Blog Widget by LinkWithin

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Ξανακυκλοφορούν Amiga και Commodore 64





 Όσοι είστε άνω των 25, θα θυμάστε μία εποχή που τα PC δεν ήταν και τόσο διαδεδομένα, οι παιχνιδομηχανές ("κονσόλες" τις λέγαμε τότε) ήταν σπάνιο πράγμα και το υγρό όνειρο κάθε σοβαρού gamer ήταν η θρυλική Amiga 500. Lemmings, Eye of the Beholder, Gods, Civilization, R-Type, Sensible Soccer... Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Δυστυχώς, τα video games εκείνο τον καιρό ήταν είδος πολυτελείας και ως εκ τούτου πολλά παιδιά της γενιάς μου μεγάλωσαν με το ανεκπλήρωτο απωθημένο της απόκτησης μιας Amiga.

Ακόμα θυμάμαι τις ατέλειωτες ώρες που μαζί με τον κολλητό μου τον Χρήστο, χαζεύαμε τον μεγαλύτερο ξάδελφό του να παίζει Eye of the Beholder στην Amiga του. Εμείς είμασταν μικροί και δεν μας άφηνε καν να αγγίξουμε το πανάκριβο μηχάνημα, αλλά και μόνο η παρακολούθηση του παιχνιδιού ήταν για εμάς κάτι μαγικό.

Η Commodore USA αποφάσισε να θεραπεύσει μια ολόκληρη γενιά gamers από τα παιδικά τραύματά της -και στην πορεία να βγάλει μερικά εκατομμύρια δολλάρια- και έτσι ανακοίνωσε την επανακυκλοφορία των θρυλικών μοντέλων Amiga 1000, 2000 και 3000 καθώς και του Commodore 64!

Φυσικά, δεν πρόκειται για μηχανήματα με τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά που είχαν τη δεκαετία του 1990. Ο νέος Commodore 64, που ονομάστηκε Commodore VIC, έχει τα χαρακτηριστικά ενός μέσου PC: διπύρηνο επεξεργαστή Intel Core 2 Duo, κάρτα γραφικών Intel GMA 3100 και μνήμη που τρέχει στα 1066MHz FSB. Περισσότερα για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του VIC μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Αρχικά τα μοντέλα θα πωλούνται με προεγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα Ubuntu, μέχρι να ολοκληρωθεί η σχεδίαση του Commodore OS 1.0.

Όσοι πιστοί, μπορείτε να προπαραγγείλετε το νέο C64, εδώ. Η κυκλοφορία της σειράς Amiga δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.


πηγή salata tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου