Blog Widget by LinkWithin

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Σε κατάληψη κάθε πόλης στις ΗΠΑ καλούν οι Αμερικανοί ακτιβιστές

Σε κατάληψη κάθε πόλης στις ΗΠΑ καλούν οι Αμερικανοί ακτιβιστές



Σε συντονισμένη δράση για την συμβολική κατάληψη, εκτός από τη Νέα Υόρκη, και άλλων μεγάλων πόλεων των ΗΠΑ καλούν για το Σάββατο οι ομάδες των ακτιβιστών που μετέχουν στο κίνημα διαμαρτυρίας.

Στο Λος Άντζελες καλούν για τις δέκα το πρωί του Σαββάτου (τοπική ώρα, αργά το βράδυ στην Ελλάδα) σε κατάληψη του Δημαρχείου της πόλης. Την απόφαση για την υλοποίηση του σχεδίου Occupy Los Angeles πήραν την Πέμπτη μερικές εκατοντάδες ακτιβιστές, καλώντας σε δράση κατά της απληστίας των επιχειρήσεων.


Επιχειρήσεις κατάληψης
προγραμματίζονται, μεταξύ άλλων, ακόμη στη Βοστόνη, το Ντένβερ, το Σικάγο, το Σαν Φρανσίσκο, την πόλη της Οκλαχόμα, το Όστιν του Τέξας, το Λας Βέγκας και την Ινδιανάπολη.

Εντωμεταξύ συνεχίζεται η επιχείρηση κατάληψης της Γουόλ Στριτ, παρά την αυξανόμενη καχυποψία της αστυνομίας για τους διαδηλωτές, όπως λένε οι ίδιοι τουλάχιστον.


Στη Γουόλ Στριτ, η κατάληψη της πλατείας σε μικρή απόσταση από το Χρηματιστήριο συνεχίζεται από τις 17 Σεπτεμβρίου, καθώς η αστυνομία δεν επέτρεψε στους διαδηλωτές να κινηθούν έξω παραμείνουν έξω από το κτίριο.


Τα μέσα ενημέρωσης, από την πλευρά τους μετά από αρκετές ημέρες περιορισμένης κάλυψης, αν όχι αδιαφορίας, έχουν αρχίσει να ασχολούνται κάπως πιο στενά με το ζήτημα αν και οι αναφορές τους είναι αρκετά απλουστευτικές, επιμένουν οι διαδηλωτές.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου