Blog Widget by LinkWithin

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Έγινε ζάπλουτος από τραπεζικό λάθος!

Έγινε ζάπλουτος από τραπεζικό λάθος!



Απίθανη είναι η ιστορία ενός 30χρονου, ο οποίος έγινε από την μια στιγμή στην άλλη ζάπλουτος από τραπεζικό λάθος, καθώς του μεταβίβασαν στον λογαριασμό του ως δια μαγείας  10 εκατομμύρια δολάρια Νέας Ζηλανδίας. Και εκείνος που προφανώς δεν ήταν ούτε χαζός ούτε κορόιδο, τσέπωσε το χρήμα και την έκανε με γρήγορα και ελαφρά πηδηματάκια για Χονγκ Κονγκ.
Όταν κατάλαβαν την γκάφα οι τραπεζικοί, ο 30χρονος είχε γίνει «Λούης» και μαζί με την σύντροφό του απολάμβαναν την μεγάλη ζωή, που τους πρόσφερε απλόχερα η «γκάφα» των δέκα εκατομμυρίων. Εξάλλου μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται…

Η Westpac Bank του είχε μεταβιβάσει 10 εκατομ. δολάρια Νέας Ζηλανδίας (5,64 εκατομ. ευρώ) στο λογαριασμό του, ενώ εκείνος είχε ζητήσει μια πίστωση 100.000 δολαρίων για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες. Εδώ μιλάμε για περίπτωση που και να θες να αγιάσεις δεν μπορείς! Τέλος πάντων, όταν η τράπεζα διαπίστωσε το λάθος μερικές ημέρες αργότερα, τα εκατομμύρια είχαν μεταβιβαστεί σε άλλους λογαριασμούς και το ζευγάρι ήταν εξαφανισμένο.
Σε βάρος του νεοζηλανδού είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την Interpol, αφότου είχε διαφύγει για την Κίνα, τον Απρίλιο του 2009. Το «ταξίδι του μεγιστάνα» τελείωσε για τον φυγά, που ονομάζεται Χούϊ (Λίο) Γκάο (που από ότι  φαίνεται δεν είναι καθόλου «γκάου» ούτε «μπίου»), την Πέμπτη όταν συνελήφθη για κλοπή και ξέπλυμα χρήματος στο Χονγκ Κονγκ, την ώρα που επιχειρούσε να μπει στο έδαφος της Κίνας. Η σύντροφός του, Κάρα Χάρινγκ, είχε επιστρέψει εκούσια το Φεβρουάριο του 2011 στη Νέα Ζηλανδία και θα δικαστεί τον επόμενο χρόνο για κλοπή 11.000 δολαρίων και για ξέπλυμα στο Μακάο 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων.

Το σίγουρο είναι ότι στην Ελλάδα του σήμερα τέτοια τραπεζικά λάθη εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να γίνουν, το αντίθετο είναι πολύ πιθανό. Δηλαδή να βρεθείς να χρωστάς από το πουθενά εκατομμύρια ευρώ. Πάντως, η ιστορία του 30χρονου, μας φέρνει κατά κάποιο τρόπο στο μυαλό την σκηνή από την ταινία «Μια ζωή την έχουμε», με τον Δημήτρη Χορν να τρελαίνεται πάνω από ένα λογαριασμό, που θα τον έκανε έστω και για λίγο καιρό...«Κροίσο».
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου