα 6 εκ. ευρώ (πενταετές συμβόλαιο). Παρά την καλή του παρουσία την πρώτη σεζόν και το ιστορικό 5-1 με τη Μπενφίκα στη συνέχεια τον φάγανε τα ποτά, τα ξενύχτια, οι γκόμενες και οι τραυματισμοί. Έπαίξε με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε 77 παιχνίδια σε 2 σεζόν κοστίζοντας έτσι 2.853 ευρώ για κάθε λεπτό συμμετοχής του σε αγώνα! Με τα στατιστικά αυτά μπορούμε δικαίως να τον θεωρήσουμε τη μεγαλύτερη εμπορική αποτυχία εισαγόμενου προϊόντος στην Ελλάδα.

luben.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου