Blog Widget by LinkWithin

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Είπαν οχι σε εκδήλωση για τον Β.παγκόσμιο πόλεμο για να μην στεναχωρηθεί η Γερμανία




Η Ελληνική πρεσβεία στη Μόσχα πρότεινε Διεξαγωγή «εβδομάδας αφιερωμένης στη συμμετοχή της χώρας μας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο» με προβολή ταινιών, έκθεση φωτογραφίας της Βούλας Παπαϊωάννου και διάλεξη του κ. Μανώλη Γλέζου.

Σκοπός της συγκεκριμένης ιδέας είναι να πληροφορηθούν οι Ρώσοι τη συμβολή της Ελλάδας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς, πλην εξαιρέσεων, ελάχιστοι είναι αυτοί που τη γνωρίζουν. 
Ξέρετε ποια ήταν η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών; 
ΟΧΙ γιατί μπορεί να στεναχωρηθεί η Γερμανία!!!
Το σχετικό άρθρο στη "Καθημερινή" του Αχιλλέα Πατσούκα
Διαβάστε το ...............................
 
Προστάτες» εξ Αθηνών
 
Tου Αχιλλεα Πατσουκα
Εχοντας πραγματοποιήσει με επιτυχία, λίγους μήνες πριν, δύο προσεγμένες εκθέσεις στη Βιβλιοθήκη Λένιν για τα 2.500 χρόνια από τη μάχη του Μαραθώνα και για την «Ελληνική λογοτεχνία σε ρωσική μετάφραση», η ελληνική πρεσβεία στη Μόσχα σχεδιάζει μία ακόμα σημαντική πολιτιστική δράση, η οποία μέχρι στιγμής φαίνεται να κολλάει σε μια «εξωγήινη» δικαιολογία.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές από την Αθήνα, με επίσημο αίτημα που απέστειλε προ τριμήνου, περίπου, η ελληνική πρεσβεία πρότεινε τη διεξαγωγή «εβδομάδας αφιερωμένης στη συμμετοχή της χώρας μας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο» με προβολή ταινιών, έκθεση φωτογραφίας της Βούλας Παπαϊωάννου και διάλεξη του κ. Μανώλη Γλέζου.
 Σκοπός της συγκεκριμένης ιδέας είναι να πληροφορηθούν οι Ρώσοι τη συμβολή της Ελλάδας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς, πλην εξαιρέσεων, ελάχιστοι είναι αυτοί που τη γνωρίζουν.
 Δυστυχώς, η εξαιρετική αυτή ιδέα κινδυνεύει να μείνει στα χαρτιά, καθώς το ΥΠΕΞ απάντησε πως ελλοχεύει ο κίνδυνος η συγκεκριμένη πολιτιστική δράση, αυτή τη χρονική στιγμή, να εκληφθεί από τη Γερμανία ως κίνηση ρεβανσισμού εναντίον της, ιδιαίτερα τώρα που έχουμε την ανάγκη της οικονομικής της υποστήριξης.
Εχοντας κατορθώσει η ίδια η Γερμανία να κάνει τη δική της υπέρβαση και Γερμανοί στρατιώτες να παρελαύνουν στην Κόκκινη Πλατεία την 9η Μαΐου, «ημέρα νίκης κατά των ναζί», είναι σχεδόν βέβαιο ότι ακόμα και η κ. Αγκελα Μέρκελ αν διάβαζε το σκεπτικό της πρώτης απόρριψης του συγκεκριμένου αιτήματος θα γελούσε, καθώς και να θέλει κάποιος να θυμώσει είναι αδύνατον.
Αρνούμενοι να πιστέψουμε πως η συγκεκριμένη υπηρεσιακή τοποθέτηση είναι εις γνώσιν του υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Λαμπρινίδη και πρωτίστως του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, αναμένουμε με ενδιαφέρον τη θέση τους αλλά και την τελική απόφαση για το αν οι Ρώσοι έχουν το δικαίωμα να μάθουν για τη συμβολή της Ελλάδας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ή όχι.
 
πηγή kepparou (κινηση ενεργών πολιτών Πάρου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου