Blog Widget by LinkWithin

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

«Οι "από πάνω" δεν μπορούν, οι "από κάτω" δεν αντέχουν»

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, αναφέρθηκε στις διαδηλώσεις των Αγανακτισμένων τόσο στην Αθήνα όσο και στο Σύνταγμα.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η κοσμοπλημμύρα των δεκάδων χιλιάδων πολιτών, ιδιαίτερα νέων, που κατακλύζει κάθε βράδυ το Σύνταγμα και τις πλατείες σε όλη την Ελλάδα, διαμορφώνει μια νέα πραγματικότητα στη χώρα, που είναι δυνατόν, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, να αποβεί πολύ ελπιδοφόρα για μια θετική διέξοδο από την κρίση. Οι αυθόρμητα γεμάτες πλατείες από κόσμο που αγωνιά και διαμαρτύρεται, δείχνουν ότι η χώρα έχει φτάσει σε ένα οριακό σταυροδρόμι όπου οι «από πάνω δεν μπορούν και οι από κάτω δεν αντέχουν»!

Όπως είπε, στη συνέχεια των δηλώσεών του: «Σήμερα η θέση όλης της Αριστεράς και κάθε αριστερού-ής είναι στην πλατεία Συντάγματος και σε όλες τις πλατείες των πόλεων της χώρας, πλάι-πλάι με τους πολίτες που αγανακτισμένοι δυσφορούν και με το δικό τους τρόπο, αντιστέκονται. Αυτή τη στιγμή η Αριστερά, σε όλες τις εκφράσεις της, αντί να είναι αμήχανη ή, ακόμα χειρότερα, να κρατά ανταγωνιστικές αποστάσεις ή και να ασκεί αφ’ υψηλού κριτική στο ‘κίνημα των πλατειών’, οφείλει συμπαραταγμένη να στηρίξει αυτό το κίνημα».

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι είναι χρέος των αριστερών δυνάμεων, «και πρώτα απ’ όλα οι βουλευτές και τα στελέχη τους», να παρέμβουν στις πλατείες συντονισμένα, ενεργητικά, θετικά και δημιουργικά, χωρίς ηγεμονισμούς και «καπελώματα».

Στόχος είναι να πουν και να ακούσουν, να προσανατολίσουν και να επαναπροσανατολιστούν, ώστε το «αυθόρμητο αυτό κίνημα να κατακτήσει, μέσα από τις δικές του διαδικασίες, τα δικά του ριζοσπαστικά και προοδευτικά χαρακτηριστικά για να συμβάλλει στη μεγάλη προοδευτική δημοκρατική ανατροπή που έχει απόλυτα ανάγκη η χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου