Blog Widget by LinkWithin

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Αλλαγές του fb εμφανίζουν λιγότερες δημοσιεύσεις

 

«To facebook μάς κρύβει από εσάς!»

 Ακτιβιστικές ομάδες, κολεκτίβες, εναλλακτικά κανάλια ενημέρωσης και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις καταγγέλλουν πως οι δημοσιεύσεις τους δεν εμφανίζονται στις σελίδες των χρηστών -ή εμφανίζονται σε πολύ μικρότερο αριθμό- και ζητούν τη συμπαράστασή μας. Διαφορετικά Πιθανολογείται ότι θα αρχίσουν να ευνοοούνται όσοι μπορούν να τα «χώνουν» σε διαφήμιση. Το παρακάτω σημείωμα-κάλεσμα δημοσιεύεται σε σελίδες, όπως αυτή του κινήματος Occupy, και το μόνο που έχουμε να κάνουμε για να μη στερηθούμε την εναλλακτική ενημέρωσή μας είναι να εφαρμόσουμε τα παρακάτω:

«To facebook μάς κρύβει από εσάς! Σας αρέσει η ανάγνωση των μηνυμάτων μας; Για να εξακολουθήσετε να μας βλέπετε, παρακαλούμε να σχολιάζετε τακτικά, ακόμα και απλώς γράφοντας “ναι” ως σχόλιο στις διάφορες κοινοποιήσεις μας.
Ή, στο μέλλον, αν πρόκειται να προωθήσετε μια δημοσίευση, παρακαλώ πείτε “Sharing”. Αυτό μπορεί να βοηθήσει να κρατηθούν οι δημοσιεύσεις μας στο newsfeed σας.

Το Facebook έχει αλλάξει τους αλγόριθμους του σχετικά με το ποιος βλέπει τι. Από τις 20 Σεπτεμβρίου, περίπου 25% λιγότερα μηνύματα (σύμφωνα με το Ogilvy) εμφανίζονται στα newsfeeds σας. Ακόμα κι αν έχετε κάνει like σε μια σελίδα, δεν υπάρχει καμία εγγύηση πως οι νέες δημοσιεύσεις θα εμφανιστούν. Παρακαλώ, σχολιάστε, μοιραστείτε και πατήστε like. Αυτό θα αυξήσει την πιθανότητα να βλέπετε τις δημοσιεύσεις. Όπως πάντα, σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας».

doctv

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου