Blog Widget by LinkWithin

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Οι Έλληνες οι πιο ατομιστές στον κόσμο...





Παγκόσμιοι παρτάκηδες!
Με τα μελανότερα χρώματα σκιαγραφεί τους Έλληνες έρευνα που δημοσιεύει ο αυστραλιανός Τύπος.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι Αμερικανοί πολίτες είναι οι «καλύτεροι Σαμαρείτες» και οι Έλληνες οι πιο ατομιστές.

Όπως αναφέρει ο αυστραλιανός Τύπος μόνο οι ΗΠΑ και η Ιρλανδία υπερέχουν της Αυστραλίας στο θέμα αυτό, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στον... πάτο της λίστας, δεδομένου ότι μόνο 13% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι έκαναν κάτι για να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό τους. Από την ίδια έρευνα, προκύπτει ότι οι Αυστραλοί κάνουν πάνω από 4 ώρες τη μέρα εθελοντική εργασία, ενώ δαπανούν πάνω από 45 λεπτά τη μέρα φροντίζοντας μέλη της οικογένειάς τους ή της κοινότητας.

Επίσης, μετά τους Καναδούς, οι Αυστραλοί είναι οι πιο ανεκτικοί προς τους μετανάστες, τις εθνικές μειονότητες και τους ομοφυλόφιλους.


Αυτή η έρευνα έρχεται να αποδείξει περίτρανα την αλλοίωση που έχει υποστεί η Ελληνική κοινωνία η οποία έμαθε να στηρίζεται στην λαμογιά, την κουτοπονηριά και τον εύκολο πλουτισμό, στοιχεία που οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια και στην ηθική και κοινωνική κατάπτωση των ημερών μας.

Ο ατομικισμός και η πλεονεξία που καλλιέργησαν συστηματικά,όλες οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας σε μεγάλη μερίδα των Ελλήνων πολιτών, γίνονται πλέον αντιληπτά όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας αλλά και διεθνώς. Άλλωστε αποτελούν κατά πολλούς και δύο από τα βασικά χαρακτηριστικά που οδήγησαν τη χώρα μας στην σημερινή άθλια κατάσταση και στη διεθνή περιφρόνηση. Ο ωχαδελφισμός και η έλλειψη αλληλεγγύης φαίνεται ότι έχουν ποτίσει το DNA μας σε τέτοιο βαθμό που ακόμα και σε αυτή την δύσκολη περίοδο δεν ξυπνάμε και συνεχίζουμε να είμαστε παρτάκηδες και ωχαδερφηστές παρά την επίθεση που δεχόμαστε σαν κοινωνία!

2 σχόλια:

  1. Oi misi Ellada einai gia to poutso..Parte eisitiria kai pigainte sales xwres na anoiksei ligo to mualo sas <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα ανοιξει το μυαλο μας η θα καταστρεψουμε και τις χωρες που θα παμε??? Μαλλον το 2ο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή