Blog Widget by LinkWithin

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Προηγείται ο Ομπάμα σύμφωνα με τα exit poll

 

Όλοι μιλούν για θρίλερ και... ισοπαλία. Αλλά η γενική αίσθηση είναι πως ο Μπαράκ Ομπάμα θα συγκεντρώσει περισσότερους από τους 270 εκλέκτορες που απαιτούνται και θα ανανεώσει τη θητεία του στον Λευκό Οίκο, αφήνοντας τον Μιτ Ρόμνεϊ στην... αντιπολίτευση!

- ΩΡΑ 2.26 Ο Μιτ Ρόμνεϊ κεδρίζει την πολιτεία της Ιντιάνα, σύμφωνα με εκτιμήσεις τεσσάρων τηλεοπτικών δικτύων: CNN, ABC, NBC και Foxnews.
- ΩΡΑ 02.23 Τα δύο τρίτα των χαμηλού εισοδήματος ψηφοφόρων του Οχάιο επέλεξαν τον Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση REUTERS/IPSOS.
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, τα δύο τρίτα όσων ψηφίζουν για πρώτη φορά επέλεξαν τον απερχόμενο πρόεδρο σε εθνικό επίπεδο.

- ΩΡΑ 02.15 Το CNN προβλέπει ότι ο Μπαράκ Ομπάμα κερδίζει το Βερμόντ και ο Ρόμνεϊ το Κεντάκι.
Το Κεντάκι διαθέτει οκτώ εκλεκτορικές ψήφους και θεωρείτο ότι θα έβγαζε νικητή τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ.


- ΩΡΑ 02.10 Τα τηλεοπτικά δίκτυα έχουν ξεκινήσει να μεταδίδουν προβλέψεις για τον νικητή των εκλογών με διαρκή ροή χρησιμοποιώντας τα πρώτα αποτελέσματα σε συνδυασμό με έξιτ πολς.
Αλλά θα περιμένουν μέχρι τις 11 μμ (0600 ώρα Ελλάδος Τετάρτης) μέχρι να μεταδώσουν το αποτέλεσμα σε εθνικό επίπεδο ώστε να κλείσουν και οι τελευταίες κάλπες σε Καλιφόρνια, Όρεγκον, Ουάσινγκτον και Χαβάη.
Θα περιμένουν μέχρι τη συγκεκριμένη ώρα καθώς οι ψηφοφόροι θα εξακολουθούν να ψηφίζουν σε αυτές τις πολιτείες.
Είναι επίσης πιθανόν το απόγευμα της Τρίτης (ώρα ΗΠΑ) ή νωρίς το πρωί της Τετάρτης να μην αναδειχτεί νικητής, καθώς θα ξεκινήσει η αυτόματη επανακαταμέτρηση αν η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων στις πολιτείες-κλειδιά είναι μικρότερη από 0,5% ή 0,25%-- μία μεγάλη πιθανότητα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων εβδομάδων.
Σε πολλές περιπτώσεις, η διαφορά μεταξύ των δύο είναι ελάχιστη.
Επομένως, η νύχτα προβλέπεται μεγάλη για μια από τις πιο στενές μάχες για τη διεκδίκηση της προεδρίας στην ιστορία των ΗΠΑ.
Στο Οχάιο-- μια από τις πιο σημαντικές από τις αμφίρροπες πολιτείες--οι κάλπες κλείνουν στις 7:30 μμ (0230 πμ ώρα Ελλάδος), αλλά οι αναλυτές θα διστάσουν να μιλήσουν για νικητή αν η διαφορά του 51χρονου Μπαράκ Ομπάμα με τον 65χρονο Μιτ Ρόμνεϊ είναι μικρότερη από 20.000 ψήφους.
Για τον Ρόμνεϊ, το Οχάιο με τους 18 εκλέκτορες και η Φλόριντα με τους 29, είναι το "μυστικό" για τη νίκη του.
Τα αποτελέσματα στη Φλόριντα δεν αναμένονται πριν από τις 03.00 (ώρα Ελλάδος) μαζί με εκείνα τριών ακόμη αμφίρροπων πολιτειών: Νιού Χάμσαϊρ, Μίσιγκαν και ίσως της Πενσιλβάνια.
Ο Ομπάμα βασίζεται σε τουλάχιστον 243 βέβαιες ψήφους, περιλαμβανομένης της Καλιφόρνιας με τις 55 εκλεκτορικές ψήφους, ενώ ο Ρόμνεϊ μπορεί να βασίζεται με βεβαιότητα σε σχεδόν 206 ψήφους.

- ΩΡΑ 02.06 Το CNN μεταδιδει ότι έχει στην διάθεση του αποκλειστικά δημοσκόπηση για λογαριασμό των ρεπουμπλικάνων που δείχνει τον Ομπάμα να κερδίζει με 5 μονάδες!
- ΩΡΑ 02.03 : Εκλεισαν οι κάλπες σε Τζώρτζια, Ιντιάνα, Κεντάκι, Ν.Καρολίνα, Βερμόντ και Βιρτζίνια
- ΩΡΑ 01.52 Ρόμνει: Εχω γράψει μόνο νικητήρια ομιλία. Υποστηρίζει ότι έγραψε μία ομιλία 1.118 λέξεων, αλλά είναι βέβαιος ότι θα υπάρξουν τροποποιήσεις "αφού δεν έχει δείξει ακόμη το κείμενο στην οικογένειά του και στους συμβούλους του".
Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών θα εκφωνήσει την ομιλία του, της νίκης ή της ήττας, στο Συνεδριακό Κέντρο της Βοστώνης όταν θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της νύκτας.


newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου