Blog Widget by LinkWithin

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Στο χείλος της πτώχευσης ο Παναθηναϊκός παρά την απόφαση για ΑΜΚ





Την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15 εκατ. ευρώ με καταληκτική προθεσμία τις 6 Μαΐου αποφάσισε το ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης 12/04. «Για ζοφερό μέλλον» έκανε λόγο ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. «Έχουμε φτάσει στην χρεοκοπία», η άποψη του Γιάννη Βαρδινογιάννη που έριξε ευθύνες στον Ανδρέα Βγενόπουλο και έκανε λόγο για «επικοινωνιακή χούντα». Και ο Αδαμάντιος Πολέμης έκανε τον δραματικό επίλογο: «Δυστυχώς, κύριοι επτωχεύσαμε».


Ό,τι ειπώθηκε στο ΔΣ:

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ξεκαθάρισε πως ποτέ δεν κατηγόρησε τον Νικόλα Πατέρα για κακοδιαχείριση, αλλά για λανθασμένες επιλογές. «Δεν είπα ποτέ ότι ο Πατέρας έκανε κακή διαχείριση, απλά έκανε κάποιες λάθος επιλογές. Το δίδυμο Τεν Κάτε και Αντωνίου ήταν καταστροφή», είπε χαρακτηριστικά. Υπεύθυνος για την κατάσταση του Παναθηναϊκού σήμερα είναι ο Ανδρέας Βγενόπουλος, υποστήριξε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης: «Επίσης δεν έχω πει ότι δεν υπέγραφε τη χορηγία γιατί ήθελε τα λεφτά για μεταγραφές αλλά επειδή συγκεκριμένος μέτοχος του έλεγε να μην το κάνει Η ΠΑΕ έχει φτάσει στη χρεοκοπία και ο υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση πάλι δεν είναι εδώ».

Οσο για τις δικές του κινήσεις από εδώ και στο εξής, επέμεινε πως θα λειτουργήσει σύμφωνα με το ποσοστό των μετοχών του και έριξε ξανά τα βέλη του στην πλευρά Βγενόπουλου: «Δεν πρόκειται να βάλω το 54,7 αλλά το 30% γιατί αν το κάνω θα αυξήσω και πάλι το ποσοστό μου. Δεν έχω καμία νομική και ηθική υποχρέωση για ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα. Υπήρχε διοικούσα επιτροπή και αυτή αποφάσιζε. Δεν μπορούσαμε να πούμε τίποτα γιατί υπήρχε διοικητική και επικοινωνιακή χούντα. Με ρητορίες δεν πρόκειται να βρεθεί λύση. Πρέπει να βρούμε μια ρεαλιστική και βιώσιμη λύση».

Για τη λύση της ανοιχτής ΑΜΚ ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ήταν κάθετα αντίθετος: «Δεν γίνεται να βάλουμε τον κόσμο να πληρώσει τα σπασμένα που δημιούργησε ένας μόνο μέτοχος».

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο Θανάσης Γιαννακόπουλος καλώντας τον Γιάννη Βαρδινογιάννη να μπει μπροστά: «Η πολυμετοχικότητα έχει αποτύχει. Θα πρέπει να μπει μόνο ένας μπροστά και να κινήσει τις διαδικασίες. Ο Παύλος θα στηρίξει την ομάδα και θα είναι παρών στην επόμενη μέρα. Γιάννη μπες μπροστά».

Ο Αργύρης Μήτσου σημείωσε πως «Ορισμένοι θέλουν ο Παναθηναϊκός να γεμίσει με Χατζηχρήστους», ενώ ο Μανώλης Μαυροκουκουλάκης ήταν πιο αισιόδοξος: «Υπάρχει τρόπος να μπουν 15 εκατομμύρια και χωρίς μάλιστα να πουληθούν παίκτες».

Τον τελευταίο λόγο είχε ο Αδαμάντιος Πολέμης που με βαριά καρδιά παραδέχθηκε πως: «Δυστυχώς, κύριοι επτωχεύσαμε...»!

Ο,τι ακολούθησε μετά την ολοκλήρωση του Δ.Σ.

Φανερά προβληματισμένος ο Θανάσης Γιαννακόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Εγώ λέω πάντα την αλήθεια στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Η πολυμετοχικότητα προκάλεσε έριδες, διχογνωμίες. Ο καθένας προσπάθησε να περάσει τη δική του γραμμή. Ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν, χρειάζεται και θα χρειάζεται όλες του τις δυνάμεις ενωμένες. Το θέμα του Παναθηναϊκού δεν είναι αγωνιστικό είναι οικονομικό. Το μέλλον του Παναθηναϊκού είναι ζοφερό».

Χωρίς να κάνει δηλώσεις αποχώρησε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και ακολούθησαν οι Αντώνης Αντωνιάδης, Μίμης Δομάζος και Αργύρης Μήτσου.

Γόντικας: «ΑΜΚ με 15 εκατ.»

Το περιεχόμενο της συνεδρίασης γνωστοποίησε ο Δημήτρης Γόντικας ανακοινώνοντας τα εξής:

«Αποφασίστηκε να μπουν 15 εκατομμύρια ευρώ. Υπάρχει μια σύντομη προθεσμία στις αρχές Μαΐου και θα δούμε στη συνέχεια τι θα κάνουμε. Συζητήσαμε θέματα οικονομικής υφής. Θα χρειαστούν και άλλες σημαντικές ενέργειες. Το μήνυμα που έχω λάβει είναι ότι από μόνο του δεν μας λύνει το πρόβλημα. Θα έχουμε πολύ σοβαρές ενδείξεις γύρω στα μέσα Μαΐου».

Την πεποίθηση του Αδάμαντιου Πολέμη επιβεβαιώνουν εμμέσως οι πρώτες πληροφορίες από ό,τι ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Βαρδινογιάννης: «Τέσσερα με πέντε εκατομμύρια»

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης φέρεται να έκανε την εκτίμηση κατά τη διάρκεια του ΔΣ ότι το ποσό που θα μπει στα ταμεία της ΠΑΕ δεν θα ξεπερνά τα πέντε εκατομμύρια ευρώ, αναλύοντας ποιοι και με ποιο τρόπο θα βάλουν χρήματα. Επίσης φέρεται να αποκάλυψε ότι θα βάλει το 30% των χρημάτων που θα μαζευτούν και να υπολόγισε ότι το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα είναι ανάμεσα στα 4 με 5 εκατομμύρια.

Απαισιόδοξος και ο Πολέμης

Πιο αναλυτικός από όλους ήταν ο Αδαμάντιος Πολέμης. Ο μεγαλομέτοχος της «πράσινης» ΠΑΕ τόνισε πως είναι ικανοποιημένος από την πρόοδο των εργασιών στα δύο Δ.Σ. και εμφανίστηκε απαισιόδοξος για το ποσό που θα συγκεντρωθεί τελικά. Ο κ. Πολέμης επιβεβαίωσε πως η ΠΑΕ είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει τη νέα σεζόν σε περικοπές για να βγει η οικονομική χρονιά.

«Δεν είμαι ευχαριστημένος με την πρόοδο που γίνεται. Αποφασίστηκε αύξηση 15 εκατομμυρίων. Με μια σωστή διαχείριση μπορούμε να βγάλουμε τη χρονιά. Θα προτιμούσα να είχαμε συμφωνήσει στα 30 εκατομμύρια για να είμαι σίγουρος ότι θα μπουν τα 15», είπε αρχικά ο Αδαμάντιος Πολέμης και εν συνεχεία εκτίμησε τα εξής:

«Κατά την ταπεινή μου άποψη δεν είναι αρκετό για να λύσει τα προβλήματα. Υπάρχουν ενδείξεις ποιοι θα βάλουν και ποιοι δεν θα βάλουν, αλλά όχι δεσμεύσεις. Αυτά τα χρήματα δεν θα φτάσουν. Επέμενα να μπει ένα όριο μέσα στον Απρίλιο για το πότε θα μπουν, αλλά τελικά αποφασίστηκε στις 6 Μαΐου. Θα πρέπει να κάνουμε μια καλύτερη διαχείριση, δεν συζητήθηκε κανένα όνομα για πώληση. Είναι εύλογο να γίνουν ορισμένες αποδεσμεύσεις για να μαζευτεί το έλλειμμα. Εχουμε κληρονομήσει ένα ακριβό ρόστερ που έτυχε φέτος και δεν πήγε καλά στο πρωτάθλημα με το οποίο πρέπει να ζήσουμε. Του χρόνου θα πρέπει να κάνουμε σωστή αναδιάρθρωση για να μπορέσουμε να βγάλουμε πέρα. Το μπάτζετ πρέπει να μειωθεί. Αυτά είναι γνωστά».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου