Blog Widget by LinkWithin

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Ο δανειστής και ο δανειολήπτης κάνουν παρέα!

 
Μακάρι όλοι οι τραπεζικοί να είχαν αυτή την σχέση με όσους έχουν δώσει δάνεια. Στη φωτογραφία βλέπετε τον Αλ. Τουρκολιά της Εθνικής Τράπεζας, στη σουίτα του προέδρου του Ολυμπιακού Β. Μαρινάκη, δίπλα στον ισχυρό άνδρα του ποδοσφαίρου να χαριεντίζονται στο γήπεδο.
Ο Αλ. Τουρκολιάς την τελευταία 15ετία ασχολήθηκε με το ναυτιλιακό κομμάτι της Εθνικής Τράπεζας, και ειδικά με την δανειοδότηση των εφοπλιστικών επενδύσεων, αρχικά ως Διευθυντής Ναυτιλιακών Εργασιών, μετά ως Γενικός Διευθυντής και στη συνέχεια ως Γενικός Διευθυντής Εταιρικής και

Επενδυτικής Τραπεζικής – δηλαδή ως υπεύθυνος για την χορήγηση δανείων. Στην ουσία ήταν ο άνθρωπος που έψαχναν οι εφοπλιστές όταν ήθελαν δάνειο, και αυτό δεν αποτελεί μομφή.

Από την άλλη ο Β. Μαρινάκης είναι εφοπλιστής, δηλαδή εν δυνάμει πελάτης – δανειολήπτης της Εθνικής Τράπεζας. Και όπως και όλοι οι εν δυνάμει πελάτες – δανειολήπτες της Εθνικής φιλοξενεί αυτόν που μπορεί να του εγκρίνει τα δάνεια στη σουίτα που έχει στο Καραϊσκάκη.

Το ξέρουμε ότι ο Αλ. Τουρκολιάς σήμερα είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής. Όπως ξέρουμε ότι είναι ένα από golden boy της τράπεζας (το 2007 είχε πάρει μπόνους 400.000 ευρώ και το 2008 οι μεικτές αποδοχές του έφθασαν τα 409.587, ενώ οι καθαρές τα 251.556 ευρώ). Ξέρουμε επίσης ότι είναι προσωπικός φίλος του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά (και, ναι, είναι από τη Μεσσηνία!).


AvantiPopoloGR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου