Blog Widget by LinkWithin

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Με διάγγελμα (τις επόμενες μέρες;) ο Παπανδρέου ανακοινώνει εκλογές

 


 Σύμφωνα με το parapolitika.gr  η απόφαση του πρωθυπουργού να προσφύγει στις κάλπες είναι σχεδόν οριστική. Επί της ουσίας μένουν τα τυπικά για να οριστικοποιηθεί.Το ίδιο επιβεβαιώνουν και όσοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν τις τελευταίες ώρες με τον Γιώργο Παπανδρέου.
Οι πιθανότητες, πλέον, να μην προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, είναι σχεδόν μηδαμινές.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός, επιστρέφοντας από την Σύνοδο Κορυφής, θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του. Αν και δεν αποκλείεται η προσφυγή στις κάλπες να ανακοινωθεί (αιφνιδιαστικά) κατά την διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, το πιθανότερο, σενάριο, θέλει τον πρωθυπουργό να ανοίγει τα χαρτιά του, με διάγγελμα την ερχόμενη Κυριακή. Σε κάθε περίπτωση, ο ΓΑΠ, δέχεται, πλέον ασφυκτικές πιέσεις από το σύνολο των υπουργών προκειμένου να διαλύσει την παρούσα Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patatanews ο χρόνος της αναγγελίας των εκλογών θα εξαρτηθεί απο την έκβαση της Συνόδου Κορυφής της Τετάρτης χωρίς να αποκλείεται για λόγους εντυπωσιασμού ο Παπανδρέου να αναγγείλει την παραίτησή του ακόμα και την ίδια μέρα.Πάντως πιο πιθανό φαίνεται το ενδεχόμενο να ανακοινωθεί η προσφυγή στις κάλπες με διάγγελμα του πρωθύπουργου την Παρασκευή ή την Κυριακή.
Οι πιθανότερες ημερομηνίες είναι 27η Νοεμβρίου η 4η και η 11 Δεκεμβρίου, με επικρατέστερη την 4η Δεκεμβρίου καθώς κρίνεται οτι είναι η καταληλότερη σε μία  εποχή που και ημερολογιακά ειναι δύσκολη για εκλογές για κάθε κυβέρνηση καθώς υπάρχουν δυο μέρες 17/11 και 6/12 κατα τις οποίες πραγματοποιούνται πορείες και εκφράζεται η λαική δυσαρέσκια. Οπότε η συγκεκριμένη μέρα είναι αρκετά μακριά απο την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και πρίν την ημέρα των εκδηλώσεων μνήμης για την δολοφονία του Α.Γρηγορόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου