Blog Widget by LinkWithin

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Έφοδος της αστυνομίας στη κατάληψη Ορφανοτροφείο στη Θεσσαλονίκη-Δείτε φωτογραφίες

orfanotrofeio.png
Το πρώην ορφανοτροφείο βρίσκεται στην οδό  Λαμπράκη στο νούμερο 169 και εδώ και τέσσερα χρόνια λειτουργεί ως κατάληψη αναρχικών. Σήμερα  η περιοχή   περικυκλώθηκε από διμοιρίες αστυνομικών και άνδρες της ομάδας Ζ και Δ οι οποίοι είχαν αποκλείσει  την είσοδο και το δρόμο. Στην κατάληψη μπήκε και ο εισαγγελέας ο οποίος έδωσε και την εντολή για τον έλεγχο μετά από αδιευκρίνιστης προελεύσεως και περιεχομένου πληροφορίες. Αλληλέγγυος κόσμος  μαζεύτηκε αμέσως στο χώρο ενώ παρέμεινε για περισσότερες από τρεις ώρες έξω από την κατάληψη και φωνάζε συνθήματα. Η αστυνομία προσήγαγε τα πέντε άτομα που βρισκόντουσαν στην κατάληψη και οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΘ για να περάσουν αύριο εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών όταν άνδρας της διμοιρίας των ΜΑΤ με εθνικιστικά σύμβολα στην τσάντα του έκανε σεξιστικά σχόλια και χειρονομίες σε αλληλέγγυα ενώ όταν εκείνη αντέδρασε λεκτικά, τη χτύπησε με κλωτσιά. Αμέσως μετά επικράτησε πανικός αφού η διμοιρία των ΜΑΤ άρχισε να κηνυγά και να χτυπά τους συγκεντρωμένους με την ταυτόχρονη χρήση χημικών.  Η ένταση τελείωσε όταν οι δυνάμεις της αστυνομίας έφυγαν και οι συγκεντρωμένοι μπήκαν στο χώρο της κατάληψης. Οι άνδρες των ΜΑΤ εν τέλει κατάφεραν να τραυματίσουν δύο άτομα όπου μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και να αναστατώσουν μια γειτονιά. Πολλοί κάτοικοι της περιοχής φώναζαν κατά των ανδρών των ΜΑΤ λέγοντας χαρακτηριστικά πως η κατάληψη υπήρχε τόσα χρόνια και δεν είχε δημιουργηθεί ποτέ κανένα προβλημα. Συγκεκριμένα κάτοικος της περιοχής φώναζε "Πάντα οι μπάτσοι δημιουργούν το πρόβλημα. Γέμισε η γειτονιά μας καπνούς. Τα παιδιά καθαρισαν το χώρο και μένανε εκεί τόσα χρόνια! Τι σας ενοχλούν; Αν θέλετε να εκκενώσετε κάτι, να εκκενώσετε τη Βουλή."
Η αναλυτική ενημέρωση
15:55
Ισχυρή η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων  στην κατάληψη (ομάδες Δ και Ζ μέχρι και σκύλος) οι οποίες έχουν σταματήσει και την κυκλοφορία στην Λαμπράκη, στον δρόμο μπροστά από το Ορφανοτροφείο. Πάνω από 200 αλληλέγγυοι-ες βρίσκονται επίσης έξω από την κατάληψη και φωνάζουν συνθήματα "Ακούστε το καλά ανθρωποφυλακές, κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές". Σύμφωνα πάλι με πληροφορίες μέσα στην κατάληψη βρίσκονται πέντε άτομα.
16:20
Δεν θα εκκενώσουν την κατάληψη του Ορφανοτροφείου λέει η αστυνομία και ενημέρωσε ότι μπήκε στην κατάληψη μόνο για έλεγχο.
17:05
Με κατεσχεμένους υπολογιστές, μικροποσότητες χασίς και άλλα αντκείμενα βγαίνει η αστυνομία από το κτιριο του Ορφανοτροφείου. Σε λίγο αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να βγουν και οι προσαχθέντες.
17:30
Πέντε άτομα που βρίσκονταν στην κατάληψη είναι αυτή τη στιμή προσαχθεντες και μεταφέρονται στη ΓΑΔΘ με κατηγορίες για μικροποσότητες χασίς. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα στους συγκεντρωμένους  που βρίσκονταν πάνω στην οδό Λαμπράκη με βόμβες κρότου λάμψης και αντιασφυξιογόνα ενώ χτυπούσαν με την ανάποδη μεριά των γκλομπς τους  με τρομερή βιαιότητα. Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στην γειτονιά της Τούμπας όταν μέλη των διμοιριών των ΜΑΤ έκαναν προστυχες χειρονομίες και εκφράσεις σε γυναίκες από τους συγκεντρωμένους και με την άμεση αντίδραση τους, απαντούσαν με κλωτσιές.  

alterthess

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου