Blog Widget by LinkWithin

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ο καλός ύπνος… αδυνατίζει






Το τρίπτυχο “λιγότερο φαγητό, περισσότερη κίνηση και καλός ύπνος” είναι μία από τις καλύτερες μεθόδους για την απώλεια βάρους, σύμφωνα με αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές έκαναν πειράματα με περίπου 500 παχύσαρκους εθελοντές, με μέση ηλικία 55 ετών, οι οποίοι έπρεπε να τρώνε 500 λιγότερες θερμίδες τη μέρα, να ασκούνται σωματικά και να κάνουν ομαδική ψυχοθεραπεία.

Μετά από έξι μήνες, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μπορεί κάποιος ακόμα και να διπλασιάσει τις πιθανότητές του να χάσει κιλά αν έχει μικρότερο επίπεδο άγχους και παράλληλα κοιμάται φυσιολογικά, δηλαδή έξι με οχτώ ώρες. Αν κοιμάται περισσότερο, γίνεται αδρανής, ενώ αν κοιμάται λιγότερο, αυξάνει το επίπεδο του στρες του.

Οι ερευνητές επίσης διαπίστωσαν ότι αν κάποιος, που θέλει να χάσει κιλά, κρατά ένα καθημερινό «ημερολόγιο διατροφής», ωφελείται ιδιαίτερα, σε σημείο να διπλασιάζει τις πιθανότητες του να πετύχει το στόχο του.

Οι επιστήμονες του Κέντρου Ερευνών για την Υγεία Κάιζερ Περμανέντε των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Τσαρλς Έλντερ δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο διεθνές περιοδικό παχυσαρκίας «International Journal of Obesity».

ΠΗΓΗ: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου