Blog Widget by LinkWithin

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Ανθίζει η διαφθορά και η παρανομία στους κόλπους της Αστυνομίας

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ: Ανθίζει η διαφθορά και η παρανομία στους κόλπους της Αστυνομίας
Αποκαλυπτικά στοιχεία για την άνθηση της παρανομίας στους κόλπους της Ελληνικής ΑστυνομίαςΕσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Κληθείς να ενημερώσει τα μέλη της επιτροπής για το έργο της υπηρεσίας, ο κ. Δουνιαντζάκης επεσήμανε ότι τα φαινόμενα δωροδοκίας και δωροληψίας παρουσιάζουν αυξητική τάση με το φακελάκι να κρατά τα πρωτεία. Σύμφωνα και με την σχετική έκθεση για τις υποθέσεις που ερεύνησε η υπηρεσία μέσα στο 2010 και η οποία έχει ήδη δει το φως της δημοσιότητας, αστυνομικοί φέρεται να λαδώνονται από επιχειρηματίες για να κάνουν τα στραβά μάτια σε σειρά υποθέσεων. Αναλυτικά: η οποία φαίνεται να μεγαλώνει μαζί με την κρίση, κατέθεσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο διευθυντής της υπηρεσίας
· Εξαρθρώθηκε κύκλωμα οργανωμένου εγκλήματος, εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών σε σωφρονιστικά καταστήματα στο οποία εμπλέκονται 69 άτομα, ιδιώτες, αστυνομικός, σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ψυχίατρος, δικηγόρος, νοσηλεύτρια και καθαρίστρια.
· Εξαρθρώθηκε κύκλωμα επίορκων υπαλλήλων του δημοσίου, Νομαρχίας, ΟΤΑ,Πολεοδομίας και Τοπικής Αστυνομικής Υπηρεσίας για 157 υποθέσεις αυθαιρέτων που δεν είχαν καταγραφεί στα βιβλία του οικείου αστυνομικού τμήματος και αφορούσαν πρόστιμα 250-326.218 ευρώ συνολικού ύψους 19.925.698 ευρώ τα οποία τελεσιδίκησαν και δεν απεστάλησαν προς είσπραξη στην αρμόδια ΔΥΟ.
· Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών τελωνειακών υπαλλήλων οι οποίοι δεν κατέστρεψαν, ως όφειλαν, ποσότητα 860.390 λαθραίων τσιγάρων μεγάλο μέρος της οποίας διοχέτευσαν στην αγορά.
· Αστυνομικός διευθυντής υγειονομικός αξιωματικός χρησιμοποιούσε τα ατομικά βιβλιάρια αστυνομικών ασθενών, αφαιρώντας σελίδες για να προχωρήσει σε παράνομες συνταγογραφήσεις τουλάχιστον 150.000 ευρώ.
· Τελωνειακός υπάλληλος απαιτούσε εκβιαστικά υψηλό ποσό για να καθυστερήσει για δύο χρόνια τον έλεγχο 300 πολυτελών αυτοκινήτων
· Δεκαπέντε αστυνομικοί που υπηρετούσαν σε υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης ειδοποιούσαν τους ιδιοκτήτες καταστημάτων στα οποία διενεργούνταν παράνομα ηλεκτρονικά τυχερά παίγνια, τα λεγόμενα φρουτάκια, για επικείμενους αστυνομικούς ελέγχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου