Blog Widget by LinkWithin

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Οι Αnonymous στο Υπ. Οικονομικών


Τα υπολογιστικά συστήματα του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών άνοιξαν διάπλατα οι χακτιβιστές Anonymous, υποκλέπτοντας απόρρητα αρχεία σχετικά με το ελληνικό δημόσιο χρέος επί μνημονίου (πόσα πήραμε, πόσα δώσαμε και πόσα χρωστάμε) και εκατοντάδες κωδικούς χρηστών των συστημάτων του υπουργείου, οι οποίοι διοχετεύτηκαν αμέσως και σε μη-κρυπτογραφημένη μορφή στο διαδίκτυο.

Το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνει το γεγονός λέγοντας ότι το εύρος της κλοπής ακόμα εξετάζεται. Η κυβερνοεπίθεση είναι μία από τις σημαντικότερες των τελευταίων ετών εναντίον ελληνικών κυβερνητικών δικτύων και ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί σε ποιο βαθμό έχει φτάσει η διαρροή εγγράφων.

Σύμφωνα με το
Secnews.gr, οι πληροφορίες σχετικά με την επίθεση ήρθαν μέσω ανώνυμου μηνύματος από ένα χρήστη με το ψευδώνυμο «guestanon», ο οποίος μίλησε για την ύπαρξη μιας υπερ-σύνδεσης (url) στο Anonpaste, δηλαδή στην ιστοσελίδα που χρησιμοποιείται από τους Anonymous σε όλο τον κόσμο για ανώνυμη και ασφαλή ανταλλαγή των υπόγειων πληροφοριών.

Η ίδια πηγή δημοσιεύει και το μήνυμα που άφησαν οι Anonymous στην ιστοσελίδα τους, το οποίο λέει τα εξής:
«Χαιρετούμε τους πολίτες του κόσμου, χαιρετούμε τους πολίτες της Ελλάδας. Είμαστε οι Ανώνυμοι. Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να καταθέσει σε ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων το νέο πακέτο των οικονομικών μέτρων λιτότητας ύψους 13,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αναμένεται να παρατείνουν την ύφεση στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα μέτρα λιτότητας, οι συνταξιούχοι έχουν δει 60% πτώση στις συντάξεις τους -πράγμα που σημαίνει ότι οι αποταμιεύσεις μιας ζωής είναι τώρα λιγότερο από το μισό από ό,τι ανέμεναν. Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση εξετάζει ακόμα περισσότερες περικοπές, αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και επιπλέον τοποθετεί ένα ανώτατο όριο για την ελεύθερη παροχή υγειονομικής περίθαλψης σε μόλις €1.500 ανά άτομο ανά έτος.

Η Ελλάδα είχε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών στην Ε.Ε., αλλά από το 2010, ο αριθμός των ατόμων που αυτοκτονούν έχει αυξηθεί κατά 40%, με ένα μεγάλο ποσοστό αυτών να πραγματοποιείται από άτομα μεγάλης ηλικίας. Το 68% του πληθυσμού ζει στην Ελλάδα κάτω από το όριο της φτώχιας (δηλαδή, έχουν εισόδημα κάτω από το 60% μέσου όρου του εθνικού εισοδήματος). Το 40% του εισοδήματός τους το ξοδεύουν για ενοίκια ή για αποπληρωμή δανείων.

Περισσότερα από 439.000 παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας στην Ελλάδα λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης, σύμφωνα με έκθεση της UNICEF που δημοσιεύεται στις 16 Οκτωβρίου στα πλαίσια της World Feed Day 2012 και στη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας. Η δημοτικότητα των ακροδεξιών κομμάτων, συμπεριλαμβανομένης της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, έχει αυξηθεί εκθετικά (με εκπληκτικά γρήγορη αύξηση).


Η κυβέρνησή σας θα αποτύχει. Έλληνες πολίτες, είναι καιρός να επαναστατήσετε. Κάντε το όσο μπορείτε. Θα πρέπει να αντισταθείτε. Είμαστε πάντα στο πλευρό σας. Έχουμε αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στο Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών. Οι servers της IBΜ δε μοιάζουν και τόσο ασφαλείς τώρα, έτσι δεν είναι; Έχουμε νέα όπλα στο οπλοστάσιό μας. Μια εξαιρετική αδυναμία του συστήματος είναι στα χέρια μας και, ναι, θα τη χρησιμοποιήσουμε για να φέρουμε την κόλαση.


Ευχαριστούμε τον “IZL το σκυλί” για αυτή τη μαργαριταρένια καραμέλα. Αντλήσαμε απόρρητα κυβερνητικά δεδομένα, κωδικούς κ.λπ. Πολίτες της Ελλάδας, πληρώνετε Τράπεζες και διεθνείς οίκους διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων υψηλού κινδύνου. Είναι η δική σας ζωή. Εξέγερση πριν να είναι πολύ αργά. Τα μέτρα λιτότητας δεν πρέπει να περάσουν. Δεν έχουμε να δηλώσουμε τίποτα περισσότερο».


doc tv 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου