Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Στάσου απέναντι στην τρομοκρατία της κρίσης




Η γιαγιά Μαρία, μια παλιά Καριωτίνα από εκείνες με τη γλύκα στο πρόσωπο και τις εκφράσεις, πριν μερικά χρόνια, τότε που η Ελλάδα ζούσε ξέφρενη μια δήθεν πρόοδο και καλοπέραση, μου είχε πει πως μάς λυπάται.

-Τι λες ρε γιαγιά. Εσύ που πέρασες πολέμους και κατοχές; Εμάς λυπάσαι;
-Ναι βρε συ! Εσάς λυπάμαι! Σας βλέπω όπως ζείτε και σας λυπάμαι. Δεν είστε ευτυχισμένοι και αυτό το βλέπω στα μάτια σας. Στα μάτια των παιδιών μου. Έχετε τόσα πια και πάλι δεν είστε ευτυχισμένοι! Επειδή έχετε τόσα! Το ξέρεις; Το ξέρεις ότι εμείς δεν είχαμε δεύτερο παπούτσι να βάλουμε, και υπήρχαν μέρες που τρώγαμε χόρτα βραστά τη μιά, χόρτα τηγανιτά την άλλη και την τρίτη χόρτα στο λάδι και αν το χαμε και αυτό... και όμως γελάγαμε; Tο ξέρεις;  Και δώστου τα πειράγματα και τα καλαμπούρια! Παρά τα δύσκολα χρόνια. Αμ' εκείνα τα γλέντια... μερόνυχτα χορεύαμε! Εσείς;

Εμείς; Τι γίναμε εμείς; Εμείς φτιάξαμε μπέους παράγοντες, γλείψαμε κομματικά βολέματα, αποθεώσαμε χρεοκοπημένες ζωές. Βρεθήκαμε με επιθυμίες ασήκωτες στη πλάτη, πεινασμένοι και λυγισμένοι από το βάρος ψεύτικων αναγκών, φορτωμένοι ανασφάλειες και τώρα ξυπνήσαμε απότομα, στη μαύρη πια, κοινή μιζέρια μας, με πατερίτσες στη ψυχή.

Όχι δε σου λέω να γυρίσουμε πίσω, δε σου λέω καν να κατέβεις από την κορυφή που σίγουρα αξίζεις. Ούτε από την άνεση που αναζητούσες. Σου λέω απλώς να μετακινηθείς λίγο. Να δεις και άλλες αλήθειες. Γιατί αυτές που ήξερες, αυτές που μας είχαν πει ότι θα μας κάνουν ευτυχισμένους, μας έκρυψαν το χαμόγελο.

Ξέρεις μάλλον τι ήθελε να πει η γιαγιά; Ότι η ευτυχία είναι αλλού. Σε άλλα πράγματα. Στους φίλους, στις παρέες μας, στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Στην χαμένη μας ανθρώπινη επαφή. Σε ένα καλό ποτήρι κρασί, σε ένα καριώτικο ρε συ, στη σαχλαμάρα. Στα ερωτευμένα ζευγάρια. Ναι ρε κι όμως, κάποιος κάπου, παρά τα εφιαλτικά σενάρια, τα υψηλά σπρεντ και τα δομημένα ομόλογα, χτες ερωτεύτηκε....και μια μαμά, όσο και αν φώναζε ο Πρετεντέρης, έπαιζε το πρωί με την κόρη της και γελούσαν δυνατά ενώ κατρακυλούσαν αγκαλιασμένες στην κατηφορική και παχιά πράσινη χλόη....

σσσσ άκου...μόλις τώρα, ένα μωρό γεννήθηκε...
Έλα. Χαμογέλασε. Στάσου απέναντι στην τρομοκρατία της κρίσης και πάμε πάλι απ' την αρχή. Σωστά αυτή τη φορά.
Μενέλαος Μανώλης 

διαβάστε τη συνέχεια »

Νέα αυθαιρεσία του Facebook: Άλλαξε τα e-mail όλων των χρηστών!

Νέα αυθαιρεσία του Facebook: Άλλαξε τα e-mail όλων των χρηστών!
Διότι αν πάτε στο profile σας θα δείτε ότι πλέον το e-mail σας έχει αλλάξει χωρίς ανακοίνωση σε @facebook.com.
Όπως είναι φυσικό για μια ακόμη φορά εκατομμύρια ήταν τα παράπονα των χρηστών, με το κοινωνικό δίκτυο ωστόσο να υποστηρίζει ότι είχε προβεί σε ανακοίνωση!
Αν θέλετε να επαναφέρετε το δικό σας e-mail μπορείτε να δείτε πως στο παρακάτω βίντεο:


διαβάστε τη συνέχεια »

Άργησες να πας φαντάρος; Το κράτος σε ευχαριστεί και θέλει 6.000 ευρώ…


  • 17K
     



6CBCDAF4948C69F1FCDA27B1B4413DC1 250x180 Άργησες να πας φαντάρος; Το κράτος σε ευχαριστεί και θέλει 6.000 ευρώ...
 ΑΒΕ ΜΠΕΝΙ...ΟΙ ΜΕΛΟΘΑΝΑΤΟΙ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ

Στη ΔΟΥ της περιοχής τους «ξεκαθαρίζουν» τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ανυπότακτοι και λιποτάκτες, σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Άμυνας επί ημερών Βαγγέλη Βενιζέλου.
Χιλιάδες βεβαιώσεις προστίμων έχουν ήδη κοινοποιηθεί σε ανυπότακτους σε όλη τη χώρα, οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες πολίτες που για διαφόρους λόγους δεν μπόρεσαν να παρουσιαστούν εγκαίρως για να υπηρετήσουν τη θητεία τους.
Οι ανυπότακτοι καλούνται να καταβάλουν πρόστιμο 6.000 ευρώ, οι έφεδροι ανυπότακτοι – δηλαδή όσοι κληθούν σε άσκηση και δεν μεταβούν- 1.000 ευρώ, ενώ οι λιποτάκτες πληρώνουν 1.000 ευρώ για κάθε μήνα λιποταξίας, έως το ποσό των 6.000 ευρώ. Επίσης, με άλλη απόφαση ορίζεται πρόστιμο 90 ευρώ για εφέδρους που δεν τηρούν ελάσσονες στρατιωτικές υποχρεώσεις.
Ξαναφέρνουμε αυτό το θέμα στο προσκήνιο καθώς λαμβάνουμε καθημερινά σχεδόν μηνύματα από ανθρώπους που πολλές φορές (προστάτες οικογένειας, μοναδικοί εργαζόμενοι στην οικογένεια) αδυνατoύν πραγματικά λόγω της κρίσης, να υπηρετήσουν στην παρούσα φάση της θητεία τους.
Μας φαίνεται απαράδεκτο πέρα από την διαρκή δίωξη και την επιβολή πρόσθετης θητείας 6 μηνών, να ζητείται από αυτούς τους ανθρώπους  επιπλέον σε τέτοιες εποχές να πληρώσουν και 6.000 ευρώ & να μετατρέπεται έτσι η θητεία & ο στρατός σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό…
Μένει να δούμε τι θα κάνουν οι νέες ηγεσίες του Υπουργείου Οικονομικών & του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το απαράδεκτο αυτό πρόστιμο..
διαβάστε τη συνέχεια »

Αυτός είναι ο "Πίου" - Είναι καμεραμάν και όχι ηθοποιός

 
Ο τηλεοπτικός Πίου - από την τελευταία διαφήμιση της WIND με πρωταγωνιστή τον γνωστό σε όλους πλέον Πρόεδρο - στην πραγματικότητα...
είναι ο Τζόελ και κατάγεται από τη Νιγηρία και όχι από την ποδοσφαιρομάνα "Πουλιανάμπρε". 

O Πίου λοιπόν, δηλαδή ο Τζόελ, δεν είναι
ηθοποιός οπως ίσως πιστεύετε.

Εργάζεται σε παραγωγές ταινιών ως βοηθός μακενιστικού (χειρισμός κάμερας και εξαρτημάτων αυτής). Είναι παντρεμένος με Ελληνίδα και είναι πατέρας ενός παιδιού. Μιλάει την Ελληνική γλώσσα . Ζει και εργάζεται αρκετά χρόνια στην Ελλάδα, ενώ αυτήν την περίοδο βρίσκεται εκτός Ελλάδος, καθώς έχει επισκεφτεί τη χώρα του τη Νιγηρία.

διαβάστε τη συνέχεια »

Πέθανε ο ηθοποιός Θύμιος Καρακατσάνης


Πέθανε ο ηθοποιός Θύμιος Καρακατσάνης

Πέθανε το Σάββατο, 30 Ιουνίου, ο Θύμιος Καρακατσάνης. Ο 72χρονος ηθοποιός και σκηνοθέτης αντιμετώπιζε χρόνια και σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία είχαν επιβαρυνθεί τον τελευταίο καιρο απο το σάκχαρο. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα (9/7) στις 11.30 το πρωι απο το νεκροταφείο Παιανίας.

Ο Θύμιος Καρακατσάνης γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1940 στα Ταμπούρια του Πειραιά. Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, όπου από το 1960 εργάζεται συνεχώς στο θέατρο, αρχικά ως βασικό στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης και εν συνεχεία στο ελεύθερο θέατρο.
διαβάστε τη συνέχεια »

Έκθεση Κομισιόν: 20.000 άστεγοι στην Ελλάδα - 6 στους 10 νέους θέλουν να μεταναστεύσουν

 

Στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα το 2011, μπορεί να διαβάσει κανείς σε αριθμούς την ανθρωπιστική κρίση που βιώνουν καθημερινά εκατομμύρια πολίτες.

Στα δύσκολα χρόνια του Μνημονίου, ο αριθμός των αστέγων αυξήθηκε κατά 25%, αγγίζοντας τους 20.000. Η έκθεση δείχνει την ανάδυση ενός νέου τύπου αστέγου, ο οποίος διαφέρει από τον παλιό καθώς δεν σχετίζεται με εξαρτήσεις και ψυχολογικά προβλήματα. Οι "νεο-άστεγοι", που αποτελούν ένα ισχυρό ποσοστό του συνόλου, είναι μορφωμένοι και προέρχονται από τα μεσαία στρώματα, άνθρωπο που δεν κατάφεραν να τα βγάλουν πέρα με την κρίση και την κατάρρευση της αγοράς, μένοντας άνεργοι.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι πλέον το φαινόμενο των αστέγων βγαίνει έξω από τα συνήθη όρια του αττικού λεκανοπεδίου, κάνοντας την εμφάνιση του σε μεγάλες πόλεις της περιφέρειας, όπως τα Χανιά, τα Τρίκαλα και το Ηράκλειο, όπως σημειώνει η Επιτροπή.  

Συγκλονιστικό είναι επίσης το γεγονός ότι το 68% των Ελλήνων που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας(δηλαδή που έχει εισόδημα κάτω από το 60% του εθνικού μέσου όρου εισοδήματος) πληρώνει πάνω από το 40% του εισοδήματός του για στεγαστικά δάνεια ή ενοίκια. 

Η ανεργία εξαπλώνεται στον ευρωπαϊκό Νότο

ek8esikomisio


Το 64% των νέων Ελλήνων, στις ηλικίες μεταξύ 15-35, δηλώνει πρόθυμο για οικονομική μετανάστευση, προς αναζήτηση ενός βιώσιμου μέλλοντος. Και είναι λογικό άλλωστε καθώς η απασχόληση στην Ελλάδα σημείωσε νέα μείωση 8,7%, που αντιστοιχεί σε 400.000 θέσεις εργασίας, μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2012. 

Αντίστοιχα στην Ισπανία η απασχόληση έχει μειωθεί κατά 600.000 θέσεις, στην Πορτογαλία 210.000 και στην Ιταλία 180.000. Τα κύματα μετανάστευσης ευρωπαίων του Νότου, 15.000 Ελλήνων και 13.000 Ισπανών, κατευθύνονται στην Γερμανία, όπως καταγράφεται στην έκθεση.


Η έκθεση της Κομισιόν θα φτάσει στην Σύνοδο Κορυφής;


Στον απόηχο της «μαύρης» έκθεσης της Κομισιόν, η οποία φαίνεται να απουσιάζει ηχηρά, και όχι τυχαία, από τις πρώτες σελίδες των μνημονιακών μίντια, θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής, που ξεκινά σήμερα, αν και οι έλληνες δεν περιμένουν πολλά. Ακόμη και όταν οι αριθμοί της εικονογραφούν μια ανθρωπιστική κρίση άνευ προηγουμένου, η κυβέρνηση «εθνικής συνευθύνης», μένει ανάλγητη και προκλητικά αδιάφορη στην λαϊκή βούληση, για ανακοπή της μνημονιακής καταστροφής. 

Πόσοι άστεγοι χρειάζονται και πόσοι Έλληνες μετανάστες για να σκληρύνει η ελληνική πλευρά; Προφανώς δεν πείσαμε ακόμη τους  κ. κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη ότι εξαθλιωθήκαμε.


βρείτε εδώ το πλήρες κείμενο της έκθεσης
διαβάστε τη συνέχεια »

Υπέρ της Κανέλλη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών



ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ

Δεν συνάδει με τις αρχές μας η μήνυση που υπέβαλλαν οι συνάδελφοι της Κοζάνης.

Τα τρία Α, ως γνωστόν, αποτελούν ένδειξη αναγνώρισης και ανωτερότητας. Πολλές φορές, ωστόσο, μπορεί να αποτελούν ακρωνύμιο μιας εσφαλμένης συμπεριφοράς.

Αυτό ισχύει στην περίπτωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης, η οποία υπέβαλλε μήνυση σε βάρος της βουλευτού του ΚΚΕ, κυρίας Λιάνας Κανέλλη, για την έκφραση "φασιστοτσόγλανα" που εκστόμισε σε βάρος ακροδεξιών ομάδων, που παίρνουν το νόμο στα χέρια τους, αλλά οι ίδιοι θεώρησαν ότι απευθυνόταν στους αστυνομικούς.  

"Ανεξήγητη, απαράδεκτη και αντιδεοντολογική", επί της ουσίας και επί του τύπου, χαρακτηρίζει με δήλωση του στο Pheme.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), κ. Χρήστος Φωτόπουλος τη μήνυση που υπεβλήθη σε βάρος της κυρίας Κανέλλη.

"Δεν συνάδει με τις αρχές της Ομοσπονδίας η συμπεριφορά των συναδέλφων της Κοζάνης, δεν μπορείς να εκφράζεις τι αντίθεση σου με αυτόν τον, επιεικώς θα το πω, άκομψο τρόπο", τονίζει ο κ. Φωτόπουλος και προσθέτει: "Δεν αντιλαμβάνομαι πως θεώρησαν ότι η αναφορά της βουλευτού απευθυνόταν στους αστυνομικούς. Ο κάθε πολιτικός έχει τις απόψεις του, καλές ή κακές, θετικές ή αρνητικές, για το ρόλο που επιτελεί η αστυνομία. Όσοι είδαν όμως το επίμαχο βίντεο διαπιστώνουν ότι ο χαρακτηρισμός αφορούσε όσους υποκαθιστούν το νόμο και τους αστυνομικούς, όχι τους αστυνομικούς".

Πέραν αυτού, σημειώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Αστυνομικών, η Ένωση της Κοζάνης ψευδώς διατείνεται ότι είχε ενημερώσει την Ομοσπονδία πριν την δημοσιοποίηση της πρόθεσης της να υποβάλλει μήνυση σε βάρος της κυρίας Κανέλλη. Αυτό δεν είναι αληθές, και το διαψεύδω. Εμείς πρώτα πληροφορηθήκαμε από τις τηλεοράσεις το συμβάν, και εν συνεχεία η Ένωση της Κοζάνης μας ενημέρωσε"!

Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση Αστυνομικών Κοζάνης προχώρησε στην υποβολή μήνυσης ε βάρος της κυρίας Κανέλλη, υποστηρίζοντας ότι σε τηλεοπτική συνέντευξη είχε χαρακτηρίσει η βουλευτής του ΚΚΕ "φασιστοτσόγλανα" τους αστυνομικούς.

"Δεν δεχόμαστε να μας εξυβρίζουν και να μας προσβάλουν. Δεν είμαστε ούτε "φασίστες" ούτε "τσόγλανοι", είχε δηλώσει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης κ. Αθανάσιος Γκλαβίνας.

Θα είχε δίκιο ο κ. Γκλαβίνας να αισθανθεί θιγόμενος εάν ο χαρακτηρισμός της βουλευτού απευθυνόταν τους αστυνομικούς.

Η προβολή του επίμαχου βίντεο όμως αποδεικνύει ότι οι αιτιάσεις του είναι έωλες  Για τις προθέσεις του, δεν γνωρίζουμε… Ουδείς άσφαλτος, ωστόσο, όπως ορθώς είχε αναφέρει προ ετών η Άντζελα Δημητρίου…

Δείτε το επίμαχο βίντεο:
διαβάστε τη συνέχεια »

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Τα λεωφορεία άλλαξαν προορισμό για Μπαλοτέλι και Μέρκελ!



Η Ιταλία ξενύχτησε στους δρόμους για την πρόκριση στον τελικό του Euro εις βάρος της Γερμανίας, με τον Μάριο Μπαλοτέλι να γνωρίζει πρωτοφανή αποθέωση σε κάθε γωνιά της χώρας (αλλά και στην Αγγλία).
Στη Ρώμη μάλιστα, οδηγοί λεωφορείων άλλαξαν την επιγραφή του προορισμού τους σε "SUPER MARIO" και "WHY ALWAYS ME" (χαρακτηριστική ατάκα του) για να τον τιμήσουν!





 
διαβάστε τη συνέχεια »

Κατάργηση 60 δημόσιων οργανισμών - 3.000 υπάλληλοι στον αέρα

Διαβάστε ποιους οργανισμούς καταργεί η νέα κυβέρνηση και ποιο το μέλλον των υπαλλήλων που εργάζονται σε αυτούς. Τι μπορεί να φέρει η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.

Στην πρώτη κίνηση για τον περιορισμό του δημόσιου τομέα προχωρεί η κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι. Πρόκειται για την κατάργηση ή τη συγχώνευση 60 Οργανισμών, που πρέπει να επιτευχθεί το γρηγορότερο δυνατό, σε μία προσπάθεια να ηρεμήσει η τρόικα και οι εταίροι δανειστές μας.
Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει η πεποίθηση ότι με αυτό τον τρόπο θα διευκολυνθεί επίσης, η συζήτηση για την τροποποίηση του Μνημονίου.
Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Έθνος", στα χέρια του πρωθυπουργού υπάρχει ήδη λίστα με 60 Οργανισμούς - φορείς του Δημοσίου που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν.
Θα πρόκειται για την πρώτη κίνηση που θα κάνει η κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της μείωσης του κράτους και στόχο έχει να πείσει - όχι πλέον με φραστικές διαβεβαιώσεις, αλλά πρακτικά - ότι είναι αποφασισμένη να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί.
Μόνο τα λειτουργικά έξοδα, αλλά και η μείωση των συμβάσεων θα οδηγήσει σε σαφή μείωση των πόρων που χρειάζεται το Δημόσιο .
Στους φορείς αυτούς απασχολούνται τουλάχιστον 3.000 υπάλληλοι. Το νομοθετικό πλαίσιο υπάρχει ήδη και προβλέπει άμεσο λουκέτο με μια μόνο υπουργική απόφαση από τον αρμόδιο υπουργό και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τι προτείνεται για το προσωπικό 
Σε ότι αφορά στους εργαζομένους, μέχρι στιγμής διαφαίνεται ότι υπάρχουν τρεις δρόμοι:
* Οι συμβασιούχοι ουσιαστικά θα χάσουν τη δουλειά τους, καθώς οι συμβάσεις μετά τη λήξη τους δεν θα ανανεώνονται καθώς προσμετρώνται ως νέες προσλήψεις.
* Οι μόνιμοι υπάλληλοι θα μετατάσσονται σε άλλον οργανισμό του Δημοσίου. Η μετάταξη θα είναι υποχρεωτική. Ο υπάλληλος μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα θα πρέπει να αποδεχθεί τη νέα θέση. Σε διαφορετική περίπτωση προβλέπεται απόλυση.
* Το πλεονάζον προσωπικό που δεν μπορεί να μεταταχθεί θα τίθεται σε καθεστώς εφεδρείας για ένα χρόνο, λαμβάνοντας το 60% του μισθού και μετά θα απολύεται.
Στην περίπτωση της εφεδρείας, όμως υπάρχουν δύο προβλήματα.
Το ένα είναι η τρόικα που θεωρεί αποτυχημένο το μέτρο της εφεδρείας, ενώ το δεύτερο και πιο ουσιαστικό σε ό,τι αφορά στους υπαλλήλους είναι πως στην περίπτωση που ενταχθούν στο καθεστώς ουσιαστικά δεν έχουν καμία ελπίδα επαναπρόσληψης, καθώς ούτε μετάταξη μπορεί να γίνει αφού και αυτή θα θεωρηθεί νέα πρόσληψη και υπόκειται στον κανόνα 1 προς 5.

Οι προς κατάργηση οργανισμοί
* Εταιρεία Έρευνας και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης "Σύνθεση"
* Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας "Αθήνα"
* Ειδικό Ταμείο Οργάνωσης Συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης,
* Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων "Εδρα"
* Ομοσπονδία Άρσης Βαρών
* Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας "Αλθαία
* Αθλητικό Κέντρο Χανίων
* ΟΚΕ, Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ"
* Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ
* Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού, "Συν-ειρμός"
* Ωδείο Αθηνών
* Φορέας Διαχείρισης Δρυμού Σαμαριάς
* Εστία Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης
* ΙΑΣΙΣ
* Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών
* Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής Περίθαλψης
* Λαογραφικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης
* Κέντρο Έρευνας Περίθαλψης Σακκχαρώδη Διαβήτη
διαβάστε τη συνέχεια »

ΣΥΡΙΖΑ: Σκανδαλώδης η ασυλία που απολαμβάνουν οι συμμορίες της Χρυσής Αυγής


url.jpg

 
"Η καταδίκη του θύματος της επίθεσης 8 μελών της Χρυσής Αυγής στη Βέροια, σε φυλάκιση 4 μηνών και 20 ημερών,  η αθώωση των επτά μελών της Χρυσής Αυγής και η καταδίκη ενός μόνον και μάλιστα σε φυλάκιση 4 μηνών, από το Τριμελές Πλημ/κείο Βέροιας, αποδεικνύει για μια ακόμα φορά την ασυλία που απολαμβάνουν οι συμμορίες της Χρυσής Αυγής, από όλους τους μηχανισμούς του κράτους. Ασυλία που τους αποθρασύνει, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται τα θύματα τους, ανάμεσα σε μετανάστες και αριστερούς αγωνιστές." τονίζει η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την απόφαση του Τριμελούς Πλημ/κείου Βέροιας για την "αθώωση" Χρυσαυγιτών και την καταδίκη θύματος επίθεσής τους.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ακόμη ότι "η υπόθεση της Βέροιας όμως υπερβαίνει κάθε προηγούμενο, αφού το θύμα που ζήτησε βοήθεια από την αστυνομία, μετά την επίθεση των οκτώ Χρυσαυγιτών, όχι μόνο βρέθηκε συγκατηγορούμενος μαζί τους, αλλά και καταδικάστηκε για συμπλοκή, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, πλην των καταθέσεων των Χρυσαυγιτών"και προσθέτει ότι "Οι συνεχείς αναβολές που απολαμβάνουν οι κατηγορούμενοι της Χρυσής Αυγής και η επιεικής μεταχείρισης τους από τη δικαιοσύνη, ως συστηματική, τείνει να γίνει σκανδαλώδης, σε μια εποχή που καμιά επιείκεια δεν διακρίνει τις δικαστικές αποφάσεις."
 
Η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την ανησυχία της για τα συνεχόμενα περιστατικά εγκληματικής βίας της Χρυσής Αυγής και για την προσπάθεια πολιτικού και δικαστικού συμψηφισμού που επιχειρείται ενώ τέλος δηλώνει ότι "Ο φασισμός έχει σηκώσει κεφάλι και μαζί όσοι τον καλύπτουν και τον υποθάλπουν. Η δημοκρατική κοινωνία καλείται σε επαγρύπνηση, πριν να είναι πολύ αργά."
διαβάστε τη συνέχεια »

Βέροια: "Αθώοι" οι 7 από τους 8 Χρυσαυγίτες, ένοχο το θύμα

veroia.jpg


Το δικαστήριο έπαψε την δίωξη των επτά  εκ των οκτώ δραστών- μελών της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνταν για την επίθεση στο καφενείο του κ. Γιώργου Βραχνή στη Βέροια, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του οπτικού κ. Σαββαΐδη. 
Μετά από πολύωρη διαδικασία, που ολοκληρώθηκε στις 2 τα ξημερώματα, το τριμελές πλημμελειοδικείο Βέροιας έκρινε ως απαράδεκτη για δικονομικούς και όχι ουσιαστικούς λόγους την δίωξη των 7 εκ των 8 δραστών  γιατί δεν είχε πληρωθεί το παράβολο των 100 ευρώ από τον μηνυτή.
Στον όγδοο κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή για την κατηγορία των σωματικών βλαβών εις βάρος του κ. Σαββαϊδη.
Ένοχος με μεγαλύτερη ποινή από αυτή των δραστών, και συγκεκριμένα με φυλάκιση  τεσσάρων μηνών και είκοσι ημερών, κρίθηκε το θύμα της επίθεσης, κ. Γιώργος Βραχνής.
Σημειώνεται πως ο ιδιοκτήτης του καφενείου που δέχτηκε την επίθεση δικαζόταν μετά από μήνυση για εξύβριση που κατέθεσαν εναντίον του οι δράστες και μετά την απόφαση της εισαγγελέως να δικαστούν μαζί θύτες και θύμα. Να σημειωθεί ότι ο κ. Βραχνής έχει στοχοποιηθεί από την Χρυσή Αυγή λόγω της αντιφασιστικής και της πολιτικής του δράσης.

διαβάστε τη συνέχεια »

Ελληνικό ''κύμα'' μετανάστευσης προς τη Γερμανία

Η έκθεση του ΟΟΣΑ επιβεβαιώνει και με αριθμούς το μεταναστευτικό ρεύμα προς τη Γερμανία. Πόσοι Έλληνες ζήτησαν εργασία στην πιο εύρωστη οικονομία της Ευρώπης.

Ιδιαίτερη αύξηση παρουσιάζει κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012 η μετανάστευση Ελλήνων και Ισπανών προς τη Γερμανία, σύμφωνα με σχετική έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), η οποία δημοσιεύεται σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης.
Συγκεκριμένα, στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αναζήτησαν εργασία περίπου 15.000 Έλληνες και 13.000 Ισπανοί.
Ο Οργανισμός εκτιμά ότι η τάση θα διατηρηθεί όσο διαρκεί η οικονομική κρίση σε αυτές τις χώρες και βεβαίως όσο η γερμανική αγορά εργασίας παραμένει σε σχετικά καλό επίπεδο.
Σε απόλυτους αριθμούς, ωστόσο, οι μετανάστες από την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία παραμένουν πολύ περισσότεροι, επισημαίνεται στην έκθεση. Αντίστοιχα, έχει μειωθεί αισθητά η μετανάστευση προς την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιρλανδία, στις οποίες, επιπλέον, η ανεργία μεταξύ των μεταναστών έχει αυξηθεί κατά περίπου 10%.
ΟΟΣΑ: Αύξηση της μετανάστευσης και το 2011
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, η μόνιμη μετανάστευση προς τις χώρες του ΟΟΣΑ περιορίστηκε κατά 2,5% το 2010 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά ωστόσο το 2011 σημειώθηκε αύξηση του ποσοστού.
Συγκεκριμένα, περισσότερους μετανάστες δέχτηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και οι περισσότερες χώρες του ΟΟΣΑ με εξαίρεση την Ιταλία, την Ισπανία και τη Σουηδία.
Οι εξελίξεις στην αγορά εργασίας σχετίζονται άμεσα, σύμφωνα με τον γ.γ. του Οργανισμού Ανχελ Γκουρία.
Ο ΟΟΣΑ επισημαίνει ότι η κρίση στην αγορά εργασίας εκθέτει περισσότερους μετανάστες στον κίνδυνο της περιθωριοποίησης σημειώνοντας ότι από το 2008 έως το 2011 αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των νέων μεταναστών χωρίς δουλειά και εκπαίδευση.
διαβάστε τη συνέχεια »

Είπε: “φεύγω έχω μια δουλειά”, ανέβηκε στην Ακρόπολη και έπεσε στο κενό


Είπε: “φεύγω έχω μια δουλειά”, ανέβηκε στην Ακρόπολη και έπεσε στο κενό
 
Νέα τροπή παίρνει το θρίλερ με την πτώση του 42χρονου άνδρα από το βράχο της Ακρόπολης χθές το πρωί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit ο 42χρονος είναι υπάλληλος τράπεζας. Το πρωί σύμφωνα με μαρτυρίες πήγε κανονικά στη δουλειά του. Δεν έμεινε όμως εκεί πολύ ώρα.



Είπε στους συναδέλφους του κάποια στιγμή “φεύγω, έχω μια δουλειά” βγήκε από το υποκατάστημα της τράπεζας και εξαφανίστηκε.


Κανείς στο άκουσμα της είδησης της πτώσης ενός άνδρα από τον Ιερό Βράχο δεν μπόρεσε να συνδυάσει τα γεγονότα.


Δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν, ο 42χρονος είχε αποφασίσει να βάλει τέλος στη ζωή του. Λίγο μετά τις εννιά
ανέβηκε στον Ιερό Βράχο, πήγε στην πίσω πλευρά του ναού, κοντά στο σημείο όπου βρίσκεται ο γερανός των επισκευών, και πήδηξε από τα τείχη.

Το σώμα του κατέληξε πολλά μέτρα κάτω στα βράχια, πλάι στο θέατρο του Διονύσου.

Από ένα θαύμα ο άνδρας δεν σκοτώθηκε επί τόπου.

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ κατάφεραν να τον προσεγγίσουν και να τον ανασύρουν.


Δυστυχώς είχε βαρύτατα τραύματα, παρά τη μάχη που έδωσαν οι γιατροί του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός” να τον κρατήσουν στη ζωή δεν τα κατάφεραν.


Ο 42χρονος τραπεζικός υπάλληλος κατέληξε λίγο μετά τις 12.


Πάνω του είχε μόνο ένα σημείωμα με τα στοιχεία του. Κανείς δεν γνωρίζει τα αίτια της πράξης, ο ίδιος δεν μπόρεσε παρά να ψελλίσει στους διασώστες πως πονάει.


Άνθρωποι που γνώριζαν τον 42χρονο είπαν, σύμφωνα με πληροφορίες, πως τον τελευταίο καιρό φαινόταν από τη συμπεριφορά του πως αντιμετωπίζει προβλήματα, κανείς ωστόσο δεν μπορούσε να φανταστεί αυτή την τόσο τραγική κατάληξη.


newsit.gr
διαβάστε τη συνέχεια »

Μεγαλώνει η κρίση: Παραιτήθηκε κι άλλο κορυφαίο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ...

 

Από τον Στάθη Παλαιολόγο.
Μεγαλώνει η κρίση στην ΔΗΜΑΡ.
Ύστερα από την παραίτηση του Δ. Χατζησωκράτη από τη θέση του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής της, άλλο ένα κορυφαίο στέλεχος διαχώρισε τη θέση του. Πρόκειται για τον Στέφανο Μπαγιώργο ο οποίος όχι απλά παραιτήθηκε από μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής αλλά αποχώρησε και από το κόμμα!
Ο κ. Μπαγιώργος
διαφώνησε με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην τρικομματική κυβέρνηση. Ήταν μάλιστα ένα από τα τέσσερα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής (Σ. Μπαγιώργος, Β. Ζορκάδης, Χ. Σταυρόπουλος και Α. Νεφελούδης) που στην πρόσφατη συνεδρίασή της παρουσίασαν κείμενο στο οποίο τάσσονταν κατά της συμμετοχής στην κυβέρνηση, της μη στήριξής της αλλά και υπέρ μιας προγραμματικής αντιπολίτευσης.

press gr
διαβάστε τη συνέχεια »

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Πυροβολισμοί στο σπίτι του Γιώργου Δώνη. Τραυματίας αστυνομικός από τα πυρά ληστών


Ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και κακοποιών στο σπίτι του Γιώργου Δώνη στην Κηφισιά, με έναν τραυματία αστυνομικό. Κρατήθηκε όμηρος ο πεθερός του.


Ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης μεταξύ αστυνομικών και κακοποιών, στην οδό Ζίτσα στην Κηφισιά, όπου διαμένει ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Δώνης.
Οι κακοποιοί μπήκαν στην οικία, όπου βρίσκονταν τα παιδιά, ο ηλικιωμένος πεθερός του προπονητή και η οικιακή βοηθός, τους οποίους έκλεισαν στο μπάνιο.
Εκείνη τη στιγμή, έφθανε σπίτι του η σύζυγός του και ο μεγάλος γιος του, οι οποίοι μη μπορώντας να μπουν από την κεντρική είσοδο του σπιτιού, κατευθύνθηκαν στην είσοδο που βρίσκεται στο πίσω μέρος.
Δίπλα στο σπίτι του κ. Δώνη βρίσκεται η οικία του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, οι άνδρες της φρουράς του οποίου αντελήφθησαν τι συνέβαινε και κάλεσαν την Αστυνομία.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα περιπολικά και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και τότε σημειώθηκε η ανταλλαγή πυροβολισμών.
Κατά τη συμπλοκή, τραυματίστηκε ένας εκ των αστυνομικών στο πόδι, ο οποίος μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, οι δράστες πήραν όμηρο τον ηλικιωμένο, τον οποίο άφησαν λίγο αργότερα.
Όπως είπε ο ηλικιωμένος στους αστυνομικούς, τραυματισμένος είναι και ένας εκ των δραστών στο χέρι, κάτι που δεν έχει διαπιστωθεί.
Σε εξέλιξη καταδίωξη στο ρέμα του Κοκκιναρά, για τη σύλληψη των δραστών, ενώ αναμένεται ο κ. Δώνης στην Αθήνα.
Αξίζει να αναφερθεί πως αυτή είναι η τρίτη φορά, τους τελευταίους έξι μήνες, που κακοποιοί στοχοποιούν την οικία του προπονητή του ΠΑΟΚ, με στόχο τη ληστεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες είναι Έλληνες.
διαβάστε τη συνέχεια »

Το πρώτο «έξυπνο» ελληνικό κινητό τηλέφωνο

 
 
Η εταιρία MLS Πληροφορική ανακοίνωσε τη δημιουργία του πρώτου ελληνικού κινητού τηλεφώνου με την ονομασία MLS iQTalkTM. 

Πρόκειται για ένα "έξυπνο" κινητό (smartphone) με λειτουργικό σύστημα Android, που "καταλαβαίνει" και "μιλάει" την ελληνική γλώσσα. Η συσκευή συνδυάζει τεχνολογίες αναγνώρισης φωνής (Talk) και τεχνητής νοημοσύνης (iQ), τις οποίες η MLS έχει αρχίσει να αναπτύσσει πριν από χρόνια. Η λεπτομερής παρουσίαση του MLS iQTalk, σύμφωνα με την εταιρία, θα πραγματοποιηθεί κατά την επίσημη κυκλοφορία του στην ελληνική αγορά μέσα στις επόμενες μέρες.

Ο διευθύνων σύμβουλος εταιρίας Ιωάννης Καματάκης, δήλωσε: "Είμαστε ενθουσιασμένοι και περήφανοι που ολοκληρώσαμε την ανάπτυξη του πρώτου ελληνικού κινητού τηλεφώνου, το οποίο ενσωματώνει άκρως ενδιαφέρουσες καινοτομίες. Προσπαθήσαμε, ώστε όλοι οι Έλληνες που θα το αποκτήσουν, να απολαύσουν ένα εντελώς καινούργιο επίπεδο επικοινωνίας με το iQTalk και μάλιστα σε προσιτή τιμή".
διαβάστε τη συνέχεια »

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:Για την ανιψιά στελέχους του ΔΟΛ ο Φ. Κουβέλης «έριξε» τον Δ. Χατζησωκράτη!

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις φορές ο Φ. Κουβέλης έδειξε στον Δ. Χατζησωκράτη ότι δεν τον εμπιστεύεται. Την πρώτη φορά (μόλις συγκροτήθηκε το κόμμα) τον έβγαλε από εκπρόσωπο τύπου της ΔΗΜΑΡ για να βάλει τον νεαρό και άπειρο, αλλά ελεγχόμενο, Α. Παπαδόπουλο. Την δεύτερη φορά προτίμησε τον Σπ. Λυκούδη για την πρώτη θέση στο Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ. Και τώρα
προτίμησε την έδρα της Β Αθηνών, και όχι της Αιτωλοακαρνανίας, αφήνοντας εκτός Βουλής τον Δ. Χατζησωκράτη (στον οποίο είχε εμπιστευθεί και την σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος!).

Όμως ο Φ. Κουβέλης δεν «έριξε» τον Δ. Χατζησωκράτη μόνο επειδή τον υποτιμά ως πολιτική προσωπικότητα. Επέλεξε στην Βουλή να μπει η κ. Φουντά, επειδή είναι ανιψιά μεγαλοστελέχους του «Βήματος» (και συγκεκριμένα του Δ. Ψυχογιού). Παντού υπάρχει μία διαπλοκή στη ΔΗΜΑΡ!



AvantiPopoloGR
διαβάστε τη συνέχεια »

«Το χασίς μας έκανε από Ναζί χίπισσες», λένε δίδυμες τραγουδίστριες

Στα 11 τους οι δίδυμες αδελφές Γκάιντε φορούσαν t-shirt με τον χαμογελαστό Χίτλερ και τραγουδούσαν εναντίον των Εβραίων στα πλαίσια του συγκροτήματος Prussian Blue. Όμως η μαριχουάνα τους άλλαξε τον τρόπο που σκέφτονται.
«Είμαι ενθουσιασμένη που συνυπάρχουν τόσες πολλές κουλτούρες στον πλανήτη μας. Με κάνει περήφανη για την ανθρωπότητα», δηλώνει η -20χρονη πλέον Λίνξ- η μια από τις δυο Καλιφορνέζες αδελφές Γκάιντε που επτά χρόνια πριν γινόντουσαν πρωτοσέλιδα εξαιτίας του νεοναζιστικού συγκροτήματος που είχαν ιδρύσει.
Τι άλλαξε; Ως πρωτοετής στο γυμνάσιο η Λίνξ μπήκε στο νοσοκομείο για να της αφαιρεθεί ένας όγκος στον ώμο. Όταν βγήκε, οι γιατροί της έγραψαν μορφίνη και OxyContin για να αντιμετωπίσει τον πόνο. Καθώς επίσης και μαριχουάνα η οποία, όπως δηλώνει «Μου έσωσε την ζωή. Πλέον πιστεύω ότι εμείς, εγώ και η αδελφή μου, είμαστε γεννημένες θεραπεύτριες. Ότι έχουμε έρθει σε αυτή την ζωή για να εκπέμπουμε όσο περισσότερο θετική ενέργεια και αγάπη μπορούμε». 
Μια 180 μοιρών στροφή για δυο κορίτσια που μεγάλωσαν παίζοντας στα γόνατα του παππού τους ο οποίος φορούσε ζώνη με σβάστικα, οδηγούσε φορτηγάκι με σβάστικα και ζούσε σε ένα κάστρο με σημαίες με σβάστικες. Ενώ, σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσαν στην Daily Mail, φανατική εθνικίστρια ήταν και η μητέρα τους.

Η ουσία είναι ότι πλέον οι 20χρονες αποκηρύσσουν δηλώσεις του τύπου «Ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν ένας μεγάλος άντρας που προσπαθούσε να σώσει την φυλή του», «Δεν πιστεύουμε ότι πέθαναν 6.000.000 Εβραίοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Δεν υπήρχαν συνολικά τόσοι Εβραίοι τότε» και «Υπήρχαν στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλά είχαν πισίνες και γήπεδα του τένις. Δεν φέρεσαι έτσι σε κάποιον που ετοιμάζεσαι να σκοτώσεις».



 iefimerida
διαβάστε τη συνέχεια »

Το 68% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας

Το 68% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας 

Το 2011 οι άστεγοι στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 25%

Μείωση 8,7% (400.000 θέσεις εργασίας) παρουσίασε η απασχόληση στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2012, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κοινωνική κατάσταση στη ΕΕ. Την ίδια περίοδο, στην Ισπανία χάθηκαν 660.000 θέσεις εργασίας, στην Πορτογαλία 210.000 και στην Ιταλία 180.000.

Η Επιτροπή επισημαίνει ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στην ομάδα των χωρών στις οποίες αναμένεται επιδείνωση της απασχόλησης το δεύτερο εξάμηνο του 2012 στον τομέα των υπηρεσιών και των κατασκευών.


Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής, την τριετία 2008- 2011 η ανεργία στους πολίτες ηλικίας 55- 64 ετών διπλασιάστηκε σε έξι κράτη μέλη: την Ελλάδα, τη Δανία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, τη Λετονία και τη Λιθουανία.


Παράλληλα, το 64% των Ελλήνων ηλικίας 15- 35 ετών (27% για περιορισμένο χρονικό διάστημα και 37% μακροπρόθεσμα) δηλώνουν έτοιμοι να εγκατασταθούν και να εργαστούν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 53%, ενώ υψηλά ποσοστά παρατηρούνται επίσης στην Ισπανία και την Ιρλανδία (από 67%) και στην Πορτογαλία (57%).


Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφει η Επιτροπή την κατάσταση των αστέγων στην Ελλάδα. Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, το 2011 οι άστεγοι στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 25%, σε σχέση με το 2009, και ανέρχονται σε 20.000. Πάνω από το ήμισυ των αστέγων εντοπίζονται στην Αθήνα και τον Πειραιά (11.000- από τους οποίους 8.000 είναι Έλληνες).


Το πρόβλημα των αστέγων έχει κάνει επίσης την εμφάνισή του σε πόλεις όπως τα Χανιά, το Ηράκλειο Κρήτης και τα Τρίκαλα, αναφέρει η Επιτροπή.


Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι λόγω της κρίσης έχει αυξηθεί ο αριθμός των αστέγων με υψηλή μόρφωση που είχαν ικανοποιητικό βιοτικό επίπεδο, χωρίς ψυχολογικά προβλήματα ή προβλήματα εξάρτησης, οι οποίοι πλέον «δεν τα βγάζουν πέρα», έχοντας χάσει τη δουλειά τους.


Η Επιτροπή σημειώνει επίσης ότι το 68% του πληθυσμού στην Ελλάδα ζει κάτω από το όριο της φτώχειας (σ.σ. δηλαδή με εισόδημα κάτω από το 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος) και διαθέτει πάνω από το 40% του εισοδήματός του για το ενοίκιο ή την αποπληρωμή στεγαστικού δανείου.


Τέλος, η Επιτροπή αναφέρει ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2012 αναμένεται να μειωθούν οι κοινωνικές δαπάνες κατά 18%.

newsbeast
διαβάστε τη συνέχεια »

Σαράντα ημέρες "off" ο Σαμαράς


Ανατροπή και εμπλοκή στα όποια κυβερνητικά σχέδια φέρνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η αυστηρή εντολή των θεραποντων ιατρών του  Αντώνη Σαμαρά να αποφύγει να ταξιδέψει τουλάχιστον για τις προσεχείς 40 ημέρες.

Με βάση και την μετεγχειρητική πορεία της υγείας του Πρωθυπουργού κρίνεται επιβεβλημένο να μην ταλαιπωρηθεί με ένα αεροπορικό ταξίδι που μπορεί να επιφέρει σοβαρές βλάβες στο δεξί του μάτι.


Έτσι,ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας αναμένεται να ηγηθεί της ελληνικής αντιπροσωπείας και στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που προγραμματίζεται να γίνει περί τα μέσα Ιουλίου, πιθανότατα στις εννέα του επόμενου μήνα.


Η ενδεχόμενη απουσία του κ. Σαμαρά και από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής δεν προκαλεί ανησυχία στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, παρά το γεγονός ότι όπως είναι αυτονόητο θα ήθελε να δώσει το παρών ο Πρωθυπουργός.


διαβάστε τη συνέχεια »

XαΜΜΜός για μία θέση στα λεωφορεία της Αττικής


Απίστευτη ταλαιπωρία με πανάκριβο εισιτήριο για το επιβατικό κοινό της Αττικής!
 Πόσα οχήματα παραμένουν στους δρόμους, πόσο αυξήθηκε ο μέσος χρόνος αναμονής. Έρχονται νέες αυξήσεις στα εισιτήρια.


Εφτακόσια από τα 2.125 λεωφορεία του ΟΑΣΑ παραμένουν καθηλωμένα στα εφτά αμαξοστάσια της Αττικής είτε λόγω έλλειψης ανταλλακτικών είτε γιατί δεν υπάρχουν κονδύλια είτε γιατί δεν υπάρχουν οδηγοί για να τα κινήσουν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου", η κατάσταση επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο, καθώς λόγω των περικοπών στα δρομολόγια, κυκλοφορούν 1.240 από τα 2.152 λεωφορεία.
Πιο συγκεκριμένα, 97 λεωφορεία έχουν ακινητοποιηθεί στο αμαξοστάσιο του Πειραιά, 201 στην Ανθούσα, 124 στην Πέτρου Ράλλη, 112 στον Βοτανικό, 100 στο Ελληνικό, 47 στα Λιόσια και 23 στον Άγιο Δημήτριο.
Ίδια η κατάσταση και με τα τρόλεϊ, καθώς από τα 350 συνολικά τρόλεϊ κυκλοφορούν μόνο τα 250, ενώ τα 100 βρίσκονται στο αμαξοστάσιο λόγω βλαβών ή έλλειψης οδηγών.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι, ότι το 2011 τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ που βρίσκονταν σε κίνηση σε ώρα αιχμής τα Σάββατα ανέρχονταν σε 1.330, σε αντίθεση με φέτος, που έχουν μειωθεί σε 963, καταγράφοντας μείωση της τάξεως του 27%.
Αντίστοιχα, τις Κυριακές σε ώρες αιχμής βρίσκονταν πέρυσι σε κίνηση 900 οχήματα, ενώ φέτος κυκλοφορούν μόλις 619, σημειώνοντας μείωση άνω του 27%, ενώ τις καθημερινές, ενώ πέρυσι σε ώρες αιχμής κυκλοφορούσαν 1.832 οχήματα, φέτος κυκλοφορούν 1.436, μειωμένα δηλαδή κατά 21,6%.
Μέχρι στιγμής, οι προσπάθειες εξεύρεσης πόρων προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές στα λεωφορεία, κατέληξαν άκαρπες.
Από την άλλη μεριά, σημαντικό ρόλο στη μείωση των δρομολογίων, έπαιξαν και οι μετατάξεις εργαζομένων από τους συγκοινωνιακούς φορείς της πρωτεύουσας σε άλλους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα, ο πρόεδρος των τεχνικών του ΟΑΣΑ, Απόστολος Ραυτόπουλος, σημείωσε πως από τους συνολικά 8.300 εργαζομένους στον ΟΑΣΑ, μετά τις μετατάξεις έχουν απομείνει 6.200, ενώ μεγάλο "αγκάθι" στην προμήθεια των ανταλλακτικών αποτελεί και ο υπερβολικός αριθμός προμηθευτών, οι οποίοι ανέρχονται τις 25.000!

Προσεχώς αυξήσεις....
Έως και 25% ακριβότερα θα είναι σε ορισμένες περιπτώσεις τα εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μετά την εφαρμογή των σχετικών προσταγών του Μνημονίου ΙΙ.
Μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2013, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) υποχρεούται να διαμορφώσει τις τιμές των εισιτηρίων, με αποτέλεσμα το επιβατικό κοινό να καλείται να βάλει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Συγκεκριμένα, από 1,40 που είναι η τιμή του εισιτηρίου για όλα τα μέσα μεταφοράς διαμορφώνεται σε 1,75 ευρώ!
Ακόμη, από 1,20 που στοιχίζει σήμερα το εισιτήριο για λεωφορεία, τρόλεϊ ή τραμ πηγαίνει στο 1,50 ευρώ.
Αυξήσεις αναμένεται να σημειωθούν και στα μειωμένα εισιτήρια (φοιτητών, πολύτεκνων, κ.ά.) από 0,75 σε 0,90 ευρώ, ενώ ανοδικά κινείται  και η τιμή του εισιτηρίου για τον προαστιακό σιδηρόδρομο και τα τρένα του ΟΣΕ.


διαβάστε τη συνέχεια »

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Διαμαρτύρονταν για τους αλλοδαπούς και μετά λήστευαν τράπεζες

Διαμαρτύρονταν για τους αλλοδαπούς και μετά λήστευαν τράπεζες

Ρεπορταζ Β. Γ. Λαμπρόπουλος.
 Κατά των... μεταναστών, διαδήλωναν οι εγκληματίες με τα καλάσνικοφ.


 
Συμμετείχαν με... κεράκια σε σιωπηρή διαμαρτυρία, έξω από το αστυνομικό μέγαρο, κατά της εγκληματικότητας από αλλοδαπούς και λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα πυροβολούσαν τους αστυνομικούς στη διάρκεια ληστείας! Από την μία πλευρά δήλωναν εξοργισμένοι από τις παράνομες ενέργειες αλλοδαπών και την ίδια ώρα οργάνωναν ληστρικές επιθέσεις με καλάσνικοφ και εκρηκτικά...

Αυτά τα εντυπωσιακά στοιχεία για την δράση ορισμένων ελλήνων, μελών της συμμορίας με τα καλάσνικοφ που είχε προχωρήσει σε σειρά ληστειών σε τράπεζες και σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς, προκύπτουν από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. Οπως προκύπτει από τα νεώτερα στοιχεία, ορισμένα μέλη της οργάνωσης, με ακροδεξιές αναζητήσεις -οι οποίοι διέμεναν στην περιοχή της Καβάλας- πρωτοστατούσαν σε κινητοποιήσεις κατά των αλλοδαπών που τους θεωρούσαν «κίνδυνο για την ασφάλεια της πόλης». Ομως ταυτόχρονα οι ίδιοι άνθρωποι διατηρούσαν ολόκληρο οπλοστάσιο και προχωρούσαν σε εγκληματικές ενέργειες μη διστάζοντας να σκοτώσουν όποιον στεκόταν εμπόδιο στα σχέδια τους.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφεραν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ προς «Το Βήμα» «έκπληκτοι διαπιστώσαμε ότι ορισμένοι που συλλάβαμε προχθές για την ληστεία, συμμετείχαν στην σιωπηρή διαμαρτυρία πολιτών που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Ιουνίου έξω από το αστυνομικό μέγαρο της Καβάλας. Είχαν ανάψει κεράκια διαμαρτυρόμενοι, όπως έλεγαν, για τους έλληνες-θύματα των επιθέσεων από αλλοδαπούς. Οπως έλεγαν "ήθελαν να υπενθυμίσουν στους αστυνομικούς τους όρκους περί προστασίας των Ελλήνων πολιτών και για να αποτίσουν φόρο τιμής σε όσους Ελληνες πολίτες δολοφονήθηκαν από λαθρομετανάστες". Ταυτόχρονα ζήτησαν την απέλαση λαθρομεταναστών. Οπως διαπιστώνουμε τώρα, λίγες ημέρες αργότερα, ορισμένοι από αυτούς που μας κατηγορούσαν για "ανοχή" απέναντι στους λαθρομετανάστες, μας πυροβολούσαν σε διάρκεια ληστειών».

Είναι ενδεικτικό ότι λίγες ημέρες αργότερα, στις 18 Ιουνίου 2012, οι... διαμαρτυρόμενοι επιχείρησαν να ληστέψουν δύο τράπεζες: στο Ροδόλιβο Σερρών και στην Κεραμωτή Καβάλας. Και στις δύο περιπτώσεις, πυροβόλησαν αστυνομικούς που προσπάθησαν να τους αποτρέψουν, ενώ γάζωσαν τοπικό αστυνομικό τμήμα.
Οι κατηγορούμενοι για αυτήν την υπόθεση παρουσιάσθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας. Σύμφωνα με πληροφορίες σε υποκλαπείσες συνομιλίες που περιέχονται στη δικογραφία της υπόθεσης, υπάρχει σειρά αναφορών για σχέσεις ορισμένων από τους εμπλεκόμενους σε ακροδεξιές οργανώσεις.
 
tovima
διαβάστε τη συνέχεια »

Τα μυστικά ομορφιάς που κρύβονται στο λεμόνι!

 
Ποιος να το φανταζόταν ότι λίγες σταγόνες του θα πρόσφεραν τόσα καλά στην επιδερμίδα μας! Ναι, το λεμόνι λατρεύει την επιδερμίδα μας αλλά και τα μαλλιά μας.


Το λεμόνι είναι ένας πραγματικός «φρουρός» της ομορφιάς του δέρματός μας! Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, που διεγείρει το κολλαγόνο, περιέχει κιτρικό οξύ που αποκαθιστά τη φυσική ισορροπία οξύτητας του δέρματος και, αν συνδυαστεί με τα σωστά υλικά, είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους του δέρματος, ακόμα και για το λιπαρό. Διάβασε παρακάτω πώς θα καταφέρεις να φτιάξεις με τα χεράκια σου τις πιο σούπερ μάσκες με όπλο σου το λεμόνι!

Αντισηπτική λοσιόν: Και... αντίο μικρόβια!
Σε 200 ml αποσταγμένο (βρασμένο) νερό ή ανθόνερο βάλε μισή κουταλιά χυμό λεμονιού. Περάσε με βαμβάκι το πρόσωπό σου μετά τον καθαρισμό.
Λοσιόν κατά της πιτυρίδας: Τέλος στους «χιονισμένους» ώμους!
Βάλε χυμό λεμονιού στις ρίζες των μαλλιών, κάνε ελαφρύ μασάζ και άφησε το 10 λεπτά (Προσοχή! Τα κιτρικά έλαια πιθανόν να ερεθίσουν την πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα, οπότε δοκιμάστε πρώτα σε ένα σημείο και μετά εφάρμοσε τη λοσιόν).
Λοσιόν κατά των ρυτίδων: Αντιγήρανση από τη φύση!
Θα χρειαστείς:
1 κουταλάκι αλόη τζελ
4 σταγόνες φρέσκο χυμό λεμονιού
Απλώνεις το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο κάθε βράδυ, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών.
Θρεπτική τονωτική μάσκα προσώπου. Απλή και... θαυματουργή!
Θα χρειαστείς:
1 κουταλιά πολτό αβοκάντο
7 σταγόνες λεμόνι
Ανακατεύεις και απλώνεις το μείγμα σε πρόσωπο και λαιμό αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Άφησε το να δράσει για 15 λεπτά.
Μάσκα κατά της ακμής. Πού πήγαν τα σπυράκια;
Θα χρειαστείς:
1 κουταλάκι άργιλο σκόνη
½ κουταλάκι χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι ροδόνερο
Ανακατεύεις τα υλικά και απλώνεις το μείγμα σε πρόσωπο και λαιμό, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Άφησε τη μάσκα να δράσει για 15 λεπτά.
Διάλυμα για αδύναμα νύχια. Για νύχια... αγριόγατας!
Θα χρειαστείς:
5 σταγόνες χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι λάδι ελιάς
Κάνε μασάζ με το μείγμα σε νύχια και πετσάκια κάθε βράδυ. Μην ξεπλύνεις τα χέρια. Απλά σκούπισε την περίσσεια του μείγματος.
Πίλινγκ για αγκώνες και γόνατα. Κάνε το «σκληρό» δέρμα... βελούδο.
Θα χρειαστείς:
½ κούπα λεμονιού
λίγη ζάχαρη
Τρίψε με το μείγμα τους αγκώνες και τα γόνατα για 3'. Επανέλαβε τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.
διαβάστε τη συνέχεια »

Ο εθνοσωτήρας Στ.Μάνος μαζί με τον Γ.Στουρνάρα έχουν συστήσει ΜΚΟ για επιχειρηματικές προτάσεις αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας



 Απο σκάνδαλο σε σκάνδαλο με το καλημέρα σας,η "νέα" κυβέρνηση!
Το ακόλουθο δημοσίευμα δίνει κάποια εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία για την σύμπραξη του Στ.Μάνου (γνωστου νέου και άφθαρτου πολιτικού που θέλει να μας σώσει (sic!)) με τον Γ.Στουρνάρα (νυν υπηρεσιακού υπουργού Ανάπτυξης και διευθυντή του ΙΟΒΕ (μελετητικού κέντρου του ΣΕΒ) και φυσικά αφήνει πολλά ερωτηματικά σχετικά με την σιωπή του Στ.Μάνου.
(1) Οι εν λόγω κύριοι – με μακρά διαδρομή σε πολιτικές και διοικητικές θέσεις στο ελληνικό κράτος – έχουν συμπήξει – μαζί με άλλους φερέλπιδες εθνοσωτήρες – μία ΜΚΟ για την “προστασία και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας”. Η ΜΚΟ αυτή έχει εκπονήση επιχειρηματικό σχέδιο («Σχέδιο Αρχιμήδης») το οποίο έχει υποβάλει όχι μόνο σε κρατικά όργανα αλλά ακόμη και σε διεθνή δικηγορικά γραφεία συμβούλων επιχειρήσεων όπως στη Roland Berger, που συνέταξε το σχέδιο «Εύρηκα», προκειμένου να βρεθούν κοινά στοιχεία στις δύο πρωτοβουλίες.
(2) Η Roland Berger δεν είναι κοινωφελής οργανισμός αλλά επιχείρηση αποσκοπούσα στην δική της κερδοφορία μέσω παροής συμβουλλών επ’ αμοιβή. Οι κακές γλώσσες λένε ότι τέτοιες επιχειρήσεις, εκμεταλλευόμενες τον ρόλο του συμβούλου, ουσιαστικά διαμεσολαβούν και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που αναλαμβάνουν τα έργα για τα οποία έχουν συμβουλεύσει οι πρώτες (φυσικά με το αζημίωτο γι’ αυτές). Όμως εμείς δεν θα πιστέψουμε τις κακιές γλώσσες. Όχι δεν γίνονται τέτοια πράγματα στον αγγελικό κόσμο στον οποίο ζούμε …
(3) Οι ΜΚΟ τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς έχουν αποδειχθεί απίθανα διαφθορεία και κυριολεκτικά παρακρατικές οργανώσεις. Παρακρατικές γιατί συνδέονται στενά με το κράτος και κάθε άλλο παρά ανεξάρτητες είναι. Διαφθορεία γιατί πίσω από τον υποτιθέμενα ανιδιοτελή χαρακτήρα τους κρύβονται επιχειρηματικές δραστηριότητες μάλιστα από αυτές που “αποκομίζονται ιδιωτικά ωφέλη με δημόσια χρήματα”.
(4) Τι δουλειά έχουν πολιτικά πρόσωπα σε αυτό το βρώμικο καζάνι; Το ίδιο το “Σχέδιο Αρχιμήδης” δίνει ευκόλως διακρινόμενες επιχειρηματικές ευκαιρίες και ανοίγει τεράστιες δυνατότητες διαπλοκής. Το παιχνίδι του “κάνουμε ιδιωτικές μπίζνες με δημόσια λεφτά” είναι ιδιαίτερα γνωστό στη χώρα μας αλλά και διεθνώς. Μήπως αλήθεια ο ευρηματικότατος Στ.Μάνος θα μπορούσε να μας θυμίσει τι έγινε με την παλιά του εταιρεία (την ΑΛΛΑΤΙΝΗ), πως έπεσε έξω και τι κινήσεις διάσωσης των μετόχων της έγιναν ιδιαίτερα επί υπουργείας του; Έτσι για να μην θεωρούν όλοι ότι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου…

 inprecor.gr
διαβάστε τη συνέχεια »

Πραξικόπημα στην Παραγουάη: Πάμε σαν άλλοτε;

Η Λατινική Αμερική έχει πικρή και μακρά ιστορία πραξικοπημάτων και κατάργησης της δημοκρατίας. Αυτές τις μέρες εκτυλίσσεται ένα νέο επεισόδιο σ αυτό το δράμα...

Ο πρόεδρος της Παραγουάης, Φερνάντο Λούγο, καθαιρέθηκε απ τη Γερουσία για «κατάχρηση εξουσίας» με 39 ψήφους υπέρ, 4 κατά και 2 αποχές, την ίδια στιγμή που δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές της κυβέρνησης διαδήλωναν έξω απ τη Γερουσία.

Έχει αξία να δούμε τα γεγονότα που οδήγησαν σ αυτό το «συνταγματικό» πραξικόπημα, όπως ήδη έχει χαρακτηριστεί. Ο Λούγο, πρώην ιερέας της Καθολικής εκκλησίας, ανέβηκε στην εξουσία τον Αύγουστο του 2008 έχοντας ευρεία νομιμοποίηση απ τα φτωχά λαϊκά στρώματα της χώρας. Στην αρχή της θητείας του το 77% της καλλιεργήσιμης γη ελεγχόταν απ το 2% του πληθυσμού, ενώ το 40% των πολιτών κατείχε μόλις το 5% της γης. Σε μια κατά βάση αγροτική χώρα αυτό δημιουργούσε κοινωνική ανισότητα εκρηκτικών διαστάσεων. Είναι σημαντικό πως το 30% της γης κατέχεται μεν από την ολιγαρχία, αλλά η νομιμότητα των τίτλων τους είναι όλως αμφίβολη.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ακτήμονες προχώρησαν σε κατάληψη γαιών του Blas Riquelme, ο οποίος είναι επιχειρηματίας και στέλεχος του Colorado, του μεγαλύτερου δεξιού κόμματος της χώρας. Η βίαιη εκκένωση της φάρμας απ την αστυνομία είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο 17 ανθρώπων.

Φάνηκε στο σημείο αυτό, δυστυχώς, πως ο έλεγχος της αριστερής κυβέρνησης πάνω στην αστυνομία ήταν περιορισμένος και αυτή έδειξε έντονες τάσεις αυτονόμησης. Το περιστατικό αυτό δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Μετά την εκλογή του ο Λούγο προχώρησε σε μια σειρά παραχωρήσεων προς τη δεξιά, ελπίζοντας πως έτσι θα καθιστούσε την κυβέρνησή του πιο βιώσιμη και σταθερή. Αποδείχθηκε, δυστυχώς, πως η εγχώρια και διεθνής ολιγαρχία (στην ιστορία φαίνεται να είναι μπλεγμένη και η διαβόητη εταιρία μεταλλαγμένων Monsanto) δεν ήταν διατεθειμένη για «συναινετικές» λύσεις και περίμενε την πρώτη ευκαιρία για να ανατρέψει τον Πρόεδρο. Συν τοις άλλοις, ο Λούγο είχε να αντιμετωπίσει το μένος της Καθολικής εκκλησίας, η οποία δεν αποδέχτηκε ποτέ πως ένα μέλος της έγινε επικεφαλής αριστερής κυβέρνησης.

Ο Λούγο έκανε δεκτή την απόφαση της Γερουσίας και παραιτήθηκε, με αποτέλεσμα τα καθήκοντά του μέχρι τη λήξη της θητείας του (2013) να ασκεί ο αντιπρόεδρος της χώρας που πρόσκειται στο καθεστωτικό κόμμα των Φιλελευθέρων. Είναι ενθαρρυντικό, ωστόσο, πως η ένωση των κρατών της Λατινικής Αμερικής αντέδρασε ακαριαία χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία πραξικόπημα. Για παράδειγμα, μέχρι και η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Χιλής απέσυρε τον πρεσβευτή της απ την Παραγουάη.

Το μείζον, παρόλα αυτά, παραμένει η εσωτερική λαϊκή κινητοποίηση. Ο Λούγο σε μεγάλο βαθμό πληρώνει την πεποίθησή του πως μια σειρά μετριοπαθών μεταρρυθμίσεων από τα πάνω θα ήταν επαρκείς για να αλλάξει το τοπίο. Αποδείχτηκε , για μια ακόμα φορά, πως χωρίς την δυναμική λαϊκή κινητοποίηση, η παλινόρθωση των πιο αντιδραστικών δυνάμεων είναι σχεδόν νομοτέλεια.

Σ αυτό το σημείο, βέβαια, στηρίζεται και η όποια αισιοδοξία για το μέλλον της Παραγουάης. Αν, έστω την τελευταία στιγμή, ο λαός μπορέσει να κινητοποιηθεί για να διασώσει και να βαθύνει τις νίκες του η συνέχεια θα είναι πολύ διαφορετική.
 
left.gr
διαβάστε τη συνέχεια »

Παραιτήθηκε ο Βερνίκος (αυτή τη φορά) "φταίει" ο ΣΥΡΙΖΑ!


Δεκτή έγινε από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, η παραίτηση που υπέβαλε νωρίτερα ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Γιώργος Βερνίκος.Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν πρόκειται να υπάρξει αντικαταστάτης τού παραιτηθέντος υφυπουργού.
Νωρίτερα, ο κ. Βερνίκος είχε επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και όπως έγινε γνωστό από πηγές της Ιπποκράτους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος συμφώνησε με την απόφασή του να παραιτηθεί.
Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση και από τον ίδιο τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Γ. Βερνίκο για το αν συμμετέχει σε εξωχώριες εταιρείες, καθώς κάτι τέτοιο είναι ασύμβατο με τα πολιτικά πρόσωπα.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση για την αγωνιστική του στάση ενάντια στη χούντα και για την υπεράσπιση της δημοκρατίας. Όμως, προσθέτει, ο νόμος Ν. 3849/2010 (άρθρο 6) είναι σαφής. Απαγορεύεται ρητά υπουργοί και εν γένει πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε εξωχώριες (offshore) εταιρίες. Προβλέπονται μάλιστα βαρύτατες ποινές και χρηματικά πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης του νόμου αυτού.
Όμως, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, με την Υπουργική Απόφαση 3122.1/4566/24886 εγκρίθηκε η εγκατάσταση γραφείου ή υποκαταστήματος στην Ελλάδα της εταιρίας VERNICOS OFFSHORE GROUP S.A. με έδρα τα νησιά Μάρσαλ. Εάν έχει οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση σχέση με αυτή την εταιρία, αυτή η ιδιότητα αποτελεί απόλυτο κώλυμα για την υπουργοποίησή του, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Δεν θα πρέπει άμεσα να δοθούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση και από τον ίδιο τον κ. υφυπουργό;».
διαβάστε τη συνέχεια »

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Αλλαγές στην ΕΡΤ και κόψιμο των «ενοχλητικών» εκπομπών από τη νέα κυβέρνηση;




Μεγάλες αλλαγές φαίνεται να ετοιμάζει η νέα κυβέρνηση στην δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ που θα αφορούν όχι μόνο τα πρόσωπα της διοίκησης και των παρουσιαστών, αλλά και τις εκπομπές που «ενοχλούν» ιδεολογικά. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το «Παρόν», οι ριζικές αλλαγές σε διοικητικό επίπεδο αλλά και σε τηλεοπτικό περιεχόμενο θεωρούνται δεδομένες από τη νέα κυβέρνηση που προσανατολίζεται στη διακοπή των εκπομπών του Κώστα Βαξεβάνη (Κουτί της πανδώρας), του Στέλιου Κούλογλου(ρεπορτάζ χωρίς σύνορα), του Γιώργου Αυγερόπουλου (εξάντας), του Κώστα Αρβανίτη αλλά και του Χρήστου Βασιλόπουλου (μηχανή του χρόνου), οι οποίες και δεν ανανεώθηκαν από τη διοίκηση Ταγματάρχη. Ένα γεγονός που προμηνύει τις αλλαγές που σκοπεύει να κάνει η νέα κυβέρνηση είναι και οι δηλώσεις του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ και συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Γιώργου Μουρούτη, που προ ημερών έγραψε στο twitter “τα πρώην πράσινα και νυν ροζ παπαγαλάκια της ΕΡΤ δίνουν τις τελευταίες παραστάσεις τους”. Αφορμή για το εν λόγω σχόλιο, σύμφωνα με τον ίδιο τον εκπρόσωπο της ΝΔ, αποτέλεσε ένα πρόβλημα ήχου που προέκυψε, με αποτέλεσμα να χαθεί ένα μέρος της πρώτης δήλωσης του Αντώνη Σαμαρά.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση προκάλεσε πολλές αντιδράσεις με τον κ. Μουρούτη να τη διαγράφει λίγο αργότερα.
Αν και η ΕΡΤ κέρδισε την εκλογική μάχη της τηλεθέασης, δίνοντας ώθηση στο ενημερωτικό τμήμα, ελλοχεύει ο κίνδυνος να μείνει η Δημόσια Τηλεόραση χωρίς τηλεοπτικό πρόγραμμα τη νέα σεζόν.

 koutipandoras.gr
διαβάστε τη συνέχεια »

ΕΝΑ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΠΟΝΗΡΑ ΜΥΑΛΑ...(ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ!)

Διαρκεί μονάχα 20 δευτερόλεπτα. 

Ακολούθα τις οδηγίες χρήσης και πάνω απ'όλα μην διαβάσεις το τέλος πριν κάνεις τους υπολογισμούς, OK? 



Αρχίζουμε! 
1) Σκέψου πόσες νύχτες κάθε εβδομάδα, επιθυμείς να κάνεις έρωτα. 



2) Πολλαπλασίασε τον αριθμό με το 50 



3) Στο αποτέλεσμα, πρόσθεσε 44 



4) Ακολούθως πολλαπλασίασε με το 200 



5) Αν έχουν περάσει εφέτος τα γενέθλιά σου, πρόσθεσε 108. Αν ακόμα δεν τα γιόρτασες , πρόσθεσε 107. 



6) Τελευταίο βήμα: Στο αποτέλεσμα που βρήκες, αφαίρεσε τη χρονιά που γεννήθηκες (π.χ. αφαιρείς 1973, 1984. κτλ) 



Αφού έκανες όλα αυτά τα βήματα, θα πρέπει να έχεις έναν αριθμό αποτελούμενο από πέντε ψηφία. 



Επί του αποτελέσματος>>> Το πρώτο ψηφίο δείχνει πόσες νύχτες την εβδομάδα θα επιθυμούσες να κάνεις έρωτα , δεν είναι αλήθεια; 



Αλλά δεν είναι μονάχα αυτό. Οι δύο τελευταίοι αριθμοί δείχνουν την ηλικία σου . 




Το καλύτερο όμως έρχεται τώρα. Το δεύτερο και τρίτο ψηφίο δείχνουν.... 






ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤIΜΑΣ,ΠΟΝΗΡΟ ΜΥΑΛΟ !!!
διαβάστε τη συνέχεια »

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ JUNIOR 2




Πατέρας έγινε για δεύτερη φορά ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αφού νωρίς το πρωί της Τρίτης, η σύντροφός του γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι, με καισαρική τομή.
Ο τοκετός έγινε στο μαιευτήριο Ιασώ και το υγιέστατο αγοράκι είναι το δεύτερο παιδί του ζευγαριού. Το πρώτο, ονόματι Φοίβος-Παύλος, είναι σήμερα 2,5 ετών.

διαβάστε τη συνέχεια »

Χουντής: Διαλύετε την ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία στην Ελλάδα"

sh.jpg


"Οξύμωρη και αντιφατική", που "διαλύει την ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία στην Ελλάδα", χαρακτηρίζει την πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής. 
Πιο συγκεκριμένα σε ερώτηση που κατέθεσε σήμερα ο Νίκος Χουντής, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι  "η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως μέλος της Τρόικα έχει επιβάλει στους Έλληνες πολίτες σειρά μέτρων απίστευτης λιτότητας με το επιχείρημα της παραγωγικής ανασυγκρότησης" και την ίδια στιγμή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με απόφασή της, απαγορεύει την κατασκευή ή επισκευή εμπορικών πλοίων από τα ΕΝΑΕ και "διαλύει με αυτό τον τρόπο την ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία που ήταν και μπορεί να γίνει ξανά ένα από τα πιο δυναμικά κομμάτια της Ελληνικής βιομηχανίας, αφού ο ελληνόκτητος εμπορικός στόλος είναι ο μεγαλύτερος παγκοσμίως".
Με ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής, την καλεί να άρει την Απόφασή που πήρε τον Απρίλιο του 2010 με την οποία απαγορεύει στα Ελληνικά Ναυπηγεία να ναυπηγούν εμπορικά πλοία, έτσι ώστε να ξαναβρούν δουλειά εκατοντάδες εργαζόμενοι.    

alterthess
διαβάστε τη συνέχεια »

Αχαΐα: Σε κώμα μετά από ρατσιστική επίθεση

Αχαΐα: Σε κώμα μετά από ρατσιστική επίθεση

Ομάδα ατόμων με μηχανές επιτέθηκε σε μετανάστη χτυπώντας τον μέχρι αναισθησίας... Πολίτες καταγγέλουν την αστυνομία για ειρωνική συμπεριφορά...
Στο νοσοκομείο της Πάτρας έχοντας δεχθεί κτυπήματα από ομάδα νεαρών που επέβαιναν σε μηχανές, μεταφέρθηκε στις 10.45 το βράδυ ένας  μετανάστης ο οποίος κινείτο στο ύψος του πρώην εργοστασίου της Πειραϊκής – Πατραϊκής, παράλληλα προς τις γραμμές του τρένου, πίσω από τον πολυχώρο «Πολιτεία».
Ο άτυχος νέος όπως αναφέρει το patrastimes μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση, από τα κτυπήματα που δέχθηκε για αρκετή ώρα, ενώ σώθηκε την τελευταία στιγμή από τα χέρια των ατόμων που του επιτέθηκαν, χάρη στην επέμβαση πολιτών, οι οποίοι αντιλήφθησαν τι συνέβη την ώρα που παρακολουθούσαν την θεατρική παράσταση που ανέβαζε στο χώρο της «Πολιτείας» το ερασιτεχνικό θεατρικό σχήμα «Ανήσυχοι εν πλώ».
Όπως κατήγγειλαν στο patrastimes.gr πολίτες, ο επικεφαλής της ομάδας που κτύπησε το νεαρό, είναι γνωστό άτομο για την "πολιτική" του δράση στην περιοχή, ενώ έκαναν λόγω και για ειρωνική συμπεριφορά απέναντί τους από αστυνομικούς, όταν τους είπαν πως πρόκειται για ομάδα ατόμων που πρόσκεινται στη «Χρυσή Αυγή».
διαβάστε τη συνέχεια »

ΗΠΑ: Απαγορεύουν στους πολίτες να δίνουν φαγητό σε αστέγους


 

H αλλυλλεγγύη στο στόχαστρο του νόμου.
Αρκετές πολιτείες στην Αμερική έχουν θεσπίσει νόμους που απαγορεύουν τις δωρεές φαγητού σε αστέγους που τα έχουν ανάγκη. Συγχρόνως, άλλες πολιτείες δεν έχουν προβεί ακόμα σε τέτοιες ενέργειες, αλλά βάζουν κάποιες προϋποθέσεις στους «φιλάνθρωπους πολίτες», όπως χορήγηση άδειας με μεγάλο κόστος. Μια απάνθρωπη ενέργεια που δεν θυμάμαι να έχει προηγούμενο σε κάποια άλλη χώρα.
 
Οι δημοτικές αρχές των πόλεων που έχουν υιοθετήσει την εν λόγω απαγόρευση, αναφέρουν τρεις βασικούς λόγους που τους αναγκάζουν να μπουν σε αυτήν την διαδικασία. Πρώτον, προσπαθούν να προστατεύουν το μέσο πολίτη καθώς αυτός δεν έχει, πλέον, την οικονομική δυνατότητα να τρέφει αστέγους και, δεύτερον, θέλουν να αποφύγουν την τροφική δηλητηρίαση των αστέγων, λόγω ότι κάποια τρόφιμα που συγκεντρώνονται γι’ αυτούς ίσως είναι χαλασμένα ή έστω ανθυγιεινά . Και τέλος, πιο σοβαρός λόγος ακούγεται ο τρίτος, όπου οι κατά τόπους δημοτικές αρχές δηλώνουν πως θέλουν να αποφύγουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις των αστέγων στα κέντρα των πόλεων. Ο αριθμός τους έχει μεγαλώσει κατά πολύ τα τελευταία χρόνια και ο συνωστισμός σε μέρη όπου δίνεται τροφή( όπως τα κέντρα των μεγαλουπόλεων) είναι τεράστιος, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών. Όσο γελοίοι και να φαίνονται αυτοί οι λόγοι, βγαίνουν από επίσημα χείλη. Πιθανόν, οι πραγματικές αιτίες της απαγόρευσης δωρεάς τροφίμων είναι άλλοι και δεν βγαίνουν στη δημοσιότητα.

 
Βέβαια, κάποιοι αψήφησαν το νόμο και έδωσαν φαγητό γι’ αυτό και υπέστησαν τις συνέπειες. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας εκκλησίας στην Λουιζιάνα όπου την απαγόρευσαν να μοιράζει δωρεάν ποσότητες  νερού σε αστέγους αφού δεν είχε την προβλεπόμενη άδεια. Παράλληλα, στο Χιούστον και στο Ορλάντο της Φλόριντα μέλη οργανώσεων τους απαγορεύτηκε να μοιράσουν φαγητό σε άτομα που το είχαν ανάγκη και, μάλιστα, στην δεύτερη πόλη η αστυνομία συνέλαβε μια ομάδα ακτιβιστών που το επιχείρησε. Όσο, για τα ΜΜΕ, υποστηρίζουν σιωπηρά αυτήν την απάνθρωπη πρωτοβουλία που λαμβάνει χώρα σε όλες τις Πολιτείες της Αμερικής.
Ο δημοσιάoγράφος του οικονομικο-ειδησεογραφικού δικτύου The Economic Collapse που επιμελήθηκε το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, αναρωτιέται αν όντως η Αμερική είναι η χώρα της ελευθερίας. Εμείς, με τη σειρά μας, καθόλου!
διαβάστε τη συνέχεια »

Μη φεύγεις Άννα! - Θρήνος και σπαραγμός σε όλη την Ελλάδα!

 

Η Άννα Διαμαντοπούλου σκέφτεται να φύγει από την Ελλάδα! Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στο Πανελλήνιο!

Η Άννα Διαμαντοπούλου σκέφτεται να φύγει από την Ελλάδα!  Η μεγάλη, η παμμέγιστη πολιτικός δηλώνει αποφασισμένη να εγκαταλείψει τη χώρα μας και να ταξιδέψει στην Αγγλία, εκεί όπου  είναι φοιτητής ο γιος της. Σκέφτεται μάλιστα να  μείνει για... μόνιμες διακοπές.

Αν δείτε σημαίες μαύρες σε μπαλκόνια φοιτητών, αν δείτε μαθητές να σκίζουν τις αγαπημένες τους φωτοτυπίες, αν δείτε θρήνο και σπαραγμό είναι η Άννα η αιτία!


Πληροφορίες αναφέρουν ότι δακρύζουν ακόμα και εικονίσματα...

left 
διαβάστε τη συνέχεια »

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Εντοπίστηκε χασισοφυτεία στο Άλσος Φιλοθέης

Ένας 52χρονος συνελήφθη, κατηγορούμενος για καλλιέργεια κάνναβης στο Άλσος Φιλοθέης. Διαβάστε αναλυτικά (Pics)


Έντεκα δενδρύλλια κάνναβης και ποσότητα 12 κιλών και 70 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης κατέσχεσαν οι αστυνομικοί του Α.Τ. Νέου Ψυχικού, που εντόπισαν φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης στο Άλσος Φιλοθέης.
Συγκεκριμένα, στο Άλσος Φιλοθέης σε έκταση περίπου δύο στρεμμάτων με υψηλή και χαμηλή βλάστηση βρέθηκε εγκατάσταση με υποδομή για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Ο χώρος τέθηκε σε 24ωρη επιτήρηση από Αστυνομικούς του Τ.Α. Ν. Ψυχικού που οδήγησε στη σύλληψη 52χρονου ημεδαπού, την ώρα που περιποιείτο τα δενδρύλλια της κάνναβης.
 

Μετά από έρευνα του χώρου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Πέντε (5) δενδρύλλια κάνναβης ύψους από -1,70- έως -2,50- μέτρα, φυτεμένα δίπλα σε δένδρα για να μην είναι ορατά από μακριά.
  • Έξι (6) δενδρύλλια κάνναβης σε γλάστρες ύψους από -0,30- έως -1,30- μέτρα, τοποθετημένα δίπλα σε θάμνους για να μην είναι επίσης ορατά από μακριά.
Σε έρευνα που έγινε στην κατοικία του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ένδεκα μεταλλικά δοχεία στο εσωτερικό των οποίων υπήρχαν εξήντα νάιλον συσκευασίες με ποσότητα ακατέργαστης ΚΑΝΝΑΒΗΣ συνολικού καθαρού βάρους -8.058- γραμμαρίων.
  • Εξήντα οκτώ μεταλλικά και γυάλινα δοχεία που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης ΚΑΝΝΑΒΗΣ συνολικού καθαρού βάρους -4.012- γραμμαρίων
  • Ένα βάζο με σπόρους κάνναβης.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
 
news247

διαβάστε τη συνέχεια »

Απίστευτο: Έμεινε έγκυος στο... στόμα!

Δεν είναι λογοπαίγνιο, είναι πραγματικότητα!

Μια γυναίκα από τη Νότια Κορέα, διαπιστώθηκε ότι κυοφορούσε έμβρυο μέσα στο στόμα της.

Σύμφωνα με τη Daily Mail μια γυναίκα απολάμβανε το φαγητό της μέχρι που ένιωσε έναν πόνο στο στόμα και αρκετές ενοχλήσεις.

Πήγε στους γιατρούς και εκείνοι διαπίστωσαν ότι έχει κάποιους μικροοργανισμούς μέσα στη στοματική της κοιλότητα.
Σύμφωνα με την επιστημονική εφημερίδα του Εθνικού Κέντρου Βιοτεχνολογικής Πληροφορίας του Μέριλαντ, η 63χρονη γυναίκα κυοφορούσε μέσα στη στοματική κοιλότητα!!!

Αυτά τα μικροσκοπικά κεφαλόποδα που διαθέτουν τα καλαμάρια, τα χταπόδια κι άλλα θαλασσινά εδέσματα είχαν βρει καταφύγιο στα ούλα, τη γλώσσα και τα μάγουλα της γυναίκας, ενώ οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι είναι σπέρμα καλαμαριού! '

Οπως δημοσίευσε η εφημερίδα "δεν κατάπιε, αλλά έφτυσε αμέσως.

Παραπονέθηκε για τσιμπήματα και αίσθηση ξένων σωματιδίων μέσα στο στόμα της.

Κατά την εξέταση βρέθηκαν 12 λευκοί μικροοργανισμοί σαν έντομα που αναμείχθηκαν με τη βλεννογόνα ουσία γύρω στη στοματική κοιλότητα.

Κατά τη μορφολογική τους ανάλυση, οι συγκεκριμένοι μικροοργανισμοί ταυτοποιήθηκαν ως "σπερματοφόρο καλαμαριού", κάτι που το Science 2.0, το θεωρεί ισοδύναμο μ’ ένα κυπελλάκι σπέρματος.

Ανάλογα περιστατικά είναι συνήθη στην Άπω Ανατολή, της κυοφορίας μικροοργανισμών στο στόμα καθώς οι άνθρωποι συνηθίζουν να τρώνε ωμά θαλασσινά.

Αντιθέτως, στη Δύση οι άνθρωποι πριν φάνε πάντα μαγειρεμένα τα θαλασσινά, τα καθαρίζουν καλά και χωρίς να το γνωρίζουν αφαιρούν και τα σπερματοφόρα, ενώ είναι αδύνατο αυτοί οι μικροοργανισμοί να κολλήσουν στα χέρια γιατί το δέρμα είναι αρκετά σκληρό και αφιλόξενο.
διαβάστε τη συνέχεια »