Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Χρησιμοποιήστε το Facebook στη δουλειά χωρίς να σας πάρει χαμπάρι το αφεντικό!

 ...Mε το Excellbook της Diesel.

Επειδή η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη, καλό είναι να ξεφεύγουμε και λιγάκι – πάντα όμως προσέχοντας να μη δώσουμε δικαιώματα. Το Εxcellbook είναι μια εφαρμογή που «μασκαρεύει» τον λογαριασμό σας στο Facebook, κάνοντάς τον να μοιάζει με λογιστικό φύλλο. Έτσι μπορείτε να διαβάζετε όλα τα τελευταία μηνύματα των φίλων σας και να ανανεώνετε το status σας χωρίς φόβο και με τους συναδέλφους σας να θαυμάζουν την …εργατικότητά σας.


image

Το Εxcellbook έχει δημιουργηθεί στα πλαίσια διαφημιστικής καμπάνιας της Diesel με τίτλο “Be stupid at work” («πώς να είσαστε ηλίθιοι στη δουλειά σας», σε ελεύθερη μετάφραση), είναι φτιαγμένο σε Adobe AIR και είναι διαθέσιμο για Windows και Mac.
Η ιδέα ασφαλώς δεν είναι καινούρια, αφού ήδη έχουμε δει κάτι αντίστοιχο με το Spreadtweet, που μεταμφιέζει τον λογαριασμό σας στο Twitter σε έγγραφο του Excel. Η αλήθεια είναι πως το Excellbook δεν είναι τόσο καλοφτιαγμένο (το Spreadtweet σε ξεγελά πιο εύκολα), παρόλα αυτά, αν είσαστε εθισμένοι με το Facebook και το αφεντικό σας κάνει τη ζωή δύσκολη, ίσως και να σας φανεί χρήσιμο. Εγώ πάντως δεν ευθύνομαι για τυχόν απολύσεις…



TechGear
διαβάστε τη συνέχεια »

Στέλνουν SMS… κοιμισμένοι!

http://static7.businessinsider.com/image/4ecd1184eab8ea5b7d00005e-195-146/sending-texts-while-you-sleep-is-now-a-thing-and-its-on-the-rise.jpg

Το στρες της καθημερινής ζωής έχει οδηγήσει σε ένα νέο, περίεργο φαινόμενο
: την αποστολή μηνυμάτων απ’ το κινητό την ώρα του… ύπνου, σύμφωνα με Αυστραλούς επιστήμονες.

Οι πάσχοντες από αυτή την σπάνια διαταραχή, στέλνουν ασυνάρτητα μηνύματα στους συγγενείς και στους φίλους, αγνοώντας παντελώς ότι το κάνουν.


Ο ειδικός σε θέματα ύπνου δρ Ντέιβιντ Κάνινγκτον, από το Κέντρο Διαταραχών Ύπνου της Μελβούρνης, δήλωσε ότι αρκετοί ασθενείς του ανέφεραν ότι τους έχει συμβεί αυτό – και τους συνέστησε να αφήνουν το κινητό μακριά από το υπνοδωμάτιό τους.


«Τελικά, όλα είναι πιθανά», είπε. «Το είδαμε κι αυτό. Ασφαλώς είναι σπάνιο φαινόμενο, αλλά είναι πιθανό να αυξηθεί στο μέλλον».


Για ευνόητους λόγους, κλινικές μελέτες για την αποστολή SMS στη διάρκεια του ύπνου, δεν υπάρχουν. Όμως το 2008 αναφέρθηκε ένα παρόμοιο φαινόμενο: η αποστολή email την ώρα του ύπνου.


Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τολέδο ανέφεραν την περίπτωση μιας 44χρονης γυναίκας, η οποία έστελνε email την ώρα που κοιμόταν ήσυχα στο κρεβάτι της!


Και email…


Ο δρ Κάνινγκτον λέει ότι η αποστολή των… κοιμισμένων email είναι πιο συχνό φαινόμενο και είναι πιθανό να έχει επιβλαβείς συνέπειες για την ζωή των πασχόντων.


«Τα email μπορεί να αποσταλούν σε συνεργάτες ή προϊσταμένους στη δουλειά, με απρόβλεπτες συνέπειες», τόνισε. «Αντιθέτως, τα SMS είναι πιθανότερο να σταλούν σε φίλους και συγγενείς, οπότε μπορεί να μην δημιουργήσουν πρόβλημα».


Για τους ειδικούς, η διαφοροποίηση αυτή είναι εύλογη, αφού email αποστέλλονται συχνότερα για επαγγελματικούς λόγους, ενώ τα SMS είναι πιο «προσωπική» υπόθεση.


Ο δρ Κάνινγκτον εκτιμά ότι η αποστολή SMS την ώρα του ύπνου αποτελεί παρενέργεια του πολυάσχολου τρόπου ζωής μας, αλλά και του ότι για πολλούς – κυρίως νέους – το κινητό αποτελεί πλέον… προέκταση του χεριού τους.


«Τα γραπτά μηνύματα αποστέλλονται οποιαδήποτε ώρα της μέρας και της νύχτας, και ολοένα περισσότερος κόσμος περνάει ώρες ολόκληρες ασχολούμενος με το κινητό του – είτε για να μιλήσει είτε για να στείλει SMS ή για να βγάλει φωτογραφίες, να μπει στο Ίντερνετ, να ακούσει μουσική και να ασχοληθεί με τις αναρίθμητες εφαρμογές των smartphones», εξήγησε.


Και επειδή δεν έχει άδικο, είναι προφανές ότι δεν θέλει και πολύ για να αρχίσει κανείς να μπερδεύει τον ύπνο με τον ξύπνιό του…

διαβάστε τη συνέχεια »

ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΓΝΟ- ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ (βίντεο)

http://www.newsit.gr/files/Image/17-07/resized/Agno_497_355.jpg 

Νίκησαν οι εργαζόμενοι της γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ μετά από μέρες καθολικής απεργίας και αλληλεγγύης. Η εργοδοσία ανακάλεσε τις απολύσεις. Προηγουμένως είχε ζητήσει την βοήθεια των ΜΑΤ που με ευχαρίστηση πήγαν να σπάσουν το μπλόκο των απεργών έξω από την κεντρική πύλη του εργοστασίου.


διαβάστε τη συνέχεια »

Δικαιώθηκε 55χρονη Αθηναία για το χαράτσι

Η πρώτη απόφαση δικαστηρίου Αττικής που δικαιώνει μία 55χρονη γυναίκα η οποία προσέφυγε για το χαράτσι της ΔΕΗ εκδόθηκε από το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου.
Το δικαστήριο με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε απαγορεύσει, τουλάχιστον μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2012 που θα συζητηθεί η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων να προχωρήσει η ΔΕΗ στην διακοπή ηλεκτροδότησης στην οικία της 55χρονης.
Η 55χρονη υποστήριξε στο δικαστήριο ότι συντηρεί τον ανάπηρο σύζυγό της και το φοιτητή γιο της, ενώ απέδειξε ότι έχει υποστεί δύο μειώσεις στο μισθό της.

 
protothema.gr
διαβάστε τη συνέχεια »

Παιδάκι λιποθύμησε στο σχολείο του από την πείνα

Παιδάκι λιποθύμησε στο σχολείο του από την πείνα
Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία του Ηρακλείου μετά την αποκάλυψη ότι μαθητής σε Γυμνάσιου του νομού λιποθύμησε μέσα στην τάξη από την πείνα.
Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Νέα Κρήτη», η λιποθυμία του παιδιού έφερε στην επιφάνεια την εξαθλίωση που βίωνε ολόκληρη η οικογένεια.
Η μητέρα του παιδιού που ειδοποιήθηκε να πάει στο σχολείο ομολόγησε στους καθηγητές ότι  όλη η οικογένεια είχε να φάει δυο ημέρες, γι αυτό και προκλήθηκε το λιποθυμικό επεισόδιο του μαθητή.
Όπως προκύπτει από τους εκπαιδευτικούς δεν είναι το μοναδικό περιστατικό στο νησί καθώς οι γονείς συχνά αδυνατούν να ικανοποιήσουν τις βασικές ανάγκες των παιδιών τους, πολλά από τα οποία υποσιτίζονται.
Σε πολλές περιπτώσεις δάσκαλοι ,καθηγητές και σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων συνδράμουν οικονομικά όσα παιδιά δεν έχουν μαζί τους χαρτζιλίκι για κολατσιό κάνοντας συμφωνίες με τους ιδιοκτήτες των κιλικίων.

flashnews
διαβάστε τη συνέχεια »

Αναποδογύρισαν αυτοκίνητο στα Εξάρχεια γιατί παρεμπόδιζε [φωτο]

Αναποδογύρισαν αυτοκίνητο στα Εξάρχεια γιατί παρεμπόδιζε [φωτο]
Ένα αυτοκίνητο, παράνομα παρκαρισμένο στην περιοχή των Εξαρχείων είχε προκαλέσει απίστευτο μποτιλιάρισμα.
Ο γερανός της Τροχαίας δεν μπορούσε να προσεγγίσει το σημείο προκειμένου να το απομακρύνει και οι κάτοικοι και οι περαστικοί αποφάσισαν να δώσουν μόνοι τους λύση. Το πήραν στα χέρια και το αναποδογύρισαν.

Ένα είναι σίγουρο.Ο οδηγός αυτού του αυτοκινήτου θα το σκεφτεί πολύ  καλά πριν ξαναπαρκάρει παράνομα αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους! 


διαβάστε τη συνέχεια »

Στόλισε κι εσύ την πλατεία-τσιφλίκι του Καμίνη, μπορείς! (video)

ΒΙΝΤΕΟ: Στόλισε κι εσύ την πλατεία-τσιφλίκι του Καμίνη, μπορείς!

Ο δήμος Αθηναίων πήρε την απόφαση αυθαίρετα (το αυθαίρετα εδώ σημαίνει «πήρε την άδεια από τη σημαία») να καθαρίσει την πλατεία Κλαυθμώνος από τη βρωμιά, ξηλώνοντας τα παγκάκια στα οποία έβρισκαν καταφύγιο οι άστεγοι.
Εν όψει Χριστουγέννων προέβη στο διάβημα ο δήμαρχος, οι άστεγοι του χαλούσαν το εορταστικό του κλίμα.
Επειδή θίχτηκε από τα δημοσιεύματα (δεν κατάφερε να μας βάλει στο κλίμα του) βγήκε και μας δήλωσε ότι καθαρίζοντας τον χώρο φέρνει σε πέρας την κοινωνική του αποστολή!!! και ότι η κατάσταση στην οποία βρισκόταν η πλατεία δεν ταίριαζε σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα!!!
Ξεχνάτε ότι εσείς μάς καταντήσατε άστεγους; Και τώρα τι, δεν σας αρέσει η θέα; Αν δεν σ’ αρέσει η θέα τσιφλικά να βρεις σε κάθε άστεγο σπίτι, αν δεν βρεις τότε ο καθένας από εμάς έχει το δικαίωμα να καταχραστεί την περιουσία ΤΟΥ. Η χώρα, απ’ άκρη σ’ άκρη, τα γαμοπαγκάκια, τα γαμοπεζοδρόμια, τα δέντρα, ο ουρανός, ο αέρας της, ανήκουν στους πολίτες της κι όχι σε εσάς που την ξεπουλάτε, πληρωμένα ανδρείκελα.
Εν όψει Χριστουγέννων πήγα κι εγώ σήμερα να βοηθήσω στο στολισμό, μην κουράζονται μόνο οι αριστότεροι εξ υμών. Εθελοντική ήταν η προσφορά μου, χρονιά εθελοντισμού το ’11.
(Καταστρέφετε αυθαίρετα την χώρα εσείς, παίρνω την άδεια από τη σημαία κι εγώ. Και να θυμάσαι, εγώ έχω κάθε δικαίωμα μιας και μου ανήκει, αφού είμαι λαός -που μιλάτε κι εξ ονόματός μου αναίσχυντοι, προδότες.)
Εν όψει Χριστουγέννων να ρωτήσω.. εκκλησία υπάρχει; Κι αν υπάρχει τι κάνει; Προσφέρει συσσίτιο στους «φτωχούς» ωσάν ελεημοσύνη; Η περιουσία της νομίζουν οι εκπρόσωποι του Θεού ότι της ανήκει; Και τι να την κάνει τη ρημαδοπεριουσία η εκκλησία, μεσ’ τη νηστεία δεν πρέπει σύμφωνα με τις γραφές να ζούνε;

Ένας πολίτης

(Η ανωνυμία είναι απαραίτητη, οι ήρωες και οι διάσημοι μάς τέλεψαν. Στους ούννους το έστειλα με τα πλήρη στοιχεία μου, για τις δέουσες προσαγωγές και μηνύσεις, οπότε είμαστε κομπλέ.)
Υ.Γ.1 Για τους αγαπημένους μου φίλους/συναγωνιστές τράβηξα βιντεάκι, για να ζήσουν την κάθε πινελιά. Ήταν σαν να βρισκόσασταν όλοι εκεί (έχει και δώρο έκπληξη το βίντεο, μια πολυυυυ ενδιαφέρουσα διένεξη:

Υ.Γ.2 Αν κάνεις ζουμ στη φωτογραφία θα δεις και τα χριστουγεννιάτικα στολιδάκια που κότσαρα!! Είδες, όταν συνεισφέρεις μπαίνεις αυτόματα σε εορταστικό κλίμα!!
Υ.Γ.3 Αν κάνεις κι άλλο ζουμ στη φωτογραφία θα δεις εκεί δεξιά πεταμένους και τους άστεγους.. Είναι που το έλυσε το πρόβλημα ο δήμαρχος! (Την ευθανασία την έχει άραγε σκεφτεί; ΟΥΣΤ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ).



tsantiri
διαβάστε τη συνέχεια »

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Πέμπτη

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Πέμπτη

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ.

Τα τρόλεϊ θα κάνουν διαδρομές από τις 8:00 το πρωί έως το 8:00 το βράδυ.

Κανονικά θα λειτουργήσει το Μετρό, ενώ ακόμα δεν έχουν αποφασίσει για τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι σε Τραμ και ΗΣΑΠ.

Στο μεταξύ, ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού. Κλειστό θα είναι το τμήμα του Μετρό «Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο».
Στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:00 το πρωί και από τις 21:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
Σημειώνεται ότι τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται περίπου μισή ώρα νωρίτερα πριν από τον τερματισμό των δρομολογίων.

skai
διαβάστε τη συνέχεια »

«Φούσκωσαν» τα ελλείμματα πριν μας βάλουν στο Μνημόνιο!

«Φούσκωσαν» τα ελλείμματα πριν μας βάλουν στο Μνημόνιο!

Μία ακόμη αποκάλυψη-βόμβα μετά απο ερώτηση του Νίκου Χουντή. 

Άποκάλυψη για τις εγκληματικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που προκάλεσαν την τεχνητή διόγκωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων των ετών 2008 και 2009 με συνέπεια η χώρα μας να υποδουλωθεί μόνιμα στους δανειστές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της ευρωζώνης και εκατομμύρια Έλληνες πολίτες να οδηγούνται πλέον σε πλήρη εξαθλίωση αποτελεί η απάντηση Ευρωπαίου επιτρόπου σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Χουντή για τον τρόπο με τον οποίο καταγράφηκαν τα χρέη των νοσοκομείων τον Οκτώβριο του 2009.

Σύμφωνα με τα όσα απάντησε ο Ευρωπαίος επίτροπος κ. Σεμέτα στον κ. Χουντή, ενώ τα χρέη των νοσοκομείων θα έπρεπε να καταγράφονται ως δαπάνες στα αντίστοιχα έτη στα οποία έπρεπε να είχαν πληρωθεί, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μόλις ανέλαβε, και χωρίς να υπάρχει σχετική υποχρέωση επιβεβλημένη από την Κομισιόν ή τη Eurostat, φούσκωσε με τα χρέη των νοσοκομείων μόνο τα δημοσιονομικά ελλείμματα των ετών 2008 και 2009!

Πρόκειται για ανεξόφλητα χρέη νοσοκομείων συνολικού ύψους 5,2 δισ. ευρώ, τα οποία αφορούσαν σε υποχρεώσεις των ετών 2005-2009, αλλά «φορτώθηκαν» σκόπιμα από την κυβέρνηση Παπανδρέου μόνο στα έτη 2008 και 2009!


Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το που ανέλαβε τα καθήκοντά της τον Οκτώβριο του 2009 έσπευσε να «φουσκώσει» το έλλειμμα του 2008 με επιπλέον 1,3% του ΑΕΠ και το έλλειμμα του 2009 με επιπλέον 0,9% του ΑΕΠ, φορτώνοντας λογιστικά τους προϋπολογισμούς των δύο αυτών ετών με ποσά συνολικού ύψους 5,2 δισ. ευρώ τα οποία αφορούσαν σε ανεξόφλητα χρέη νοσηλευτικών ιδρυμάτων παρελθόντων ετών!

Το κόλπο αυτό ήταν ένα από τα πολλά που έθεσε σε εφαρμογή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην προσπάθειά της να εμφανίσει το έλλειμμα του 2009 υπέρμετρα αυξημένο στα επίπεδα του 12,7% του ΑΕΠ, σε πρώτη φάση. Αργότερα χρησιμοποιήθηκαν κι άλλες μεθοδεύσεις με αποτέλεσμα το έλλειμμα του 2009 -μετά από τρεις ακόμη αναθεωρήσεις- να φθάσει στο επίπεδο του 15,8% του ΑΕΠ!

Κι όλα αυτά έγιναν σκόπιμα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τη στιγμή που, όπως έχει αποδείξει με στοιχεία-φωτιά ο πρώην υπουργός Οικονομικών -επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας- κ. Ι. Παπαθανασίου, το έλλειμμα του 2009 θα μπορούσε να είχε συγκρατηθεί στο επίπεδο του 9%-10% του ΑΕΠ και να είχε αποφευχθεί όλη αυτή η καταστροφική πορεία υποδούλωσης στην Τρόικα και το Μνημόνιο!

Η εγκληματική μεθόδευση της κυβέρνησης Παπανδρέου αποδεικνύεται και από μία ακόμη αποκάλυψη στην οποία προβαίνει σήμερα ο «Ε.Τ.». Τον Οκτώβριο 2009 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνέστησε επιτροπή εμπειρογνωμόνων για την «καταγραφή της τρέχουσας δημοσιονομικής κατάστασης και την αξιολόγηση των προβλημάτων με τα στατιστικά στοιχεία».
Στη σελίδα 31 του πορίσματος που εξέδωσε τον Ιανουάριο του 2010 η επιτροπή εκείνη αναφέρονται επί λέξει τα εξής, σχετικά με τα χρέη των νοσοκομείων:
«Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) έχει διατυπώσει ενστάσεις για το γεγονός ότι το σύνολο των παλαιών οφειλών των δημοσίων νοσοκομείων έχει καταγραφεί και επιβαρύνει δύο μόνο έτη, το 2008 και το 2009 (γνωστοποίηση 21 Οκτωβρίου 2009). Κατά τη Eurostat, οι οφειλές αυτές θα πρέπει να επιμερισθούν στα ελλείμματα των ετών που αφορούν (2005 έως και 2009). Στην περίπτωση αυτή, θα μειωθούν τα ελλείμματα του 2008 και του 2009 (όπως διαμορφώθηκαν με τη γνωστοποίηση της 21ης Οκτωβρίου 2009) και θα αυξηθούν κυρίως τα ελλείμματα του 2006, 2007»!

Η ίδια η Eurostat δηλαδή διαφωνούσε για τον τρόπο με τον οποίο καταγράφηκαν τα χρέη των νοσοκομείων στα ελλείμματα των ετών 2008 και 2009! Η επισήμανση αυτή από το πόρισμα του Ιανουαρίου του 2010 βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με τα όσα απάντησε ο κοινοτικός επίτροπος κ. Σεμέτα στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Χουντή.

Ελεύθερος Τύπος
διαβάστε τη συνέχεια »

«Όχημα» για τον Σημίτη ο Κουβέλης;

«Όχημα» για τον Σημίτη ο Κουβέλης;
Την πολιτική στήριξη του Σημίτη απέκτησε ο Κουβέλης που ετοιμάζεται πυρετωδώς για εκλογές την άνοιξη. Στο πλαίσιο αυτό έχει προχωρήσει σε συνεργασία με τον βουλευτή Β. Οικονόμου και τους δημοσιογράφους Μ. Γιομπαζολιά και Χ. Πασβαντίδη, τον πρ. βουλευτή Νίκο Γαλανό, ενώ από χθες λογίζεται στην ΔΗΑΡΙ και ο Νίκος Μπίστης που (με τις «ευλογίες» του Σημίτη;) φεύγει από το ΠΑΣΟΚ και τον Βενιζέλο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην εκδήλωση του εκσυγχρονιστικού περιοδικού «Μεταρρύθμιση», όπου πήγε ο Σημίτης, μίλησαν ο Κουβέλης, ο Μπίστης, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ν. Χριστοδουλάκης (και αυτός ενδιαφέρεται να συνεχίσει την πολιτική καριέρα του, ακόμη και εκτός ΠΑΣΟΚ), ενώ συντονιστής ήταν ο Παρασκευάς Αυγερινός που επέμεινε ότι πρέπει να αλλάξει το πολιτικό σύστημα.
Ο Σημίτης δεν μίλησε στην εκδήλωση, αλλά η παρουσία του έστειλε το σήμα (στην εκδήλωση ήταν και πρώην υπουργοί του Σημίτη όπως ο Δρυς και ο Κοντογιαννόπουλος). Ο Κουβέλης επανέλαβε τα περί ανασυγκρότησης του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Στην εκδήλωση παρευρέθη και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης.

tsantiri
διαβάστε τη συνέχεια »

Λιμενεργάτες του Σουέζ αρνήθηκαν να παραλάβουν δακρυγόνα απο τις ΗΠΑ


 



Εργαζόμενοι στο λιμάνι του  Σουέζ αρνήθηκαν  να παραλάβουν  την πρώτη παρτίδα  με επτά τόνους δακρυγόνα, καθώς φαίνεται ότι  το  υπουργείου Εσωτερικών  θέλει να ξαναγεμίσει τις αποθήκες του που άδειασαν μετά τις 6 μέρες των διαδηλώσων στην Αίγυπτο.

Ομάδα   τελωνειακών υπαλλήλων στο λιμάνι του Σουέζ   αποκάλυψε ότι το αιγυπτιακό Υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται στη διαδικασία λήψης 21 τόνοι δακρυγόνων από τις ΗΠΑ.   Ο ισχυρισμός αυτός υποστηρίζεται από τον Medhat Eissa, ακτιβιστή στην παράκτια πόλη του Σουέζ, ο οποίος παρείχε έγγραφα τα οποία  προέρχονται από  ομάδα των τελωνειακών του Καναλιού του Σουέζ.
Οι εργαζόμενοι υποβλήθηκαν σε ανάκριση για την άρνησή τους να επιτρέψουν να εισέλθει στο λιμάνι μια  αποστολή   επτά τόνων δακρυγόνων από τις ΗΠΑ.

Ομάδα εργαζομένων στο λιμάνι Adabiya στο Σουέζ έχει επιβεβαιώσει  με αποδεικτικά έγγραφα, ότι  η αποστολή των συνολικά 21 τόνων δακρυγόνων που έχει ήδη ξεκινήσει από το αμερικανικό λιμάνι του Wilmington, θα ολοκληρωθεί σε τρία στάδια.

Οι εργαζόμενοι λένε πώς το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Danica, το οποίο μεταφέρει επτά τόνους δακρυγόνα της Αμερικανικής εταιρίας Combind Systems,  έχει ήδη φτάσει στο λιμάνι ενώ δυο παρόμοιες αποστολές από την ίδια εταιρεία αναμένεται να φθάσουν εντός της εβδομάδας.

 commondreams.org
διαβάστε τη συνέχεια »

Ερώτηση Παπαδημούλη για τις καταθέσεις στην Ελβετία

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών με θέμα: Στον «αέρα» η συμφωνία Ελλάδας- Ελβετίας εξαιτίας της διάσωσης της ανωνυμίας των μεγαλοκαταθετών; (29 Νοέμβρη 2011)

 
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, μετά από δημοσιεύματα και πληροφορίες ότι οι συμφωνίες Γερμανίας-Ελβετίας και Ηνωμένου Βασιλείου-Ελβετίας που χρησιμοποιεί ως πρότυπο η Ελλάδα για την δική της συμφωνία, βρίσκονται «στον αέρα» μετά από παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γιατί διατηρούν την ανωνυμία των μεγαλοκαταθετών, φέρνει με ερώτησή του στη Βουλή, εκ νέου το θέμα της φορολόγησης των ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία.
Ο Δ. Παπαδημούλης αναφέρεται στο ιστορικό των πολύχρονων καθυστερήσεων στην αντιμετώπιση του θέματος από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ρωτά αν η προετοιμαζόμενη συμφωνία με την Ελβετία θα διατηρεί την ανωνυμία των καταθετών, όπως οι συμφωνίες της Ελβετίας με την Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, που δείχνουν να προσκρούουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή που καλεί τις δυο χώρες σε άμεση αναθεώρηση των συμφωνιών.
Επιπλέον ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά την τρικομματική κυβέρνηση αν θα αλλάξει  την πανθομολογούμενη ανεπαρκή ισχύουσα νομοθεσία για τον έλεγχο των βουλευτών κι άλλων δημοσίων προσώπων.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης: 
Ερώτηση
Προς τους  κ. Υπουργούς  Οικονομικών
Εσωτερικών
Θέμα: Διασώζεται η ανωνυμία των ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία με το επικείμενο προσύμφωνο Ελλάδας-Ελβετίας; - Σκοπεύει η κυβέρνηση να αλλάξει τη νομοθεσία για το πόθεν έσχες των βουλευτών και άλλων δημοσίων προσώπων;
    Σε πρόσφατη συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων (21-11-2011) ο υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτησή μου για το προσύμφωνο  φορολόγησης των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία:
«[..]πρέπει να μας πείτε και τι σκοπεύετε να κάνετε στη διάρκεια αυτής της κυβέρνησης και της συγκεκριμένης θητείας που έχει, σε ότι αφορά τα δύο θέματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες. Το ένα είναι πότε θα κλείσει η περίφημη συμφωνία με την Ελβετία. Θα το κάνει αυτό η κυβέρνηση Παπαδήμου ή θα πάει για αργότερα; Τι προσδοκά ποσοτικά ως στόχους το Ελληνικό δημόσιο; Αληθεύει ότι έχετε αποδεχθεί ένα δίλημμα, έχει τεθεί από τις ελβετικές αρχές, «ή ονόματα ή λεφτά», και έχετε δεχθεί προκειμένου να πάρετε κάποια χρήματα, να μην πάρετε ονόματα από μεγαλοκαταθέσεις στην Ελβετία;», ομολόγησε ότι η διμερής συμφωνία που ετοιμάζεται να υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση με την Ελβετία, θα έχει τα χαρακτηριστικά της διμερούς συμφωνίας με την Ελβετία που πέτυχε η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
    Ο κ. Βενιζέλος  παραδέχτηκε ότι θα είναι διαζευκτική: «[...] Ο κάθε υποκείμενος σε έλεγχο επιλέγει. Ή πληρώνει ένα πολύ μεγάλο ποσό σε φόρο ή αποκαλύπτει το όνομά του και υπόκειται στον φορολογικό έλεγχο των ελληνικών αρχών».
    Μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ζησιάδη  βουλευτή του ελβετικού κοινοβουλίου ελληνικής καταγωγής στην τηλεοπτική εκπομπή του κ. Τσίμα («ΕΡΕΥΝΑ») σύμφωνα με τις οποίες μετά από σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο ίδιος στην Ελβετίδα Υπουργό Οικονομικών, από το 2005 εκκρεμεί η απάντηση των ελληνικών αρχών στην σύναψη συμφωνίας με το ελβετικό κράτος για την φορολόγηση των ελβετικών καταθέσεων
    Με βάση δημοσιεύματα και δηλώσεις, που  συνδέουν την  απροθυμία των ελληνικών αρχών (4 χρόνια ΝΔ και 2 ΠΑΣΟΚ) στη σύναψη διμερούς συμφωνίας με το ενδεχόμενο ανάμεσα στους μεγαλοκαταθέτες στην Ελβετία να είναι και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ,
    Μετά και την υπογραφή το Νοέμβριο του 2010 της αναθεωρημένης Σύμβασης για θέματα εισοδήματος και περιουσιακών στοιχείων με στόχο την αποφυγή διπλής φορολογίας (CDI) μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας, την οποία η Ελβετία έχει επικυρώσει και περιλαμβάνει και συμφωνία ανταλλαγής φορολογικών πληροφοριών και δικαστικής συνδρομής με την Ελλάδα, αλλά την συμφωνία που υπέγραψε ο έλληνας πρέσβης κ. Μουρίκης στη Βέρνη, δεν έχει ακόμα κυρώσει  το ελληνικό Κοινοβούλιο.
    Με δεδομένη την εκτίμηση οικονομικών αναλυτών ότι η διμερής συμφωνία με την Ελβετία για την φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων που διατηρεί την ανωνυμία των καταθετών, αφήνει ικανοποιημένες τις ελβετικές τράπεζες γιατί το προσδοκώμενο έσοδο για το ελληνικό δημόσιο, δεν θα ξεπερνά τα 150 εκατ. ευρώ, την στιγμή που η Ελβετία χαρακτηρίζεται ο «βιότοπος» της ελληνικής φοροδιαφυγής και τη στιγμή που το Ηνωμένο Βασίλειο από την δική της συμφωνία με την Ελλάδα εισέπραξε 500 εκατ. λίρες προκαταβολή και υπολογίζει να εισπράξει 4-7 δις λίρες
Σημειωτέον ότι με βάση σημερινό δημοσίευμα (29-11-2011) του capital. gr παρουσιάστηκε εμπλοκή τις προσπάθειες τις κυβέρνησης να επιτύχει συμφωνία με τις ελβετικές αρχές για την φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων υπηκόων στη χώρα εξαιτίας  παρέμβαση της Κομισιόν κατά των ανάλογων συμφωνιών που έχουν υπογράψει η Βρετανία και η Γερμανία.
Κατά το δημοσίευμα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαιτεί την άμεση τροποποίηση τις διότι εκτιμά πως οι χώρες υπερέβησαν τις εθνικές τις αρμοδιότητες και καταστρατήγησαν την συμφωνία που έχει υπογράψει η ΕΕ με την Ελβετία, τη λεγόμενη και συμφωνία τις Βέρνης του 2004.
Μάλιστα το νομικό τμήμα τις ΕΕ θεωρεί ότι Βερολίνο και Λονδίνο υποχρεούνται από το φορολογικό θεσμικό πλαίσιο που διέπει την Ένωση να επαναδιαπραγματευτούν τις διμερείς τις συμφωνίες. Εάν δε, δεν τροποποιηθούν τα σχετικά κείμενα έως τα τέλη του έτους προειδοποιεί πως θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο εναντίον των δύο τους.
Πάντα με βάση το δημοσίευμα, κρίσιμο σημείο της όλης υπόθεσης το «παράθυρο» που αφήνουν οι συμφωνίες για την διατήρηση της ανωνυμίας του καταθέτη εφόσον ο λογαριασμός τους φορολογηθεί και επί του κεφαλαίου. Και αυτό διότι έτσι επιτυγχάνεται μόνον ο στόχος της πάταξης της φοροδιαφυγής και όχι και ο στόχος του ξεπλύματος του μαύρου χρήματος.
Ερωτούνται οι   κ. Υπουργοί:
•    Θα επιμείνει  η ελληνική κυβέρνηση στην υπογραφή διμερούς συμφωνίας κατά τα πρότυπα Γερμανίας και Ηνωμένου Βασιλείου με την Ελβετία που διατηρεί την ανωνυμία και αφήνει αρρύθμιστη την ροή του μαύρου χρήματος; Θα επιδιώξει την φορολόγηση των καταθέσεων μέσω μιας κοινής ευρωπαϊκής λύσης;
•    Γνωρίζει η κυβέρνηση το ύψος και τη σύνθεση των ελληνικών καταθέσεων  στην Ελβετία; Τι ύψους έσοδα προσδοκά η ελληνική κυβέρνηση να εισρεύσουν στο δημόσιο ταμείο;
•    Γιατί η κυβέρνηση επιδεικνύει προφανή καθυστέρηση και ολιγωρία στην κύρωση των συμφωνιών με την Ελβετία;
•    Σκοπεύει η νέα τρικομματική κυβέρνηση να καταθέσει νομοσχέδιο για το πόθεν έσχες των βουλευτών κι άλλων δημοσίων προσώπων, με δεδομένη  την πανθομολογούμενη ανεπάρκεια του υπάρχοντος νομικού πλαισίου;  Το απαραίτητο νομοσχέδιο για το πόθεν έσχες, θα καταργεί εν τοις πράγμασι την ανωνυμία που προβλέπει η διμερής συμφωνία και θα εξασφαλίζει την διαφάνεια; Θα ικανοποιηθεί το κοινό αίσθημα περί δικαίου σε καιρό  βαθιάς ύφεσης και άγριας λιτότητας;
 
Ο ερωτών βουλευτής
Δημήτρης Παπαδημούλης
διαβάστε τη συνέχεια »

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Ρουσφέτια αξίας 37 εκ. απο τον Άδωνι με το καλημέρα σας!

ι μάσκες πέφτουν καθημερινά.
Εν μέσω κρίσης κι ενώ όλοι,παλιοί και οι νεόκοποι "συγκυβερνούντες" μας λένε να κάνουμε ΚΙ ΑΛΛΕΣ θυσίες για να...σωθούμε, αρχίσαν τα ρουσφετια και διορίζουν αβέρτα ημέτερους στα υπουργεία τους, που χρυσοπληρώνει όπως πάντα το κορόιδο, δηλαδή ο ελληνικός λαός.

Ο γλειώδης τηλεβιβλιοπώλης που ακούει στο όνομα Άδωνις Γεωργιάδης και βρίζει και επιτείθεται αισχρά σε κάθε πολίτη η ομάδα που αντιδρά και αντιστέκεται αλλα και στον λαό στό σύνολό του λέγοντας πως "χάρη σ'εκείνον έχει να φάει" και ότι "αν δεν ψήφιζε το Μνημόνιο οι γυναίκες θα γίνονταν πόρνες", τι λέτε να έκανε;

ΔΙΟΡΙΣΕ ΟΧΙ ΕΝΑ, ΟΥΤΕ ΔΥΟ, ΑΛΛΑ ΕΝΤΕΚΑ ΑΤΟΜΑ "ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ"!

 Συγκεκριμένα στο υπουργείο-τσιφλίκι του διόρισε έξι πατριώτες-Έλληνες πολίτες και έφερε πέντε φιλαράκια του με απόσπαση. Συνολική δαπάνη 37 και κάτι ψιλά εκατομμύρια ευρώ.

Αδιάψευστος μάρτυρας το  ΦΕΚ, όπου βλέπετε τους "μετακλητούς", "αποσπασμένους", "συμβούλους" κλπ υπαλλήλους.

Ολα αυτά γρήφορα γρήγορα μολις μια βδομάδα απο την ανάληψη του υπουργείου και την ορκομοσία της συγκυβέρνησης...όπως φαίνεται και στο ΦΕΚ ...Τα μπουμπούκια το ΛΑΟΣ δεν χρειάστηκαν να διαφθαρουν απο την εξουσία ήρθαν διεφθαρμένοι και έτοιμοι να φάνε οτι μπορούν πατριωτικά πάντα.Γι'αυτό εδώ και 2 χρόνια κάνουν τα παντα και ζητάνε μανιωδός εξούσια...Δέν ειναι τυχαίες οι κωλοτούμπες...Τυχαίοι και αφελείς είναι όσοι τους πιστεύουν!


διαβάστε τη συνέχεια »

Γ. Καμίνης: "Ναι, τους διώχνουμε τους άστεγους για να γίνουμε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα!"

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwS0_OayS3BzBUxFDkMyq7NmSLh_bg1c04ID_iY-3QPOVGVjqar7wvSIfke2gmku3t8ahKzif2V8wt6-7pINC_k4alLleJi5Qhy-DeMJM2swG40CBYjTgf8WQlc4TAPtzPtcJlyTyFCho/s1600/untitled.png 

Με απόλυτα κυνικό τρόπο απαντά ο δήμαρχος της Αθήνας στο ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε, σύμφωνα με το οποίο ξηλώνονται τα παγκάκια στη πλατεία Κλαυθμώνος, εκεί όπου δεκάδες άστεγοι μένουν τη νύχτα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση Καμίνη, "τα παγκάκια ξηλώνονται για να μπορεί το κέντρο της Αθήνας να θυμίζει ευρωπαϊκή πρωτεύουσα".

Ο δήμαρχος της Αθήνας αφού ξεσπαθώνει χρησιμοποιώντας ρατσιστικό λόγο "η πλατεία-υγειονομική βόμβα", παραβλέποντας πως οι άστεγοι πολλαπλασιάζονται καθημερινά, συνεχίζει με το ίδιο ύφος το τροπάριό του, σημειώνοντας με νόημα (...) πως "στις 16 Δεκεμβρίου, κορυφώνεται η προσπάθεια επανάχρησης της πλατείας Κλαυθμώνος, με κύκλο εορταστικών εκδηλώσεων που προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν εκεί".

Άλλωστε φτάνουν και τα Χριστούγεννα...

Παράλληλα δεν ξεχνά να υπενθυμίσει πως ο Δήμος σε συνεργασία με το κέντρο αστέγων αντιλαμβάνεται τη κοινωνική αποστολή του..

Κι αν ως εδώ δεν εξοργιστήκατε ακόμη, η τελευταία πρόταση του εκλεγμένου με τη Δημοκρατική Αριστερά δημάρχου θα σας φτάσει στα όρια: "Φαίνεται, όμως, ότι κάποιοι φαντάζονται όλη την υπόλοιπη ζωή των αστέγων, πάνω σε ένα παγκάκι και των υπολοίπων δημοτών περιορισμένη σε ιδιότυπα γκέτο", καταλήγει ο Καμίνης, λες και το βίαιο διώξιμο των αστέγων από τα παγκάκια θα τους βοηθήσει να βρουν ένα σπίτι ή μια δουλειά για να ζήσουν..Λες και όσοι διαμαρτύρονται για το συγκεκριμένο ζήτημα θέλουν να βλέπουν άστεγους γύρω τους και δη στα παγκάκια του κέντρου της πόλης..

Η ανακοίνωση του Δημάρχου της Αθήνας:

"Με αφορμή δημοσιεύματα στο διαδίκτυο για την πλατεία Κλαυθμώνος, τα παγκάκια και τους αστέγους, υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο ξεκίνησε η προσπάθεια ανάπλασης της πλατείας, η οποία στην κυριολεξία αποτελούσε απαγορευμένη ζώνη. Η πλατεία – ‘υγειονομική βόμβα’, σύμφωνα με κάποια παλαιότερα δημοσιεύματα, άρχισε να ξαναποκτά ζωή, να αποδίδεται ο δημόσιος χώρος στους δημότες, ενώ και το κυλικείο ξαναλειτούργησε πριν από μία εβδομάδα. Τα παγκάκια, όπως και άλλες υποδομές της πλατείας, αντικαθίστανται, αφού η κατάσταση στην οποία βρίσκονταν δεν ταιριάζει σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Στις 16 Δεκεμβρίου, κορυφώνεται η προσπάθεια επανάχρησης της πλατείας Κλαυθμώνος, με κύκλο εορταστικών εκδηλώσεων που προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν εκεί. Ο Δήμος Αθηναίων δείχνει καθημερινά πως αντιλαμβάνεται την κοινωνική αποστολή του, ιδιαιτέρως απέναντι στους αστέγους, μέσω του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων και των υπολοίπων υπηρεσιών του. Φαίνεται, όμως, ότι κάποιοι φαντάζονται όλη την υπόλοιπη ζωή των αστέγων, πάνω σε ένα παγκάκι και των υπολοίπων δημοτών περιορισμένη σε ιδιότυπα γκέτο".


leftnews
διαβάστε τη συνέχεια »

Σε έχουμε καταντήσει άστεγο; Και γιατί δεν ψοφάς εντελώς να μην πιάνεις και χώρο;


Τώρα αν γράψω για κοινωνικό κανιβαλισμό, ναι μεν θα έχω δίκιο, αλλά άντε να το βρω στην πράξη. Οπότε θα γράψω κάτι άλλο για την κίνηση του δημάρχου Αθηναίων να ξηλώσει τα παγκάκια για να μην κοιμούνται σε αυτά οι άστεγοι:

Θα γράψω ότι αυτού του είδους οι κινήσεις είναι
πρώιμος φασισμός - διότι εντοπίζουν μια αδύναμη ομάδα, που το ίδιο το σύστημα τους δημιούργησε, και την σφαξγιάζουν. Όμως, τα αίτια που δημιούργησαν αυτό το φαινόμενο μένουν απείραχτα. Και έτσι, αυτοί που κυριαρχούν, μαζί με τους υποστηρικτές τους θα συνεχίζουν να κυκλοφορούν απαλλαγμένοι μάλιστα από τους άστεγους που οι ίδιοι δημιουργούν κατά ριπάς, εφαρμόζοντας πολιτικές που ρουφάνε όλους τους πόρους από την κοινωνία για χατήρι μιας μικρής ολιγαρχίας τραπεζιτών + βιομηχάνων.

Άκαρδη απόφαση! Ξηλώνουν τα παγκάκια για να διώξουν τους αστέγους Χριστουγεννιάτικα

Η απόφαση πάρθηκε από το δημοτικό συμβούλιο, λόγω ανάπλασης του κέντρου
- Για “άκαρδη απόφαση” χωρίς μέριμνα για τους ανθρώπους κάνει λόγο σύμβουλος
- Οι άστεγοι της Αθήνας φτάνουν τις 20.000 αλλά όλοι αποστρέφουν το βλέμμα

Έναν πρωτόγνωρο και πρωτοφανή τρόπο επέλεξε η δημοτική αρχή των Αθηνών για να διώξει τους αστέγους και τους τοξικομανείς από την πλατεία Κλαθμώνος ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.
Εν μία νυκτί απομάκρυνε όλα τα παγκάκια πάνω στα οποία οι συνάνθρωποι μας έβρισκαν καταφύγιο χωρίς βέβαια να μεριμνήσει για την τύχη τους.

Η δημοτική αρχή της Αθήνας, απ' ότι φαίνεται ενέδωσε στις πιέσεις μερίδας πολιτών και καταστηματαρχών της περιοχής που λέει ότι το κάτω μέρος της πλατείας Κλαθμώνος έχει μετατραπεί σε κέντρο χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, ότι η δυσοσμία είναι αφόρητη από τις ακαθαρσίες των αστέγων καθώς και ότι φοβούνται οι πολίτες να διέλθουν

από το συγκεκριμένο σημείο.

Όπως δήλωσε στο Νewsit o Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, Πέτρος Κωνσταντίνου "είναι μια άκαρδη επίθεση σε βάρος των ανθρώπων που είναι άστεγοι. Πρώτα έπρεπε να υπάρξει μέριμνα για μετεγκατάσταση αυτών των συνανθρώπων μας και μετά να γίνουν έργα ανάπλασης".


Είναι η τιμωρία όσων δεν ενσωματώνονται ή όσων βρέθηκαν κάποια κρίσιμη στιγμή εκτός εργασίας ή και οικογένειας. Είναι το μέτρο των ανοχών και των αντοχών της κοινωνίας μας. Όσο πιο αόρατοι οι άστεγοι τόσο πιο εκδικητικός ο κόσμος μας. 
"Μηδενική ανοχή" - αυτό είναι το κυρίαρχο δόγμα. Μόνο που αν αυτοί δείχνουν "μηδενική ανοχή", εμείς γιατί ακόμα τους ανεχόμαστε;

***


Η Ψυχή του ανθρώπου στο Σοσιαλισμό – Oscar Wilde
 

…Το να συστήνουμε στους φτωχούς λιτότητα είναι τόσο χονδροειδώς γελοίο όσο και υβριστικό…
Επιχειρούν να λύσουν το πρόβλημα της φτώχειας λόγου χάρη, φροντίζοντας να διατηρήσουν ζωντανούς τους φτωχούς ή στην περίπτωση μιας πολύ προηγμένης σχολής, φροντίζοντας να ψυχαγωγούν τους φτωχούς.


Κάτι τέτοιο όμως, δεν αποτελεί λύση: είναι μια επιδείνωση του προβλήματος. Ο ορθός στόχος είναι να επιχειρήσουν να ανοικοδομήσουν την κοινωνία σε τέτοια βάση ώστε η φτώχεια να είναι πια κάτι αδύνατο. Και οι αρετές του αλτρουισμού έχουν πραγματικά εμποδίσει την πραγμάτωση αυτού του στόχου.


…μια τέτοια φιλανθρωπία ταπεινώνει και εξαχρειώνει τους ανθρώπους. Έχουν σαφώς δίκιο. Η φιλανθρωπία δημιουργεί πληθώρα αμαρτιών…


Μας λένε συχνά πως οι φτωχοί νιώθουν ευγνωμοσύνη για τη φιλανθρωπία. Αναμφίβολα, μερικοί νιώθουν, αλλά οι καλύτεροι μεταξύ των φτωχών δεν αισθάνονται ποτέ ευγνωμοσύνη. Είναι αγνώμονες, δυσαρεστημένοι, ανυπάκουοι και ανυπότακτοι.


Γιατί θα πρέπει να νιώθουν ευγνωμοσύνη για τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι του πλούσιου; Κανονικά θα έπρεπε να κάθονται σε αυτό το τραπέζι, κι ευτυχώς αρχίζουν τώρα να το καταλαβαίνουν.


Κάθε συμπόνια είναι καλή, αλλά η συμπόνια για τα ανθρώπινα δεινά είναι η λιγότερο καλή από όλες. Έχει μολυνθεί από τον ατομικιστικό εγωισμό. Έχει την τάση να γίνεται νοσηρή. Κρύβει μέσα της κάποιο στοιχείο τρόμου για τη δική μας ασφάλεια.


Θα πρέπει, όμως να υπενθυμίσουμε ότι, ενώ η συμπόνια για τη χαρά αυξάνει τη χαρά σε όλο τον κόσμο, η συμπόνια για τον πόνο δεν μειώνει καθόλου τον πόνο. Μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο ώστε να υπομένει το κακό, αλλά το κακό παραμένει. Η συμπόνια για ένα φυματικό δε θεραπεύει τη φυματίωση, τη θεραπεύει η Επιστήμη. Κι όταν ο Σοσιαλισμός θα λύσει το πρόβλημα της φτώχειας και η Επιστήμη το πρόβλημα της ασθένειας, οι αισθηματίες θα εξαφανιστούν και η συμπόνια του ανθρώπου θα είναι μεγάλη, υγιής και αυθόρμητη. Ο άνθρωπος θα αντλεί χαρά συμμεριζόμενος την ευτυχισμένη ζωή των άλλων.


Υπάρχει μόνο μια κοινωνική τάξη που σκέφτεται το χρήμα περισσότερο από ό,τι οι πλούσιοι κι αυτή είναι η τάξη των φτωχών.
 
vathikokkino 
διαβάστε τη συνέχεια »

Την αποχώρησή τους από την ΑΕΚΑ του Μπίστη ανακοίνωσαν 21 στελέχη της


Οι «21» διαφωνούν με τις επιλογές του κ. Μπίστη
Την αποχώρησή τους από την Ανανεωτική Εκσυγχρονιστική Κίνηση της Αριστεράς (ΑΕΚΑ) ανακοίνωσαν 21 στελέχη της. Είχε προηγηθεί η διαγραφή των δύο ιδρυτικών στελεχών της κίνησης Θ.Γεωργακόπουλου και Π.Κατσαρού, λόγω διαφωνιών.
Στην ολιγόλογη αλλά σκληρή δήλωση των 21 μελών της κίνησης του Νίκου Μπίστη αναφέρονται τα εξής:
«Η ΑΕΚΑ των ψυχοφθόρων διαδικασιών και του εξαντλημένου πολιτικού δυναμισμού δεν μας αφορά. Η ΑΕΚΑ των δοαγραφών, με ή χωρίς ψευδώνυμο, βρίσκεται εκτός των ορίων που θέτει η πολιτική μας ιστορία και αξιοπρέπεια. Ας μας λογιαριάσουν λοιπόν και εμάς ως διαγραμμένους, αφού έτσι αποφάσισαν να μετρούν την πολιτική τους εμβέλεια. Τελεία και παύλα».
Τη δήλωση υπογράφουν οι: Δημήτρης Γιατζόγλου, Εύη Δεληπέτρου, Ειρήνη Ζορμπαλά, Χάρης Κομπολίτης, Μαρίνα Κοντοειδή, Μαρκέλλα Κανδυλάκη, Κώστας Κουτσομυτέλης, Μάνος Ματσαγγάνης, Θανάσης Μαχιάς, Βασίλης Σακελλαρίου, Νίκος Σιμόπουλος, Δημήτρης Σκουρέλλος, Αρσένης Σταυρίδης, Ευτυχία Ταραμπασίδου, Δημήτρης Φωτόπουλος, Αντώνης Χελιδώνης, Γιάννης Καρακάσης, Γιάννης Κεραμετσής, Λάκης Παρθενόπουλος, Αμαλία Τανδρία και Γιώργος Τουρλίδης.

in.gr
διαβάστε τη συνέχεια »

Η αυτοϊκανοποίηση του Ροναλντίνιο!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEivCuhSAwlRvB-icszZiR9ZxIcxBIqQhOqik1bHB_ayZZRpBU5Da5baAOFArJyawWgO-yw8p_URxxF7RHPmbLx91LZWXNVZ4oDN48CSr8B_Vbg410A9ZpdLXrqeX-k1wkk0Fo0srVuvyWE/s1600/matia-italia660.jpg

Απίστευτος ντόρος έχει προκληθεί
στη Βραζιλία από video το οποίο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, όπου ένας...
άνδρας που φέρεται να είναι ο Ροναλντίνιο αυτοϊκανοποιείται!

Το διάρκειας 7 λεπτών video έκανε τον γύρο του διαδικτύου, όμως αποσύρθηκε άμεσα λόγω του περιεχομένου του.


Ο Ροναλντίνιο συνομιλεί μέσω κάμερας με άγνωστο πρόσωπο και σε κάποιο σημείο προσαρμόζει την συσκευή επικεντρώνοντας την στα γεννητικά του όργανα.

Ο αδερφός και μάνατζερ του 31χρονου σούπερ σταρ Ρομπέρτο ντε Ασίς, ο οποίος αναμένεται απόψε στην Ελλάδα έχει προαναγγείλει μηνύσεις θεωρώντας πως παραβιάζεται η ιδιωτική ζωή του Ροναλντίνιο.

"Δεν ξέρω περί τίνος πρόκειται ακριβώς. Βρίσκομαι στην Ευρώπη, όχι στη Βραζιλία. Έχω πληροφορηθεί από τηλεφωνήματα που δέχθηκα για την ύπαρξη του video. Δεν μπορώ να τοποθετηθώ, γιατί δεν ξέρω τι είναι".


Ο τεχνικός της Φλαμένγκο, Βαντερλέι Λουξεμπούργκο αντιμετώπισε με χιούμορ το θέμα που προέκυψε. "Είναι θέμα του Ροναλντίνιο, όχι της ομάδας. Εγώ δεν μπορώ να ελέγχω τι έχει ο καθένας στον υπολογιστή του", τόνισε αστειευόμενος για να συμπληρώσει απευθυνόμενος στους ρεπόρτερ: "Ποιος από σας είδε το βίντεο; Πόσο μεγάλα ήταν τα προσόντα του Ροναλντίνιο;".
διαβάστε τη συνέχεια »

"Δημοκρατία" και "antinews" στο παιχνίδι του χουντοτράγουδου εκ μέρους της ΝΔ!

Άποψη: Left-News

Μπρος στις καρέκλες της εξουσίας κάποιοι είναι ικανοί να αλλάξουν και την ιστορία! Με αφορμή το χθεσινό -Κυριακάτικο- ρεπορτάζ του Βήματος τα δεξιά, Νεοδημοκράτικα, Σαμαρικά έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ έχουν εξαπολύσει έναν αγώνα δρόμου για να κουκουλώσουν την υπόθεση στη σχολή Ευελπίδων εκεί όπου σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ο νεαρός στρατιωτικός τραγούδησε τον ύμνο της χούντας μαζί με άλλους συναδέλφους του ενώ μίλησε για μύθο για τα όσα έγιναν στο Πολυτεχνείο.

Μια ματιά στα δεκάδες κείμενα που έχουν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο, αρκεί για να αντιληφθεί κανείς το παιχνίδι που προσπαθεί να παίξει η ΝΔ σε βάρος της πραγματικής δημοκρατίας με στόχο μερικούς ψήφους παραπάνω από την εθνικιστική μερίδα του κόσμου. Και τι δεν διαβάσαμε. Πως υπάρχει συνωμοσία κατά των ενόπλων δυνάμεων, πως είναι παιχνίδι του Μπεγλίτη και του Φράγκου, πως ο νεαρός που κατηγορείτε για το χουντοτράγουδο ήταν αυτός που πήρε το στρατιωτικό άγημα και αποχώρησε από την παρέλαση της Θεσσαλονίκης (λες και κάτι σημαίνει αυτό!) και γι' αυτό τον “κυνηγούν”, πως ο λαός έχει ξυπνήσει και δεν τρομοκρατείται με αυτά τα σενάρια και άλλα πολλά.

Ένα πραγματικό συνονθύλευμα απόψεων πάνω σε ένα ζήτημα που είναι ξεκάθαρο! Αν ο συγκεκριμένος φοιτητής-στρατιωτικός έπραξε όπως αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής πρέπει να διαγραφεί και αποπεμφθεί από τις ένοπλες δυνάμεις μαζί με τους συνοδοιπόρους του.

Πάμε όμως στο προκείμενο τώρα, που δεν είναι άλλο από τη ρητορική της ΝΔ πάνω στο ζήτημα με εξέχουσα παπαγαλάκια την Σαμαρική εφημερίδα “Δημοκρατία” και το γνωστό site "antinews", επίσης δεξιό και Σαμαρικό.

Σήμερα η εφημερίδα που παίρνει γραμμή απευθείας από τη Συγγρού, βγήκε με κεντρικό τίτλο: “Ποιοι φοβούνται τους νεαρούς Ευέλπιδες!"

Επεξηγηματικό για τον κεντρικό τίτλο “ Ο 22χρονος (αυριανός) αξιωματικός είχε στοχοποιηθεί (sic...) από τη ματαιωθείσα παρέλαση της Θεσσαλονίκης, όταν το τμήμα του είχε τραγουδήσει το “Μακεδονία ξακουστή” καταχειροκροτούμενο από όλους τους πολίτες” (sic 2).

Υπέρτιτλος: “Το...τραγούδι της 21ης Απριλίου (την ημέρα του Πολυτεχνείου και ο σκληρός αρχηγός της σχολής”.


Τι μας λέει λοιπόν η εφημερίδα και κατ επέκτασιν η ΝΔ; Ότι ο νεαρός υμνητής της χούντας -σύμφωνα πάντα με το Βήμα της Κυριακής- ότι και αν έκανε, είχε στοχοποιηθεί! Διότι αγωνίστηκε(!) μαζί με την υπόλοιπη κοινωνία για την πτώση της προηγούμενης Κυβέρνησης!

Επίσης, σύμφωνα με τα συμπεράσματα που μπορούν να βγουν από το κεντρικό τίτλο, “κάποιοι” -δεν μας αναφέρει ποιοι- τον φοβούνται! Για πιο λόγο; Κανείς δεν κατανοεί. Απλά φωτογραφίζει τον πρώην αρχηγό Φράγκο και τον πρώην υπουργό Άμυνας, Μπεγλίτη. Μα είναι δυνατόν, αυτοί οι δύο να φοβούνται ένα 22χρονο; Και δη ούτε καν στρατιωτικό; Επίσης δεν μας λέει η εφημερίδα αν συμφωνεί ή όχι με την πράξη του για το χουντοτράγουδο. Αφήνει όμως υπονοούμενα για το αν αυτό είναι τραγούδι της χούντας ή όχι...

Στο ίδιο μήκος και το antinews το οποίο δημοσιεύει κείμενο με τίτλο “Ψάχνουν να βρουν “σταγονίδια” για να πλήξουν τον πατριωτισμό των Ελλήνων”.

Και δείτε πόσο επικίνδυνη και ρηχή είναι η ανάλυση που γίνεται: Αρχικά, για τους λόγους που αναλύσαμε πιο πάνω, συγχαίουν τεχνηέντως τον πατριωτισμό με τον εθνικισμό και τη χούντα του Παπαδόπουλου. Ορμώμενοι από τον “πόλεμο” που άνοιξε ο Μπεγλίτης με τα στελέχη του στρατού και την πρόσφατη στήριξη του Σαμαρά στις Ε.Δ. κλείνουν το μάτι προς όλες τις κατευθύνσεις!

Επίσης τεχνηέντως συγχαίουν τους αγώνες της κοινωνίας με το στρατό! Μα είναι δυαντόν κάποιος να θεωρεί ως πράξη αντίστασης και χτύπημα στη προηγούμενη κυβέρνηση, αυτό που λέγεται πως έκανε με το τμήμα του κατά τη διάρκεια της 28ης Οκτωβρίου, ο νεαρός;

Στη συνέχεια, αφού αυθαίρετα παίρνουν ως δεδομένο πως ο νεαρός Ευέλπις έχει πέσει θύμα παγίδας(!), επί της ουσίας του δίνουν συγχαρητήρια αφού τόλμησε(!) να πάρει το τμήμα του και να τραγουδήσουν μαζί το “Μακεδονία ξακουστή”.

Και συνεχίζει ο σεναριογράφος (...): “Και επίσης, ερωτηματικό παραμένει το γεγονός ότι κάποιος έδωσε το ρεπορτάζ στην εφημερίδα του Ψυχάρη και δημοσιεύεται λίγα 24ωρα από τη στιγμή που ο γνωστός εκδότης συνέτρωγε με τον Μ. Βορίδη, γνωστό για τις θέσεις του”.

Ό,τι 'να 'ναι!

Με λίγα λόγια: Η ΝΔ θέλει ψήφους και εξουσία. Θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει τη Κυβέρνηση. Θα προσπαθήσει να οικοδομήσει ξανά το αντιμνημονιακό της προφίλ με ΜΜΕ και blogs που θα εκθιάζουν τη μή υπογραφή Σαμαρά(!) προσπαθώντας να αλιεύσουν παράλληλα ακροδεξιούς-χουντικούς ψηφοφόρους.

Και επειδή ο συγγραφέας του antinews μάλλον δεν το αντιλήφθηκε, το κείμενό του βγάζει ως γενικό συμπέρασμα αυτό που είχε πει ο έτερος κάτοικος της...πολυκατοικίας τους και της συγκυβέρνησής τους, πλέον, Γ Καρατζαφέρης: "Ελάτε χουντικοί, ελάτε χρυσαυγίτες, ελάτε βασιλικοί..."
leftnews
διαβάστε τη συνέχεια »

Σάλος από τις καταγγελίες για καταθέσεις βουλευτών στην Ελβετία

http://www.iliaoikonomia.gr/files/news/2253_ph1.jpg 


Είναι εξοργιστικό!!! Όταν, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Der Speegel, τα ελληνικά κεφάλαια που «δραπέτευσαν» από την Ελλάδα και κατατέθηκαν σε τράπεζες του εξωτερικού υπολογίζονται σε 600 εκατομμύρια ευρώ! Δυο φορές δηλαδή το χρέος της Ελλάδας!!! Και οι μέχρι τώρα οι κυβερνήσεις ΝΔ και κυρίως του ΠΑΣΟΚ, που καταληστεύουν το λαό με επαχθή φορολογία και μειώσεις μισθών, δεν έπραξαν και δεν πράττουν τίποτα για να εντοπίσουν και να ελέγξουν τη νομιμότητα του τεράστιου χρηματικού ποσού που είναι κατατεθειμένο στις ελβετικές τράπεζες ή και αλλού!

Γιατί δεν το έκαναν και δεν το κάνουν, εφόσον η υπουργός Οικονομικών της Ελβετίας απαντά σε ερώτηση του Έλληνα βουλευτή ότι «η ελβετική πλευρά είναι πρόθυμη να συνεργαστεί, αλλά η ελληνική πλευρά δεν ζητά την έρευνα»!
Δεν ζητά, προφανώς, γιατί γνωρίζει ότι αν αποκαλυφθούν τα ονόματα των ελλήνων καταθετών θα μάθουμε ότι πρόκειται για μεγαλοκαρχαρίες που πλούτισαν με τη διαπλοκή, τη διαφθορά και το μαύρο χρήμα με το «αζημίωτο» (μίζες κ.λπ.) για πολιτικούς που συμμετείχαν (ή και όχι) στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ!

Κι ας φωνάζει ο Τσίπρας κι άλλοι πολιτικοί της αντιπολίτευσης “ανοίξτε τους λογαριασμούς Ελλήνων στο εξωτερικό”! «Φωνή βοώντος εν τη ερήμω» από πλευράς κυβέρνησης. Κάτι «ψιθύρισε» τελευταία ο Βενιζέλος ότι κάτι θα πράξει προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά μάλλον πρόκειται για υπεκφυγή.

ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

http://itzikas.files.wordpress.com/2011/07/11a-thumb-medium-ellhnas-eyrwvouleutis.jpg
Ο Ιωσήφ Ζησιάδης στο Ελβετικό κοινοβούλι

Διευκρινήσεις ζητούν από τον πρόεδρο της Βουλής οι γαλάζιοι βουλευτές Γεράσιμος Γιακουμάτος και Κώστας Τζαβάρας, σχετικά με τα όσα υποστήριξε ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής της αριστεράς στο ελβετικό κοινοβούλιο, Ιωσήφ Ζησιάδης, σχετικά με την ύπαρξη μεγάλων καταθέσεων Ελλήνων βουλευτών σε τράπεζες της Ελβετίας.

Ο κ.Ζησιάδης, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή "Ερευνα" του Mega, δήλωσε ότι κατέθεσε ερώτηση προς την υπουργό Οικονομικών της Ελβετίας η οποία φέρεται να ισχυρίστηκε ότι έχει προτείνει από το 2005 στην ελληνική κυβέρνηση μια φορολογική συμφωνία αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν έχουν απαντήσει. Με αφορμή την απάντηση της υπουργού, ο κ.Ζησιάδης υποστηρίζει ότι "οι πιο πολλοί βουλευτές, δεξιοί, του ΠΑΣΟΚ, έχουν πάρα πολλά χρήματα εδώ στην Ελβετία".
Οι κ.κ.Γιακουμάτος και Τζαβάρας υπέβαλαν ερώτηση και προς τον υπουργό Οικονομικών αλλά και με αίτηση κατάθεσης εγγράφων που υπέβαλλαν προς τον ίδιο, ζητούν να μάθουν αν ευσταθεί ο ισχυρισμός του κ. Ζησιάδη ότι από το 2005 οι ελβετικές αρχές έχουν προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση μια φορολογική συμφωνία.
 
Ο κ. Πετσάλνικος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τον κ. Ζησιάδη για να του ζητήσει σχετικές διευκρινήσεις και αναμένεται και νέα επικοινωνία τους.
Σε γραπτή απάντησή του προς τους δυο βουλευτές τους ενημερώνει ότι ήδη ο γ' αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών, Βαγγέλης Αργύρης έχει ζητήσει από τον κ. Βενιζέλο κάθε διαθέσιμο στοιχείο για κατοχή τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό από πολιτικά πρόσωπα τα οποία τυχόν προέκυψαν από τους ελέγχους του υπουργείου Οικονομικών.
 
Διαβάστε τη συνέντευξη που είχε δωσει το καλοκαίρι ο Ιωσήφ Ζησιάδης στην "Ελευθεροτυπία"
 
Η συνέντευξη του Έλληνα βουλευτή στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Κυριακή (17 Ιουλίου 2011) ….

«Ο Ιωσήφ Ζησιάδης ζει χρόνια στην Ελβετία και είναι βουλευτής της Αριστεράς (La Gauche) στην Ελβετική Ομοσπονδία. Λόγω και της ελληνικής καταγωγής του παρακολουθεί εδώ και καιρό όσα συμβαίνουν στη χώρα μας και προσπαθεί να συνεισφέρει όπως μπορεί.

Τον περασμένο μήνα κατέθεσε ερώτηση στην ελβετική κυβέρνηση για το εάν υποστηρίζει τη συνέχιση της διαφυγής των καταθέσεων από την Ελλάδα στην Ελβετία. Η αρμόδια υπουργός Οικονομικών Eveline Widmer-Schlumpf, ούτε λίγο ούτε πολύ του απάντησε ότι η Ελλάδα είναι αυτή που δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια, παρότι οι Ελβετοί δηλώνουν πρόθυμοι να συνεργαστούν σε θέματα φορολογικής απάτης.

Τι σας απάντησε η αρμόδια υπουργός όταν της θέσατε το ζήτημα των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία;
 Η αλήθεια είναι ότι περίμενα μία πιο διπλωματική απάντηση κι έμεινα έκπληκτος όταν μου είπε ότι από το 2005 μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποιο αίτημα συνεργασίας από την Ελλάδα για το θέμα αυτό. Πριν από δύο χρόνια οι ΗΠΑ και η Γερμανία είχαν ασκήσει εντονότατες πιέσεις για το θέμα αυτό κι έχουν αλλάξει αρκετά. Από τότε κάθε φορά που μία χώρα ζητάει από την Ελβετία συνεργασία για τη διακίνηση του μαύρου χρήματος, το κάνει. Απ’ όσα γνωρίζω, όμως, η Ελλάδα δεν πίεσε ποτέ, όπως η Γερμανία και οι ΗΠΑ.

Εάν υπήρχε πολιτική βούληση από την ελληνική κυβέρνηση, θα μπορούσε να έχει αποτελέσματα;
 Ναι, οπωσδήποτε. Το θέλει όμως πραγματικά η ελληνική κυβέρνηση; Είναι λίγο παράξενο όταν μπορεί να κάνει κάποιες κινήσεις και δεν τις κάνει. Η ελβετική κυβέρνηση, μάλιστα, είπε ότι «το περιμέναμε από την Ελλάδα, αλλά δεν το έκανε».
Δεν έχει κάνει δηλαδή τις απαραίτητες ενέργειες;
Σύμφωνα με τις απαντήσεις που πήρα από την υπουργό Οικονομικών της Ελβετίας, όχι. Εκτός εάν έχει κάνει κάποιες κρυφές κινήσεις. Ας πει η ελληνική κυβέρνηση τι έχει κάνει.

Τα τελευταία χρόνια που βλέπατε την πορεία της Ελλάδας, όπως τη βλέπατε εσείς από τη δική σας οπτική γωνία, τι παρατηρούσατε;
Παρατηρούσα τη διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας και της παραγωγής. Εβλεπα την περιφέρεια σιγά σιγά να πεθαίνει και να χάνεται η οικονομική αυτοδυναμία. Εβλεπα την οικονομία της να μοιάζει όλο και περισσότερο με αυτή των χωρών της Λατινικής Αμερικής πριν από μερικά χρόνια.

Ποια είναι η βασική αιτία, κατά τη γνώμη σας, που φτάσαμε εδώ;
Οτι οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν ήθελαν να χτίσουν ένα κράτος δικαίου. Η ανάπτυξη στηρίχθηκε στο δανεισμό, την κατανάλωση και τον χρηματοπιστωτικό τομέα και όχι στην παραγωγή.

Μπορεί κατά τη γνώμη σας η χώρα να λύσει το πρόβλημά της ακολουθώντας τη συνταγή του ΔΝΤ και της τρόικας;
Οχι, αποκλείεται. Αυτές οι συνταγές είναι γνωστές εδώ και χρόνια. Τα ξέρουμε τα αποτελέσματά τους. Η Ελλάδα θα μετατρέπεται σιγά σιγά σε αποικία. Εάν αυτό επιθυμεί η Ελλάδα, τότε η κατεύθυνση της τρόικας είναι σωστή.

Πιστεύετε ότι η ευρωζώνη μπορεί ν’ αλλάξει και να μην ακολουθεί νεοφιλελεύθερη πολιτική;
Δυστυχώς δεν το πιστεύω πια. Με τις συνθήκες του Μάαστριχτ και της Λισαβόνας δεν μπορεί να υπάρχει άλλη πολιτική πέρα από αυτή του νεοφιλελευθερισμού και τη διάλυση της εθνικής κυριαρχίας των κρατών. Ο ευρωπαϊκός Νότος μετατρέπεται ήδη σε Λατινική Αμερική, όπως ήταν πριν τις αλλαγές των προοδευτικών κυβερνήσεων.
Ο ελληνικός λαός είναι πολύ απογοητευμένος από το πολιτικό σύστημα της χώρας και ειδικά από τα δύο κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία. 

Βλέπετε πολιτική διέξοδο;
Ναι, πρώτον, εάν υπάρχει έλεγχος του χρέους από ανεξάρτητη επιτροπή πολιτών, για να αποφασίσει ο λαός τι θα πληρώσει στις τράπεζες, όπως έγινε στην Ισλανδία. Δεύτερον, παύση σε όλες τις στρατιωτικές δαπάνες και παύση πληρωμών των ήδη αγορασμένων αρμάτων. Τρίτον, άμεση αναθεώρηση του Συντάγματος: να γίνονται δημοψηφίσματα και για θέματα που θέτει ο λαός, όχι μόνο η κυβέρνηση, απλή αναλογική στις εκλογές και μείωση του αριθμού των βουλευτών στους 150».
 
πηγές ethnos ,Ελευθεροτυπια,  itzikas

 

διαβάστε τη συνέχεια »

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ο γιός του Ψυχάρη σύμβουλος του Σαμαρά!

Προαλείφεται για υπουργός, σε κυβέρνηση Σαμαρά, ο γιος του Ψυχάρη




OI ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ

Προαλείφεται για υπουργός, σε κυβέρνηση Σαμαρά, ο γιος του Ψυχάρη

Και, επισήμως, ο γιος του Σταύρου Ψυχάρη, Ανδρέας, υπογράφει  άρθρο στην εφημερίδα του μπαμπά του, το ΒΗΜΑ,  με την ιδιότητα του διπλωματικού συμβούλου του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά! Στο εσωτερικό του κόμματος δεν μπορούν να το πιστέψουν και δεν κατανοούν ότι ο Σαμαράς πήρε μια τέτοια απόφαση. Ήδη στελέχη και ψηφοφόροι διαμαρτύρονται εντόνως στη Συγγρού για την “πρόσληψη” Ψυχάρη κι ο θόρυβος που έχει ξεσπάσει δύσκολα θα κοπάσει… Ειδικά αν επιβεβαιωθούν πως έχει υπάρξει συμφωνία να είναι ο Α.  Ψυχάρης υποψήφιος βουλευτής και στη συνέχεια υπουργός σε περίπτωση που κάποια στιγμή γίνει κυβέρνηση η ΝΔ.

Ο τίτλος του χθεσινού  άρθρου: ‘Εκμετάλλευση με άμεσα οφέλη για τον φορολογούμενο”, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Ας γράφει στην εφημερίδα του πατέρα του όσα κείμενα θέλει.


Τα ερωτήματα που τίθενται αφορούν τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά:
- δηλαδή απ΄ όλους τους συμβούλους πρεσβείας με βαθμό α΄, μόνο ο γιος του Ψυχάρη είχε τα προσόντα να διοριστεί διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ;
- μήπως έχουν βάση τα όσα ακούγονται ότι ο υιός Ψυχάρη προαλείφεται και για βουλευτής της ΝΔ;
- τι ακριβώς μήνυμα στέλνει ο κ. Σαμαράς στους νεοδημοκράτες; μήπως ότι πρέπει  να δεχτούν τον διορισμό  του υιού του μεγαλοεκδότη και μεγαλοπαράγοντα της χώρας ως λογικό και φυσιλογικό γεγονός;
-που πήγαν οι κορώνες περί αξιοσύνης, περί διαπλοκής και διαφάνειας;
ΥΓ1. Αλήθεια, ο υιός Ψυχάρη ψηφίζει ΝΔ;
ΥΓ.2 Μήπως ψήφισε και τον Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές;
ΥΓ.3 Ελπίζουμε η ΝΔ να διορίσει σύντομα σε καίριες θέσεις και φυσικά να συμπεριλάβει και στα ψηφοδέλτιά της και τους άλλους γόνους των εκδοτών και μεγαλοπαραγόντων αυτής της χώρας, ήτοι Μπόμπολας, Αλαφούζος, Κόκκαλης και λοιπές … νεοδημοκρατικές δυνάμεις!
ΥΓ 4. Για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι: επί παντοδυναμίας Κωνσταντίνου Καραμανλή ο εκδότης της ” Βραδυνής” Τζώρτζης Αθανασιάδης ζήτησε από τον τότε πρωθυπουργό να πάρει στο γραφείο του, ως ιδιαιτέρα του την κόρη του. Ο ιδρυτής της ΝΔ μ΄ ένα ξερό, Σερραϊκό,  όχι, απέρριψε χωρίς δεύτερη κουβέντα το ρουσφέτι που του ζήτησε ο καλός του φίλος.
Άλλοι καιροί, άλλα ήθη!

kentrinews
διαβάστε τη συνέχεια »

Χιλιάδες Έλληνες στην Αυστραλία, ζουν σε ξενώνες λαθρομεταναστών!

Πρώτο Θέμα, 26-11-2011

Το όνειρο μιας καλύτερης ζωής αποδείχθηκε εφιάλτης στην πράξη.

Ενα πρωτοφανές κύμα μετανάστευσης, που όμοιό του είχε να γνωρίσει η Ελλάδα από τη δεκαετία του '60, βρίσκεται σε εξέλιξη τον τελευταίο καιρό. Χιλιάδες Έλληνες φεύγουν αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο, μακριά από τους φόρους, τα χαράτσια, τις μειώσεις μισθών και την ανεργία.
Όμως, η φυγή δεν είναι εύκολη υπόθεση και πολλοί συμπατριώτες μας καταλήγουν σε ξενώνες με τους ντόπιους να τους αντιμετωπίζουν σαν λαθρομετανάστες.
Όπως αναφέρει στο κύριο θέμα του το «Πρώτο Θέμα», μόνο τις τελευταίες 15 ημέρες, περίπου 1000 Έλληνες έχουν φθάσει στην Αυστραλία με τουριστική βίζα και προσπαθούν με κάθε τρόπο να βρουν μια δουλειά για να καταφέρουν να μείνουν στη χώρα. Όλοι τους έφυγαν κατά την περίοδο της μεγάλης πολιτικής αστάθειας, του προηγούμενου μήνα. Πολλοί ταξίδεψαν υπό καθεστώς πανικού, χωρίς να έχουν κάνει την παραμικρή προεργασία ή προετοιμασία.
Ο γραμματέας της ελληνικής κοινότητας στη Μελβούρνη, Κ.Μάρκου προειδοποιεί τους επίδοξους μετανάστες, ότι η υπόθεση «Αυστραλία» δεν είναι εύκολη. «Όσοι μεταναστεύουν θεωρούν ότι ερχόμενοι στην Αυστραλία, θα βρουν αμέσως δουλειά. Κάνουν λάθος. Η εύρεση εργασίας είναι μία χρονοβόρα διαδικασία και χρειάζεται πολύ ψάξιμο».
Πάντως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη, καθώς η κυβέρνηση της Αυστραλίας έχει δώσει οδηγία στην πρεσβεία στην Αθήνα, να περιορίσει δραστικά την έκδοση βίζας για Έλληνες πολίτες, ιδίως για όσους δεν μπορούν να τεκμηριώσουν το λόγο του ταξιδιού τους.

Έφτασε η ώρα να έρθουμε ξανά στη θέση αυτών που μέχρι πρίν λίγο θεωρούσαμε πρόβλημα,βρώμια κλπ. Μοιάζει με θεία δίκη σε αρχαία τραγωδία. Η ζωή όμως δεν πάντα εκδικειται και μάλιστα χωρίς οίκτο.
Ερώτηση : Τι λές Καρατζαφέρη να κάνουν με αυτούς τους "λαθρομετανάστες" οι Αυστραλοί; Θυμάσαι τι έλεγες πρίν λίγο καιρό; Mήπως να τους πετάνε κι αυτούς στη θάλασσα για να μην παιρνουν τις δουλειες των Αυστραλών;

Χιλιάδες Έλληνες που έφυγαν για Αυστραλία, τώρα ζουν σε ξενώνες λαθρομεταναστών! Το όνειρο μιας καλύτερης ζωής αποδείχθηκε εφιάλτης στην πράξη
διαβάστε τη συνέχεια »

Αλβανοί μετανάστες σήκωσαν 100 εκ. ευρώ από ελληνικές τράπεζες!


 
Τα μετέφεραν, λόγω κρίσης, μέσα σε λίγους μήνες στη χώρα τους! 
Ακολούθησαν το παραδειγμά κάποιων Ελλήνων που τα μετέφεραν ολα στην Ελβετία!
 
Μέσα σε λίγους μήνες, Αλβανοί μετανάστες σήκωσαν τις καταθέσεις τους, ύψους περίπου 100 εκ. ευρώ, από ελληνικές τράπεζες και τις μετέφεραν στην πατρίδα τους. Και αυτό, λόγω κρίσης. Όπως λέει ο μάνατζερ της Εμπορικής Τράπεζας στην Αλβανία, Γ. Καρακώστας, τα...

 χρήματα των Αλβανών στην Ελλάδα "ταξιδεύουν" στη γειτονική χώρα. Επιστρέφουν οι περισσότεροι στην πατρίδα τους και, επιπλέον, δεν αισθάνονται, πλέον, σίγουροι να αφήσουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα. Στην Αλβανία τα λεφτά τους τα καταθέτουν και σε υποκαταστήματα ελληνικών τραπεζών και άλλων χωρών, αλλά και σε αλβανικές τράπεζες. Άλλωστε εκεί παίρνουν μεγαλύτερο τόκο από αυτό που δίνουν οι τράπεζες στην Ελλάδα.

Επιτέλους οι Καρατζαφέρηδες και λοιποί Ελληναράδες που φώναζαν τόσα χρόνια έξω οι ξένοι, δικαιώθηκαν.Μόνο που οι ξένοι δεν έφυγαν μόνοι τους,πήραν και μερικά εκατομύρια  μαζί τους. Αυτό για όσους συνεχίζουν να πιστεύουν οτι οι μετανάστες δεν προσφέρουν στη οικονομία! Το επόμενο βήμα είναι να δούμε τον κωλοτούμπα να παρακαλάει τους Αλβανούς να γυρίσουν πίσω!
διαβάστε τη συνέχεια »

Ξηλώνουν τα παγκάκια για να διώξουν τους αστέγους Χριστουγεννιάτικα

 Πόσο ποιό απάνθρωποι μπορείτε να γίνετε επιτέλους κύριε Καμίνη;

- Η απόφαση πάρθηκε από το δημοτικό συμβούλιο, λόγω ανάπλασης του κέντρου
- Για “άκαρδη απόφαση” χωρίς μέριμνα για τους ανθρώπους κάνει λόγο σύμβουλος
- Οι άστεγοι της Αθήνας φτάνουν τις 20.000 αλλά όλοι αποστρέφουν το βλέμμα

Έναν πρωτόγνωρο και πρωτοφανή τρόπο επέλεξε η δημοτική αρχή των Αθηνών για να διώξει τους αστέγους και τους τοξικομανείς από την πλατεία Κλαθμώνος ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Εν μία νυκτί απομάκρυνε όλα τα παγκάκια πάνω στα οποία οι συνάνθρωποι μας έβρισκαν καταφύγιο χωρίς βέβαια να μεριμνήσει για την τύχη τους.

Η δημοτική αρχή της Αθήνας, απ' ότι φαίνεται ενέδωσε στις πιέσεις μερίδας πολιτών και καταστηματαρχών της περιοχής που λέει ότι το κάτω μέρος της πλατείας Κλαθμώνος έχει μετατραπεί σε κέντρο χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, ότι η δυσοσμία είναι αφόρητη από τις ακαθαρσίες των αστέγων καθώς και ότι φοβούνται οι πολίτες να διέλθουν
από το συγκεκριμένο σημείο.



Πηγές από τον δήμο Αθηναιών λένε ότι πρόκειται για απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που πέρασε με πλειοψηφία στο πλαίσιο της ανάπλασης του κέντρου και ότι για τους αστέγους υπάρχουν κοινωνικές υπηρεσίες.

Η υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού του δήμου κρεμάει λαμπάκια στα δέντρα κάτω απο τα οποία έβρισκαν καταφύγιο οι άστεγοι
Η υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού του δήμου κρεμάει λαμπάκια στα δέντρα κάτω απο τα οποία έβρισκαν καταφύγιο οι άστεγοι

Υπάρχει όμως και ο αντίλογος που λέει ότι όταν μείνεις σε συνθήκες αστέγου μερικές ώρες τότε μόνο συνειδητοποιείς ότι η ανασφάλεια δεν έχει οροφή. Και ότι κανένας άνθρωπος που διαθέτει κοινή λογική δεν θα επέλεγε τέτοιο τρόπο ζωής.


Μόνο έτσι θα καταλάβει κανείς ότι ο άστεγος είναι κατά κανόνα και άρρωστος. Ένα βαρύ ή ελαφρύτερο ψυχιατρικό πρόβλημα, η βύθιση σε μια εξάρτηση και πολλές άλλες αιτίες σχεδόν όσες και οι άστεγοι.

Όπως δήλωσε στο Νewsit o Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, Πέτρος Κωνσταντίνου "είναι μια άκαρδη επίθεση σε βάρος των ανθρώπων που είναι άστεγοι. Πρώτα έπρεπε να υπάρξει μέριμνα για μετεγκατάσταση αυτών των συνανθρώπων μας και μετά να γίνουν έργα ανάπλασης".
Μπορει ο δήμος να ξηλώσει τα παγκάκια οι άστεγοι όμως δύσκολα θα φυγουν απο την πλατεια
Μπορει ο δήμος να ξηλώσει τα παγκάκια οι άστεγοι όμως δύσκολα θα φυγουν απο την πλατεια

Είναι η τιμωρία όσων δεν ενσωματώνονται ή όσων βρέθηκαν κάποια κρίσιμη στιγμή εκτός εργασίας ή και οικογένειας. Είναι το μέτρο των ανοχών και των αντοχών της κοινωνίας μας. Όσο πιο αόρατοι οι άστεγοι τόσο πιο εκδικητικός ο κόσμος μας.


Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έρευνες μη κυβερνητικών οργανώσεων οι άστεγοι της Αθήνας έχουν φτάσει τις 20.000 και αν πράγματι οι υπηρεσίες λειτουργούσαν δεν θα ζούσαν μέσα στην εξαθλίωση. Πέραν των περιπώσεων που αφορούν ναρκωτικά και ψυχικές ασθένειες ή σωματική αναπηρία, πρόκειται τελευταία όλο και περισσότερο για ανθρώπους που μέχρι πρότινος δεν φαντάζονταν ποτέ ότι θα βρίσκονταν μία ημέρα στο δρόμο.
newsit
διαβάστε τη συνέχεια »