Blog Widget by LinkWithin

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Υπέρ της Κανέλλη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών



ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ

Δεν συνάδει με τις αρχές μας η μήνυση που υπέβαλλαν οι συνάδελφοι της Κοζάνης.

Τα τρία Α, ως γνωστόν, αποτελούν ένδειξη αναγνώρισης και ανωτερότητας. Πολλές φορές, ωστόσο, μπορεί να αποτελούν ακρωνύμιο μιας εσφαλμένης συμπεριφοράς.

Αυτό ισχύει στην περίπτωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης, η οποία υπέβαλλε μήνυση σε βάρος της βουλευτού του ΚΚΕ, κυρίας Λιάνας Κανέλλη, για την έκφραση "φασιστοτσόγλανα" που εκστόμισε σε βάρος ακροδεξιών ομάδων, που παίρνουν το νόμο στα χέρια τους, αλλά οι ίδιοι θεώρησαν ότι απευθυνόταν στους αστυνομικούς.  

"Ανεξήγητη, απαράδεκτη και αντιδεοντολογική", επί της ουσίας και επί του τύπου, χαρακτηρίζει με δήλωση του στο Pheme.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), κ. Χρήστος Φωτόπουλος τη μήνυση που υπεβλήθη σε βάρος της κυρίας Κανέλλη.

"Δεν συνάδει με τις αρχές της Ομοσπονδίας η συμπεριφορά των συναδέλφων της Κοζάνης, δεν μπορείς να εκφράζεις τι αντίθεση σου με αυτόν τον, επιεικώς θα το πω, άκομψο τρόπο", τονίζει ο κ. Φωτόπουλος και προσθέτει: "Δεν αντιλαμβάνομαι πως θεώρησαν ότι η αναφορά της βουλευτού απευθυνόταν στους αστυνομικούς. Ο κάθε πολιτικός έχει τις απόψεις του, καλές ή κακές, θετικές ή αρνητικές, για το ρόλο που επιτελεί η αστυνομία. Όσοι είδαν όμως το επίμαχο βίντεο διαπιστώνουν ότι ο χαρακτηρισμός αφορούσε όσους υποκαθιστούν το νόμο και τους αστυνομικούς, όχι τους αστυνομικούς".

Πέραν αυτού, σημειώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Αστυνομικών, η Ένωση της Κοζάνης ψευδώς διατείνεται ότι είχε ενημερώσει την Ομοσπονδία πριν την δημοσιοποίηση της πρόθεσης της να υποβάλλει μήνυση σε βάρος της κυρίας Κανέλλη. Αυτό δεν είναι αληθές, και το διαψεύδω. Εμείς πρώτα πληροφορηθήκαμε από τις τηλεοράσεις το συμβάν, και εν συνεχεία η Ένωση της Κοζάνης μας ενημέρωσε"!

Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση Αστυνομικών Κοζάνης προχώρησε στην υποβολή μήνυσης ε βάρος της κυρίας Κανέλλη, υποστηρίζοντας ότι σε τηλεοπτική συνέντευξη είχε χαρακτηρίσει η βουλευτής του ΚΚΕ "φασιστοτσόγλανα" τους αστυνομικούς.

"Δεν δεχόμαστε να μας εξυβρίζουν και να μας προσβάλουν. Δεν είμαστε ούτε "φασίστες" ούτε "τσόγλανοι", είχε δηλώσει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης κ. Αθανάσιος Γκλαβίνας.

Θα είχε δίκιο ο κ. Γκλαβίνας να αισθανθεί θιγόμενος εάν ο χαρακτηρισμός της βουλευτού απευθυνόταν τους αστυνομικούς.

Η προβολή του επίμαχου βίντεο όμως αποδεικνύει ότι οι αιτιάσεις του είναι έωλες  Για τις προθέσεις του, δεν γνωρίζουμε… Ουδείς άσφαλτος, ωστόσο, όπως ορθώς είχε αναφέρει προ ετών η Άντζελα Δημητρίου…

Δείτε το επίμαχο βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου