Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ





Ο σύγχρονος δικτάτορας με την πολιτική περιβολή επιτέλους σήμερα έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο και τι εννοούσε με τη φράση «πάση θυσία»!
Στις 3.45 το πρωί (31/3/2011) 25 άνδρες (;) των ΜΑΤ κατευθύνθηκαν στο ΜΠΛΟΚΟ του Λαυρίου, όπου βρίσκονταν μέσα στα πρόχειρα παραπήγματα περίπου 8 άτομα, κάτοικοι του Λαυρίου.
Αυτό που διαδραματίστηκε είναι αδύνατον να περιγραφεί αφού είναι ασύλληπτο ακόμα και για αστυνομική ταινία! Ανά 2 άτομα οι άνδρες των ΜΑΤ έμπαιναν στο πρόχειρο κατάλυμα, ξυλοκοπούσαν άγρια τους παρευρισκόμενους και αποχωρούσαν. Επί αρκετή ώρα τα ζεύγη των αστυνομικών διαδέχονταν το ένα το άλλο ξυλοκοπώντας και κραυγάζοντας «μέχρι το πρωί θα έχετε πεθάνει όλοι!»


Ένα άτομο νοσηλεύεται σε κεντρικό νοσοκομείο των Αθηνών σε σοβαρότατη κατάσταση, ενώ υπάρχουν και άλλοι ελαφρότερα τραυματισμένοι.
Ανηλεώς ξυλοκοπήθηκε ο Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής ΚΑΤΣΟΥΝΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, που είναι κατάμαυρος σε όλο το σώμα! Παρά τη δήλωση της ιδιότητάς του έγινε αντικείμενο άγριας κακοποίησης, ενώ έγιναν και σημαντικές φθορές στο αυτοκίνητό του.
Η βία με ευθύνη της Κυβέρνησης και του κ. Ραγκούση εγκαταστάθηκε στη Λαυρεωτική! Το ερώτημα όμως είναι για ποιο λόγο παραμένουν στον τόπο μας οι βιαστές της αξιοπρέπειας, της τιμής και της ζωής μας! Ποιους εξυπηρετούν; Τι συμφέροντα κρύβονται πίσω από αυτή την επιμονή; Τι φυλάνε οι δυνάμεις των ΜΑΤ 111 ημέρες στην Κερατέα αφού τα μηχανήματα είναι καμένα και οι αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Λαυρίου απαγορεύουν κάθε εργασία στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου;
Τα κτήματα μας τα προσέχουμε και μόνοι μας! Η αστυνομία πρέπει να προστατεύει τους πολίτες και όχι να μετατρέπεται σε αγροφύλακα! Εξάλλου η κυβέρνηση κατάργησε τους αγροφύλακες!
Για μια ακόμα φορά ζητάμε από την Κυβέρνηση να μας προστατεύσει από την Αστυνομία! Να απομακρύνει από τον τόπο μας τους δήθεν προστάτες μας, εκτός κι αν ισχύει η φράση «ο δολοφόνος γυρίζει πάντα στον τόπο του εγκλήματος!»
Ζητάμε επίσης να γίνει δεκτή η πρότασή μας για διαχείριση των απορριμμάτων της Λαυρεωτικής από εμάς τους ίδιους, σε τόπο που ήδη έχουμε υποδείξει και με σύγχρονη και επιστημονικά διασφαλισμένη μέθοδο.
Προτείνουμε λύση όταν κανείς άλλος δεν τολμά! Ας τολμήσει η Κυβέρνηση! Το κέρδος για όλους θα είναι σημαντικό!
Κύριε Υπουργέ,
Η λύση είναι στο χέρι σας και είναι πολύ απλή, αρκεί ο ρεβανσισμός και ο αυταρχισμός να βγουν από τη σκέψη σας! Εξάλλου σε ανθρώπους απευθύνεστε…όχι σε σκουπίδια!

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΙΣ 6 μμ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΥΡΙΟΥ !!!










antixyta.blogspot

διαβάστε τη συνέχεια »

Σκηνές χούντας: Οι "μπράβοι" των ΜΑΤ "τα σπάνε" στο Λαύριο (VIDEO)

foto antistachef

Νεότερη ενήμερωση για προηγούμενη ανάρτηση.

“Για άλλη μια φορά η Ελληνική Αστυνομία επιβεβαίωσε το λόγο που όλοι οι αστυνομικοί αποκαλούνται στην καθομιλουμένη «μπάτσοι». Οι άνθρωποι που ορκίστηκαν μπροστά στην ελληνική σημαία να προστατεύουν τους υπόλοιπους πολίτες αυτής της χώρας έδειξαν τον δρόμο....προς τα πίσω όμως. Έδειξαν προς σκοτεινά χρόνια που είχαν άλλες δυνάμεις και δυνατότητες και δυστυχώς κάποιοι αναπολούν και (δυστυχώς πάλι) άλλοι παραλληλίζουν με την σημερινή μας κατάσταση.



Στο μπλόκο του Λαυρίου, τα ξημερώματα της Πέμπτης, μια δύναμη 25 και άνω αστυνομικών των ΜΑΤ εισέβαλαν στα 2 σπιτάκια αιφνιδιάζοντας τους 5 παρευρισκόμενους οι οποίοι έπιναν κρασί. Αφού έριξαν μέσα ένα δακρυγόνο, μπήκαν στα σπιτάκια και χτύπησαν στο «ψαχνό». Οι κάτοικοι της Λαυρεωτικής στριμωγμένοι και ανήμποροι να αντιδράσουν υπέμειναν βάναυσο ξυλοδαρμό, ο οποίος συνεχίστηκε και έξω από τα σπιτάκια όπου και τους έσυραν.



Μεταξύ τους ένα κύριος 65 ετών με καρδιακά προβλήματα και ένας νεότερος (32 ετών) ο οποίος μεταφέρθηκε σε Γενικό Νοσοκομείο για να διαπιστωθεί αν έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές ή θωρακικές κακώσεις που έθεταν σε κίνδυνο την ζωή του. Τα τραύματα στα πόδια του είναι τόσο έντονα και πολλά, όπου υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας θρόμβου, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει καρδιακή εμβολή κάτι που θα αποβεί μοιραίο για το νέο, ο οποίος καμία στιγμή δεν αντιστάθηκε ή επιχείρησε να βλάψει τα «όργανα» της προστασίας του Έλληνα πολίτη.



Η επίθεση σταμάτησε ύστερα από τρεις προσπάθειες του υπεύθυνου της διμοιρίας να την ανακαλέσει και στην 3η προσπάθεια η απόγνωση στην φωνή του (αν και καλύφθηκε με το αυστηρό ύφος μιας εντολής) ήταν έντονη. Είμαστε σίγουροι ότι για κάποια εφιαλτικά κλάσματα του δευτερόλεπτου ένοιωσε ότι είχε χαθεί ο έλεγχος και ότι οι μπάτσοι του θα έβγαζαν το άχτι τους για την ταλαιπωρία τους 3 μήνες τώρα, σε λίγους ανθρώπους, θα τους σκότωναν, θα τους έκαναν μάρτυρες και μετά το παιχνίδι θα άλλαζε κατηγορία. Αυτό θέλει η κυβέρνηση? Αυτό είναι το «πάση θυσία». Αμφιβάλλω.



Τα «όργανα της τάξης», αυτοί που φωνάζουν ρυθμικά το «Αλέξη, Αλέξη» όταν είναι αντιμέτωποι με κατοίκους σε οδομαχίες, παρά λίγο να δημιουργήσουν έναν ακόμα «Αλέξη». Μέχρι εκεί φτάνει η νοημοσύνη των ανωτέρων? (Γιατί αν αυτή η επίθεση ήταν αυτόβουλη επιλογή μιας διμοιρίας τότε το έχει χαθεί ο έλεγχος και εντός της αστυνομίας και αυτό είναι ακόμα πιο επικίνδυνο) Νομίζουν ότι με τέτοιες «καταδρομικές» θα κάμψουν την αντίσταση των κατοίκων? Ότι θα φοβηθούν και θα κρυφτούν στα σπίτια τους μέχρι να περάσει η μπόρα?

Αυτό ήταν αντίποινα για κάτι?

Θα θέλαμε ένας αναλυτής της αστυνομίας ή κάποιος που είναι αποστασιοποιημένος από όλα αυτά να μας πει τι επιχειρησιακό στόχο είχε αυτή την αποστολή των ΜΑΤ και πως συμβάλλει στην θετική έκβαση της αποστολής τους στην Λαυρεωτική.



Λίγες ώρες αργότερα ο Περιφερειάρχης Αττικής μέσω του ραδιοφώνου του ΣΚΑΙ ζητάει από τον Δήμαρχο να συμβάλει ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση? Έτσι θα εκτονωθεί η κατάσταση? Με δολοφονικές επιθέσεις σε κατοίκους? Δεν καταλαβαίνουν ότι χτυπώντας έναν, 5 παραπάνω θα βγουν στον δρόμο την άλλη μέρα?



Σε όλες τις καταδρομικές επιθέσεις που έγιναν στην αστυνομία, ουδέποτε υπήρξε τραυματισμός. Μόνο υλικές ζημιές. Μετά από αυτό μπορεί οι «άγνωστοι-ΟΥΚΑΔΕΣ-ΟΥΦΟ» να σταματήσουν να είναι τόσο προσεκτικοί, αφού ούτως ή άλλως οι κάτοικοι της Λαυρεωτικής είναι αποδέκτες δολοφονικής βίας, δεν έχουν τίποτα να χάσουν πια.



Η έννοια του έννομου κράτους έχει καταλυθεί εδώ και πολύ καιρό πλέον. Και αυτή η κατάσταση δεν εκφράζεται τώρα στην Κερατέα και στην παράνομη κατασκευή του ΧΥΤΑ αλλά εδώ και πολλά χρόνια σε όλη την Ελλάδα. Βατοπέδι, Siemens, Υποβρύχια...ο έλληνας πολίτης (και μέσα σε αυτούς ο έλληνας αστυνομικός) βλέπει την εξουσία να κλέβει και να μην «ανοίγει μύτη», νοιώθει ότι ζει σε κράτος ατιμωρησίας. Έτσι λοιπόν ο έλληνας πολίτης θα «κλέψει» το κράτος και ο έλληνας αστυνομικός θα συμπεριφερθεί σαν άγριο ζώο (δεν λεω γουρούνι, γιατί τα γουρούνια είναι ήσυχα ζώα) γιατί υποσυνείδητα εφόσον ο «μεγάλος» δεν τιμωρείται θεωρεί ότι δεν θα τιμωρηθεί ο ίδιος, ο «μικρός».



Δεν μπορεί η αστυνομία να «καταγγέλλει» ότι καταφεύγει σε βία επειδή τους ρίχνουνε μολότωφ οι κάτοικοι. Στο μπλόκο του Λαυρίου σήμερα τα ξημερώματα δεν μύριζε βενζίνη, μύριζε θυμός, τεστοστερόνη, το αίμα του πληγωμένου αστυνομικού εγωισμού και το αίμα των πληγωμένων Ελλήνων πολιτών.



Καλή τύχη σε όλους μας....θα την χρειαστούμε."

antixyta.blogspot.com

Το σχολιό μας....
Έιναι πεντακάθαρο καιρό τώρα οτι οι αστυνομικές δυνάμεις λειτουργούν στην περιοχή σαν ζώα που βγάζουν τα αποθυμένα τους και σαν γηπεδικοί χούλιγκαν της χειρότερης μορφής.Όσο περνάει ο καιρός γίνονται όλο και χειρότεροι...Πότε θα σταματήσει αυτή η βαρβαρότητα άραγε; Όταν χυθεί αιμά;
Μπορεί σε κάθε τους εφόρμηση να "μνημονεύουν" τον Άλέξανδρο Γρηγορόπουλο,βρίζοντας το δολοφονημένο παίδι,αλλά ίσως δέν ξέρουν τι πρόκειται να συμβεί σε περίπτωση που θρηνήσουμε και νέο θύμα απο τη δολοφονική τους συμπεριφορά.
patatanews
διαβάστε τη συνέχεια »

23χρονος έγινε πλούσιος ποντάρωντας στο χάος του Διαδικτύου





Το 2003 ο Κρίστοφερ Πουλ ένας 15χρονος με πολύ χρόνο στη διάθεσή του αποφάσισε να δημιουργήσει μια ιστοσελίδα την οποία ονόμασε 4chan.org. Σήμερα η ιστοσελίδα έχει εκατομμύρια επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο και μέσα από αυτή ξεπήδησε η ομάδα των Anonymous που πριν από λίγο καιρό έκαναν ηλεκτρονική επίθεση στις εταιρείες που διέκοψαν τη συνεργασία τους με την Wikileaks.


Το 4chan.org διαφέρει από τα συνηθισμένα φόρα δεδομένου ότι δεν αποθηκεύει τις συζητήσεις που γίνονται σε αυτό, ούτε και δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης. Είναι ίσως ένας από τους τελευταίους προορισμούς στο Διαδίκτυο όπου η ανωνυμία των χρηστών όχι μόνο δεν αποθαρρύνεται αλλά και επιβάλλεται. Εδώ οι επισκέπτες μπορούν να γράψουν τα πάντα έχοντας τη βεβαιότητα ότι η ανωνυμία τους είναι διασφαλισμένη. Επίσης δεν χρειάζεται να κάνεις εγγραφή δίνοντας το όνομά σου ή τα πραγματικά σου στοιχεία, εξ ου και οι περισσότεροι χρήστες υπογράφουν ως «ανώνυμος».

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ιντερνετικά φόρα στον κόσμο με περισσότερους από 10 εκατ. μοναδικούς επισκέπτες τον μήνα.

Ο Πουλ σήμερα είναι 23 ετών, ζει στη Νέα Υόρκη και τον τελευταίο καιρό εργάζεται για τη δημιουργία ενός νέου project με τίτλο Canvas το οποίο χρηματοδοτεί ο συνεργάτης της Αριάνας Στασινοπούλου, Κεν Λίρερ. Η νέα ιστοσελίδα θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ανταλλάσσουν, να συνεργάζονται και να παίζουν με τα νέα media.

Όπως δηλώνει φιλοδοξία του είναι να γίνει ο αντι-Ζάκεμπεργκ. Αναφέρεται βέβαια στον ιδρυτή του Facebook. «Ο Μάρκ πιστεύει ότι θα πρέπει κανείς να μοιράζεται τα προσωπικά του δεδομένα με τον υπόλοιπο κόσμο. Αν και τον συμπαθώ σαν προσωπικότητα διαφωνώ κάθετα με την άποψη αυτή» τονίζει.

Σε έναν κόσμο όπου τα κοινωνικά δίκτυα επιβάλλουν συνεχώς νέους κανόνες στους χρήστες τους η φιλοσοφία του 4chan είναι εντελώς διαφορετική. «Ο μόνος κανόνας στο 4chan είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες» λέει ο Πουλ.

Σε ένα περιβάλλον όπως το Διαδίκτυο που σχεδόν οι πάντες προσπαθούν να ρυθμίσουν η προσέγγιση του Πουλ φαίνεται ότι έχει απήχηση ιδιαίτερα στους νέους χρήστες που αντί για τους κανονισμούς προτιμούν το χάος. Όπως λέει ο ίδιος ο Πουλ «το ίδιο το Διαδίκτυο είναι χαοτικό και δεν μπορείς να επιβάλλεις κανόνες στο χάος».
cosmo gr
διαβάστε τη συνέχεια »

Μέσα τα ΕΚΑΜ κι απ΄ έξω τα ΜΑΤ, στη δίκη Σεϊσίδη





Μέσα στο δικαστήριο τους περίμεναν πάνοπλοι άνδρες των ΕΚΑΜ με καλυμμένα τα πρόσωπά τους... Κι έξω από αυτό μια διμοιρία των ΜΑΤ με τα κλομπ και τις ασπίδες ανά χείρας .

Των Αντωνίας Ξυνού και Αργυρώς Κ. Μώρου .

Με ράμματα στο κεφάλι κατέληξε στο νοσοκομείο αλληλέγγυος του Σ. Σεϊσίδη Με ράμματα στο κεφάλι κατέληξε στο νοσοκομείο αλληλέγγυος του Σ. Σεϊσίδη Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στη δίκη του 34χρονου Σίμου Σεϊσίδη, οι αστυνομικές δυνάμεις έπαιξαν... πρωταγωνιστικό ρόλο. Τόσο μέσα στη δικαστική αίθουσα, όπου οι «κουκουλοφόροι με οπλοπολυβόλα» βρίσκονταν σε ασφυκτική απόσταση από τους συνηγόρους του, όσο κι έξω απ΄ αυτή, όπου τα ΜΑΤ ξυλοκόπησαν άγρια συγγενείς, μάρτυρες υπεράσπισης και φίλους του κατηγορουμένου, με αποτέλεσμα δύο απ΄ αυτούς, που τραυματίστηκαν πιο σοβαρά, να καταλήξουν στον «Ευαγγελισμό». Ο ένας με ανοιγμένο κεφάλι και ο δεύτερος με τραύματα στο πρόσωπο.

Το δικαστήριο, πάντως, επιφυλάχθηκε για το αίτημα της υπεράσπισης για «άμεση απομάκρυνση των ανδρών των ΕΚΑΜ προκειμένου να διασφαλιστεί μια δίκαιη δίκη», με την πρόεδρο να δηλώνει πως θα κάνει προσπάθειες για να διευθετηθεί το ζήτημα, τουλάχιστον στην επόμενη συνεδρίαση, διακόπτοντας τη διαδικασία για τις 12 Απριλίου.

Πρόεδρος: «Μόνος μας στόχος είναι η ανεύρεση της αλήθειας και κάνουμε παράκληση για κατανόηση προκειμένου να προχωρήσουμε».

Συνήγορος: «Υποβοηθάται η αλήθεια από την ύπαρξη κουκουλοφόρων με οπλοπολυβόλα που βρίσκονται στην αίθουσα;».

Ο 34χρονος Σ. Σεϊσίδης είχε επικηρυχθεί για 600.000 ευρώ, τον Ιανουάριο του 2006, μετά τη ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σόλωνος, ως εμπλεκόμενος. Συνελήφθη τον Μάιο του 2010, στον Κεραμεικό, όταν πυροβολήθηκε από αστυνομικό στην πίσω πλευρά του ποδιού του, το οποίο ακρωτηριάστηκε συνεπεία του σοβαρότατου τραυματισμού του.

Από τότε προέκυψε και το -άλυτο έως σήμερα- ζήτημα της μεταγωγής του από τις φυλακές στις δικαστικές αίθουσες. Οπως δήλωσε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο συνήγορος Κώστας Παπαδάκης, «θα πρέπει επιτέλους να εξασφαλιστεί η αξιοπρεπής μεταφορά στη δίκη ενός ανθρώπου που δεν έχει πόδι. Δεν είναι δυνατόν ο εναλλακτικός τρόπος μεταφοράς του να είναι με ασθενοφόρο, στο οποίο θα πρέπει να είναι ξαπλωμένος και δεμένος με ιμάντες».

Ο Σ. Σεϊσίδης αντιμετωπίζει κατηγορίες για τις επτά ληστείες για τις οποίες είχε κατηγορηθεί αρχικά ο Γ. Δημητράκης, που τελικά αθωώθηκε για τις έξι απ΄ αυτές και καταδικάστηκε μόνο για εκείνη της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σόλωνος, όταν και συνελήφθη τραυματισμένος.

Πηγή: Ελευθεροτυπία
διαβάστε τη συνέχεια »

Αντιμετωπίστε το ανοιξιάτικο συνάχι με την κατάλληλη διατροφή





Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καταπολεμήσετε το συνάχι, που συνήθως σας ταλαιπωρεί τώρα την άνοιξη. Ένας από αυτούς είναι μέσω της διατροφής σας. Η αλλαγή ορισμένων βασικών διατροφικών συνηθειών μπορεί να είναι η λύση για να μην τρέχει η μύτη σας και νη μην κλαίνε ασταμάτητα τα μάτια σας . Η διαιτολόγος Sharon Richter επισημαίνει ότι συγκεκριμένα τρόφιμα μπορούν να σας γλυτώσουν από τα υγρά μάτια και τα τρεξίματα στο φαρμακείο.

Σύμφωνα με την Richter καταρχήν είναι απαραίτητα τα αντιοξειδωτικά, που περιέχονται για παράδειγμα στις φράουλες και στις ντομάτες.

«Οι διαφορετικοί τύποι αντιοξειδωτικών κάνουν πάντα καλό όσον αφορά την πρόληψη των ελεύθερων ριζών, που είναι επιζήμιες για το σώμα μας», σημειώνει η Richter.

Η πρόσληψη βιταμίνης C είναι επίσης αναγκαία.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι ο χυμός από πορτοκάλι κάνει καλό, αλλά προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι στην πραγματικότητα το ακτινίδιο περιέχει εξίσου μεγάλη ποσότητα αν όχι μεγαλύτερη βιταμίνης C με τα πορτοκάλια», τονίζει η Richter.

«Μπορείτε, λοιπόν  να φτιάχνετε μόνοι σας γευστικούς και θρεπτικούς χυμούς φρούτων, οι οποίοι δε θα περιέχουν ζάχαρη, οπότε δε θα έχουν και πολλές θερμίδες».

Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι όλα αυτά τα τρόφιμα κάνουν καλό στην καρδιά, ειδικά την άνοιξη μπορούν επίσης να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Μην ξεχνάτε ακόμη να καταναλώνετε τρόφιμα πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως ο σολομός, τα καρύδια και οι ξηροί καρποί. Εξίσου απαραίτητες για τον οργανισμό σας είναι οι φυτικές ίνες, που περιέχονται στα φρούτα και τα λαχανικά αλλά και στα δημητριακά πρωινού.

Για εκείνους που είναι μονίμως εν κινήσει, η Richter προτείνει να ψάξουν για υγιεινές μπάρες δημητριακών, αρκεί να μην είναι φορτωμένες με θερμίδες.

«Ειδικά τα άτομα που δουλεύουν πολλές ώρες σκέφτονται πως μια μπαρα είναι ό, τι πρέπει για λίγη ενέργεια, αλλά το θέμα είναι να περιέχει όντως θρεπτικά συστατικά», σχολιάζει η Richter.

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι όταν επιλέγετε ένα προϊόν να μπορείτε να αναγνωρίσετε τα συστατικά που περιέχονται σε αυτό. Θέλετε κάτι που να μπορεί πραγματικά να πρoσφέρει στο σώμα σας την ενέργεια και την τόνωση που έχει ανάγκη αλλά να μην είναι γεμάτο χημικά».

Nα θυμάστε ότι μια πιο υγιεινή διατροφή δεν θα σας σώσει οπωσδήποτε από το να είστε συνεχώς με ένα πακέτο χαρτομάντηλα, θα μπορούσε όμως σίγουρα να σας γλυτώσει από τα χειρότερα.
πηγή cosmo gr
διαβάστε τη συνέχεια »

Το πρώτο λαπτοπ με 2 οθόνες





Ή εν πάση περιπτώσει, χωρίς το παραδοσιακό πληκτρολόγιο. Η Acer παρουσίασε το Iconia 6120, όπου έχει touch screen για πληκτρολόγιο.

Μην το φανταστείτε σαν iPad, αλλά σαν κανονικό λάπτοπ, μόνο που αντί για κουμπιά έχει οθόνη touch screen.

Πρόκειται για ένα λάπτοπ που ζυγίζει περίπου 2,7 κιλά και είναι λίγο δύσχρηστο η αλήθεια είναι, αλλά παραμένει εντυπωσιακό.

Και αυτό γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όποια μεριά θέλετε, αναλόγως τα κέφια, αφού οι δύο οθόνες εναλλάσουν τους ρόλους και γίνονται πότε οθόνη πότε πληκτρολόγιο.


διαβάστε τη συνέχεια »

Έξαλλη η Νένα Χρονοπούλου με την αστυνομία





Ξέσπασε σε πρόσφατη συνέντευξή της η Νένα Χρονοπούλου κατά της αστυνομίας όσον αφορά τις συλλήψεις "νονών" της νύχτας και τη χρησιμοποίηση τόσο του δικού της ονόματος όσο και του θανόντα συζύγου της, Γεράσιμου Μαυράκη, αφού τελευταία ακούγεται ότι οι αρχές είναι κοντά στα ίχνη των δολοφόνων του.

«Είμαι θυμωμένη με την Ελληνική αστυνομία. Έχω κουραστεί από τα ανδραγαθήματα της που είναι άνευ ονομάτων και άνευ ουσίας. Καλά θα κάνει η ΕΛ.ΑΣ να μη χρησιμοποιεί το όνομα του Γεράσιμου Μαυράκη και της Νένας Χρονοπούλου κάθε φορά που δήθεν εξιχνιάζει κάτι. Καλό θα είναι αν όντως έχουν εξιχνιάσει την υπόθεση, να ενημερώνουν τις οικογένειες των θυμάτων με τον τρόπο που επιβάλλεται», είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Star η ηθοποιός.

«Εδώ και 3,5 χρόνια, η ΕΛ.ΑΣ έχει γεμίσει όλες τις εφημερίδες και με ωραίο τρόπο αφήνουν να διαρρέει ότι εξιχνιάζεται. Κάθε φορά είναι στα ίχνη των δολοφόνων, χρησιμοποιούν 5-10 ωραίες φωτογραφίες δικές μου και του Γεράσιμου, και γίνεται πρωτοσέλιδο. Αυτό το πράγμα πονάει, σε γεμίζει πίκρα, σου θυμίζει τα πάντα τα οποία καθημερινά δεν τα ξεχνάς απλά μαθαίνεις να επιβιώνεις μαζί τους. Εν πάση περιπτώσει λίγος σεβασμός δεν είναι κακός.

Να με πάρουνε τηλέφωνο, ξέρουν ότι ακόμα περιμένω, έχουν όλα τα στοιχεία μου και να μου πουν “Κυρία Χρονόπουλου ήταν αυτός, αυτός κι αυτός” με υπογραφές. Αυτά τα δημοσιεύματα για το θόρυβο των εντυπώσεων και για να γίνονται εκπομπές, δεν τα σέβομαι. Μήπως πρέπει να σοβαρευτούμε κάποια στιγμή;», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε το θέμα της δεν είναι η σύλληψη των δολοφόνων καθώς «το θέμα είναι ότι μεγαλώνουμε ένα παιδί, έχουμε γυρίσει σελίδα, δεν έχουμε ξεχάσει και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Ωραία τα παράσημα, ωραίο το θεαθήναι, η ουσία ποια είναι;»

«Ο άντρας μου για κάποιους ήτανε “μπουμπούκι” και ήτανε στη νύχτα. Για μένα, ήτανε λεβέντης, μου έχει αφήσει ένα γιο υπέροχο, τον σέβομαι και θα έκανα τα πάντα για να ξαναγυρίσει στη ζωή. Μακάρι να αποδοθεί δικαιοσύνη αλλά δεν τον γυρίζει πίσω», κατέληξε εμφανώς εκνευρισμένη.

διαβάστε τη συνέχεια »

Κουβέντα υψηλού επιπέδου... - H γλώσσα των μπέμπηδων


Μια ατελείωτη συζήτηση δυο μπέμπηδων μπροστά από το ψυγείο έχει ήδη κάνει τον γύρο του κόσμου. Μόνο οι δυο τους καταλαβαίνουν τι λέει ο ένας και τι ο άλλος, όμως το απολαμβάνουν.

Πάνω από 4 εκατομμύρια χρήστες του ιντερνετ έχουν δει αυτό το βίντεο. Είναι όντως απολαυστικό.



news it
διαβάστε τη συνέχεια »

Οκτώ τραυματίες στο μπλόκο του Λαυρίου [video]

foto antistachef

 Επίθεση από διμοιρία των ΜΑΤ που σταθμεύουν στην περιοχή του Οβριοκάστρου δέχθηκαν λίγο μετά τις 3 και μισή τη νύχτα 8 άτομα τα οποία βρίσκονταν ως ομάδα περιφρούρησης στο μπλόκο του Λαυρίου.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των πολιτών της Λαυρεωτικής, περίπου 25 αστυνομικοί των ΜΑΤ που έφτασαν με λεωφορείο της ΕΛ.ΑΣ. εισέβαλαν ουρλιάζοντας στα δύο προκατασκευασμένα κιόσκια και άρχισαν με απίστευτα βίαιο τρόπο να ξυλοκοπούν τους κατοίκους, ηλικιωμένους στο σύνολό τους, ενώ προκάλεσαν σημαντικές υλικές ζημιές στο μπλόκο.

Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, οι αστυνομικοί τους οδήγησαν όλους σε ένα ξύλινο παράπηγμα που λειτουργεί ως κυλικείο και έμπαιναν μέσα δύο – δύο για να εκτονώσουν την οργή τους στα σώματα των κατοίκων.

Ο ένας από τους κατοίκους του Λαυρίου, λίγο έλειψε να πάθει ανακοπή καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά του.

Όταν αποχώρησαν οι αστυνομικοί, οι 8 τραυματίες κάλεσαν σε βοήθεια και μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Έιναι πεντακάθαρο καιρό τώρα οτι οι αστυνομικές δυνάμεις λειτουργούν στην περιοχή σαν ζώα που βγάζουν τα αποθυμένα τους και σαν γηπεδικοί χούλιγκαν της χειρότερης μορφής.Όσο περνάει ο καιρός γίνονται όλο και χειρότεροι...Πότε θα σταματήσει αυτή η βαρβαρότητα άραγε; Όταν χυθεί αιμά;
Μπορεί σε κάθε τους εφόρμηση να "μνημονεύουν" τον Άλέξανδρο Γρηγορόπουλο,βρίζοντας το δολοφονημένο παίδι,αλλά ίσως δέν ξέρουν τι πρόκειται να συμβεί σε περίπτωση που θρηνήσουμε και νέο θύμα απο τη δολοφονική τους συμπεριφορά.




διαβάστε τη συνέχεια »

Το ξύλο της αρκούδας έφαγε o Κούγιας





Το... ξύλο της αρκούδας έφαγε στην Ριζούπολη ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας, ενώ δεν γλίτωσε την επίθεση κι ο προπονητής της αχαϊκής ομάδας, Ηλίας Φυντάνης, από οπαδούς του Απόλλωνα!

Ο ισχυρός άνδρας των «κοκκινόμαυρων» κι ο τεχνικός του συλλόγου πήγαν στο γήπεδο για να «κατασκοπεύσουν» την «ελαφρά ταξιαρχία» με την οποία παίζουν την επόμενη αγωνιστική.

Ωστόσο, οι δηλώσεις του Κούγια στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα της Παναχαϊκής με τον ΠΑΟ Ρουφ εξόργισαν τους Απολλωνιστές που ανυπομονούσαν για ένα τετ-α-τετ με τον Κούγια, ο οποίος τους έκανε τη... χάρη και πήγε σήμερα στη Ριζούπολη.

Ο Κούγιας είχε επιτεθεί αρχικά στον Βελέντζα λέγοντας «ας μας πει ο Βελέντζας πως έπαιρνε τα ματς η Ηλιούπολη» και κλείνοντας είπε ότι «την άλλη Κυριακή παίζουμε με μια εξίσου βρώμικη ομάδα, τον Απόλλωνα».

Ετσι λοιπόν γίνεται εύκολα κατανοητό ότι μετά τα «γαλλικά» που άκουσε ο Κούγιας βγήκε σχεδόν... πετώντας από τη Ριζούπολη μετά το «ντου» που του έκαναν οι οπαδοί του Απόλλωνα με την αστυνομία να τον οδηγεί τελικά εκτός γηπέδου... Όπως ήταν λογικό, ο Κούγιας υπέβαλε μηνύσεις και το θέμα θα έχει συνέχεια...

Κούγιας: «Εφαγα κλωτσιά στο κεφάλι»

Μετά το τέλος του αγώνα και σε δηλώσεις του στην «Ερασπορ» ο Κούγιας είπε: «Ειδοποιήσαμε τη διοίκηση του Απόλλωνα ότι μαζί με τον Φυντάνη θα πηγαίναμε να δούμε το παιχνίδι. Μας είπαν ότι θα μας υποδεχτούν. Είχε αρχίσει το ματς, καθίσαμε στις θέσεις μας και δέχθηκα μια κλωτσιά στο κεφάλι. Γυρίζω και βλέπω έναν άνθρωπο με μούσι που είναι ο πρόεδρος της ομάδας, Βελλής.

Στη συνέχεια δέχθηκα και μια δεύτερη κλωτσιά από έναν εύσσωμο τύπο, ο οποίος ήταν ο Βενεδίκης. Μαζί ήταν και ο Συρίγος. Το σημαντικό είναι ότι φώναζαν «σκοτώστε τους, έτσι κι αλλιώς θα χάσουμε στην Πάτρα». Και οι δύο είμαστε βαριά χτυπημένοι. Του Φυντάνη έχει σκιστεί το πρόσωπό του. Θα προχωρήσουμε σε μηνύσεις. Έχουμε αναγνωρίσει τα άτομα. Παίζουμε την άλλη Τετάρτη στην Πάτρα.

Είναι κακό να συμβαίνει αυτό ανάμεσα σε δύο ιστορικές ομάδες. Κάνω έκκληση. Δεν συμβαίνει τίποτα για μας. Την Τετάρτη το παιχνίδι για μας θα είναι γιορτή και θα πανηγυρίσουμε την άνοδό μας. Να έρθουν όλοι στο γήπεδο.

Επειδή θέλουμε να γιορτάσουμε την άνοδό μας ας έρθουν και οι φίλαθλοι του Απόλλωνα. Θα τους έχουμε κρατήσει το πέταλο. Ευτυχώς έχουμε γήπεδο 17.000 θεατών. Μόνο έτσι μπορείς να αντιδράσεις στην αλητεία. Είναι πολύ κακό να γίνονται από διοικούντες και όχι από φιλάθλους».

«Εφερε φωτογράφους ο Κούγιας!»

Ο πρόεδρος του Απόλλωνα, Γιώργος Αγγελετόπουλος με την διαδικασία του αυτοφώρου βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα των Πατησίων, ενώ για το συμβάν δήλωσε ότι ο Κούγιας πήγε για να προκαλέσει, καθώς ουδέποτε ενημέρωσε τους διοικούντες τον Απόλλωνα για την παρουσία του στο γήπεδο, πήγε κι έκατσε μόνος του στην εξέδρα των οργανωμένων, ενώ είχε φέρει μαζί του και φωτογράφο!!!




Το κεφάλι του πάντως έχει μιά έφεση και ελκύει υποδήματα κάθε είδους....απο τακούνια μέχρι σπορτέξ .Θα φταίει μάλλον η "αποκλείνουσα συμπεριφορά του" !!!!



διαβάστε τη συνέχεια »

Χυλόπιτες με την πραγματική τους ερμηνεία


Όταν μια γυναίκα λέει ( εννοεί )

10. Έχουμε μια μικρή διαφορά ηλικίας .
(Δεν θέλω να κάνεις σαν τον μπαμπά μου / είσαι μικρός και ανώριμος /είμαι κορίτσι της παντρειάς )

9. Έχω σχέση
(Δεν έχω όρεξη να με πρήζεις … τελείωσε η κουβέντα μας ).

8. Σε βλέπω σαν αδερφό μου.
(Είσαι ξενέρωτος,ντεκαβλέ και σε βαριέμαι ..αγόρι μου)

7. Είμαι αφοσιωμένη στην καριέρα μου.
(Καλύτερα να ασχοληθώ με την καριέρα μου .. παρά μαζί σου , δεν αξίζεις μία .)

6. Δεν είσαι του στυλ μου … δεν ταιρίαζουμε.
(Είσαι το χειρότερο γουρούνι που έχω γνωρίσει .. (έφτασε στα όρια της ) .)

5. Δεν είμαι έτοιμη
(να κάνω σχέση ειδικά μαζί σου , θα σε ειδοποιήσω όταν θα ψάχνω σύζυγο τωρα θέλω γκόμενο!)

4. Είμαι μπερδεμένη και δεν ξέρω τι θέλω .
(Έχω άλλους 2 αλλά δεν ξέρω τι να τους κάνω .. εσένα πάντως σε έχω γραμμένο .)

3. Δεν είμαι σε καλή φάση τώρα.
(Έχω σε αναμονή άλλους 4-5 και δεν έχω χρόνο και για σένα ή είμαι κολλημένη με τον πρώην μου.)

2. Δεν μου αρέσει να κάνω σχέσεις με άνδρες από την δουλειά μου .
(Σε βλέπω που σε βλέπω 8 ώρες την ημέρα … σιγά μην σε ανεχτώ και το βράδυ .)

… και η νούμερο 1 χυλόπιτα που μπορεί να φας από τις γυναίκες:

1. Ας μείνουμε καλύτερα .. φίλοι .
(Είσαι άσχημος αλλά καλό παίδί και θέλω να σε έχω κοντά μου έτσι ώστε να μπορώ να σε λέω με βασανιστικές λεπτομέρειες για όλους τους άλλους άνδρες που θα συναντιέμαι και κάνω σεξ. Άσε που μπορεί να μου δίνεις και συμβουλές , σαν άντρας που είσαι )



Όταν ένας άντρας λέει ( εννωεί )
 

10. Έχουμε μια μικρή διαφορά ηλικίας .
(Είσαι μπάζο .. και γριά ) (είμαι μικρός για γάμο ενω εσύ στην κατάληλη ηλικία) ( με τίποτα μικρή και ανώριμη)

9. Έχω σχέση
( Είσαι τόσο μπάζο που δεν έχω διάθεση ούτε να σου μιλήσω … τέλος ).

8. Σε βλέπω σαν αδερφή μου.
(Είσαι μπαζούκα ντεκαβλέ και βαρετή .. σαν την αδερφή μου ένα πράμα )

7. Είμαι αφοσιωμένος στην καριέρα μου.
(Είσαι τόσο άσχημη ..και λέω καλύτερα να ασχοληθώ με την δουλειά μου που δεν μ’αρέσει , παρά μαζί σου .)

6. Δεν είσαι του στυλ μου … δεν ταιρίαζουμε.
(Είσαι πολύ μπάζο.. κοπέλα μου ) (Μου θυμίζεις την πρώην μου και δεν μ'αρέσει)

5. Δεν είμαι έτοιμος
(Να κάνω σχέση ειδικά μαζί σου … αφού είσαι τόσο μπάζο!) (έχω και καλύτερη πρόταση)

4. Είμαι μπερδεμένος και δεν ξέρω τι θέλω .
(Έχω άλλες 3 … δεν προλαβαίνω να σε βολέψω και σένα .)

3. Δεν είμαι σε καλή φάση τώρα.
(Είσαι χάλι.Προτιμώ μπύρες με τους κολλητούς παρά κάτι μαζί σου .)

2. Δεν μου αρέσει να κάνω σχέσεις με γυναίκες από την δουλειά μου .
(Βλέπω την ασχημιά σου για 8 ώρες … δεν μπορώ και άλλο .)

… και η νούμερο 1 χυλόπιτα που μπορεί να φας από τους άντρες :

1. Ας μείνουμε καλύτερα .. φίλοι .
(Είσαι μπάζο άλλα σε συμπαθώ και θέλω να σε έχω από κοντά …μπας και μου γνωρίσεις καμιά καλή φίλη σου και … !!! Άσε που μπορεί να μου δίνεις και συμβουλές , σαν γυναίκα που είσαι )
διαβάστε τη συνέχεια »

Δομάζος: "Ο Βγενόπουλος θα αγοράσει τον Παναθηναϊκό"





Πεπεισμένος ότι αργά ή γρήγορα ο Ανδρεας Βγενόπουλος θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του Παναθηναϊκού, εμφανίστηκε ο Μίμης Δομάζος.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος διατρανώνει με κάθε τρόπο ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Μίμης Δομάζος έχει αντίθετη άποψη. Ο στρατηγός τόνισε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ ότι ο Mr Marfin θα επανέρθει αργά ή γρήγορα...

Αργά ή γρήγορα ο Ανδρέας Βγενόπουλος θα πάρει την ΠΑΕ. Όλο το πλειοψηφικό πακέτο. Με αυτά που έχει ακούσει, την ώρα που έχει βάλει 22 εκατομμύρια, είναι λογικό να αηδιάσει" ανέφερε ο Δομάζος.

Ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε ο Μίμης;;;

διαβάστε τη συνέχεια »

Νομοσχέδιο: Όλοι θα είμαστε δότες οργάνων


Μόνο όσοι από εμάς θα έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, όσο ζουν, με δήλωση στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, δεν θα είναι εν δυνάμει δότες.

Εν δυνάμει δότες οργάνων για να χρησιμοποιηθούν σε μεταμόσχευση θα είμαστε όλοι στο εξής, σύμφωνα με όσα προβλέπει το νέο προσχέδιο νόμου για τις μεταμοσχεύσεις που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, το προσχέδιο νόμου αναφέρει ότι η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο, θανόν πρόσωπο, πραγματοποιείται εφόσον δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του (εικαζόμενη συναίνεση).

Όπως αναφέρεται στο προσχέδιο κάθε πολίτης που έχει ενηλικιωθεί, μπορεί να δηλώνει την αντίθεσή του στην αφαίρεση οργάνων του μετά θάνατον, σε ειδικό αρχείο που θα τηρείται στον ΕΟΜ. Η σχετική δήλωσή του θα πρέπει να φέρει βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής.

Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες βλαστοκυττάρων (αιμοποιητικών κυττάρων) θα ιδρύονται στο εξής με απόφαση του υπουργού Υγείας και σύμφωνη γνώμη του ΕΟΜ και θα λειτουργούν αποκλειστικά μόνο σε νοσηλευτικά ιδρύματα, στον Δημόκριτο και στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.


ΠΗΓΗ: newsit.gr
διαβάστε τη συνέχεια »

Η αντιπροσωπευτική δημοκρατία έχει τελειώσει


Η ελληνική κυβέρνηση πραξικοπηματικά και αντισυνταγματικά υπέγραψε μια επαίσχυντη δανειακή σύμβαση με την οποία παραχωρούνται άνευ όρων στις τράπεζες, για πρώτη φορά στην ιστορία των συμβάσεων, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας καθώς και όλα τα δημόσια και ιδιωτικά περιουσιακά της στοιχεία.

Ταυτόχρονα, όμως, χάνεται από δω και στο εξής και η δυνατότητα του ελληνικού λαού να μπορεί να παίρνει ο ίδιος τις σημαντικότερες αποφάσεις που αφορούν τη ζωή και την ύπαρξή του. Οι αντιπρόσωποί του, δηλαδή η κυβέρνηση και το κοινοβούλιο, δεν είχαν καμία νόμιμη εξουσιοδότηση να υποθηκεύσουν για πάντα το μέλλον του στους διεθνείς και ντόπιους τραπεζίτες.

Ο θεσμός της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας όχι απλά δείχνει ότι έχει ξεπεραστεί αλλά έχει φτάσει σε ένα νέο ποιοτικό επίπεδο, στο να οργανώνει καταστροφές προς όφελος του χρηματιστικού κεφαλαίου σε βάρος του ελληνικού λαού.

Σήμερα οι μεγάλες αποφάσεις οικονομικές και πολιτικές δεν παίρνονται ούτε καν από τα ίδια θεσμοθετημένα όργανα της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, όπως είναι το Κοινοβούλιο. Έχουν παραμεριστεί με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο γιατί ακόμα κι αυτά αποτελούν εμπόδιο για την ύπαρξη του χρηματιστικού κεφαλαίου. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι η δανειακή αυτή σύμβαση ούτε καν επικυρώθηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο, όπως προβλέπει το σύνταγμα. Και όχι μόνο αυτό. Από δω και πέρα η δημοσιονομική πολιτική, η φορολογία, τα όρια συνταξιοδότησης, τα ελλείμματα, το χρέος και γενικότερα όλη η οικονομική πολιτική της χώρας θα καθορίζονται από ένα πανευρωπαϊκό κέντρο μέσω του συμφώνου ανταγωνιστικότητας, με επικεφαλής τη Γερμανία και τις άλλες ανεπτυγμένες χώρες.

Η αντιπροσωπευτική δημοκρατία είναι συνυφασμένη με την αποξένωση της κοινωνίας από το κράτος και τη συγκέντρωση της εξουσίας από μια ελίτ. Ήταν η μορφή που πήρε η δημοκρατία την εποχή των αστικών επαναστάσεων για να εκφράσει τις ανάγκες μιας νέας ανερχόμενης τάξης, παραχωρώντας στο λαό το δικαίωμα της εκλογής των αντιπροσώπων του με σκοπό να μπορέσει το κράτος να έχει την αποδοχή της κοινωνίας για να μπορέσει αυτό να κυβερνήσει.

Η πολιτική έχει γίνει «τέχνη» που την ασκούν ορισμένοι υποτίθεται ειδήμονες οι οποίοι καθορίζουν τη ζωή και το μέλλον μας. Σαν πολίτες, εν λευκώ εξουσιοδοτούμε τους αντιπροσώπους μας να παίρνουν αποφάσεις για λογαριασμό μας. Οι αντιπρόσωποί αυτοί δεσμεύονται με γενικότητες να μας εκπροσωπήσουν για τέσσερα χρόνια και αποφασίζουν για συγκεκριμένα και καθημερινά μέτρα χωρίς να έχουν έγκριση από μας για το καθένα ξεχωριστά.

Έχει φτάσει, όμως, στο τέλος ο οικονομικός τρόπος κυριαρχίας που τους επέτρεπε να λειτουργούν ενάντιά μας και υπέρ μεγάλων οικονομικών μονάδων. Ένα νέο μοντέλο παραγωγής που θα βγει από την κατάργηση του χρηματιστικού κεφαλαίου απαιτεί και ένα νέο είδος έκφρασης της δημοκρατίας για να μπορέσουν να ικανοποιηθούν οι ανθρώπινες ανάγκες σήμερα. Γιατί σαφώς το ζήτημα της δημοκρατίας δεν μπορεί να ξεχωριστεί από την οικονομία.

Η μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά και η πληρέστερη ενημέρωσή τους για να αποφασίζουν πιο σωστά δεν αρκεί για να κάνουν τους πολίτες να πάνε πιο κοντά στη δημοκρατία. Χρειάζεται να υπάρξει η άμεση συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση και λήψη όλων των αποφάσεων που τους αφορούν.

Η άμεση δημοκρατία έχει την καταγωγή της στην αθηναϊκή δημοκρατία κατά την οποία οι αποφάσεις του δήμου δεν λαμβάνονταν από ειδικούς και εμπειρογνώμονες αλλά από όλους τους πολίτες. Οι ειδικοί ήταν ασήμαντοι γι’ αυτό και οι άρχοντες έβγαιναν με κλήρωση και όχι με εκλογές. Κυρίαρχος θεσμός λήψης των αποφάσεων ήταν η λαϊκή συνέλευση. Η αρχή της δημοκρατίας ήταν ο κάθε πολίτης να γίνεται εκ περιτροπής άρχων και αρχόμενος έτσι ώστε να εμποδίζεται η συγκέντρωση εξουσίας σε μια ελίτ.

Στις μέρες μας η κατάρρευση των πολιτικών ηγεσιών, των κομμάτων και γενικά η αμφισβήτηση σε κάθε μορφή αντιπροσώπευσης ανοίγει το δρόμο για μια κοινωνία όπου η άμεση συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση και τη λήψη των αποφάσεων που αφορούν τους ίδιους είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία.

Είναι ζωτικής σημασίας το να ψηφίζουμε όλοι μας αν θέλουμε να ακολουθήσουμε τον α’ ή β’ δρόμο. Να έχουμε όλοι δικαίωμα να διοικούμε, να αποφασίζουμε και να δικάζουμε. Αυτό σημαίνει ενεργός συμμετοχή.

Σήμερα συζητείται πολύ το θέμα της αυτοοργάνωσης. Αναπτύσσονται πολύ καλές συζητήσεις που παίρνουν καμιά φορά οξύτατες αλλά ταυτόχρονα αναγκαίες μορφές. Τη στιγμή που παλεύουμε για άμεση δημοκρατία όλες οι απόψεις είναι ανοικτές και ευπρόσδεκτες ακόμα και αν μας εξοργίζουν. Αυτή όμως είναι η αρχή της, διαφορετικά πέφτουμε στην παγίδα να έχουμε ένα άλλο κόμμα με το οποίο όποιος συμφωνεί ακολουθεί και όποιος διαφωνεί φεύγει. Για να λειτουργήσει η άμεση δημοκρατία δεν χρειάζονται προγραμματικές διακηρύξεις με τη μορφή καταστατικού με τις οποίες άλλος θα συμφωνήσει και άλλος όχι. Δεν πρέπει να αναζητούμε ακόμα κι ένα ελάχιστο επίπεδο ιδεολογικής συμφωνίας. Δεν πάμε να φτιάξουμε ένα νέο κόμμα. Σαφώς και μπορεί να γίνουν από ορισμένους προτάσεις ολοκληρωμένες και όσο πιο ολοκληρωμένες τόσο το καλύτερο, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνούμε όλοι στην ίδια πρόταση. Αυτό που θα ενώσει πραγματικά είναι η άμεση δημοκρατία, να διαφωνούμε σε ότι θέλουμε και όταν η πλειοψηφία θέλει κάτι να το αποφασίζουμε. Αυτό μειώνει τα λάθη. Είναι ο μόνος δρόμος για την ενότητα όλων των πραγματικά προοδευτικά σκεπτόμενων ανθρώπων.

Δεν βάζουμε όρους στην άμεση δημοκρατία. Δεν φοβόμαστε να βάλουμε σε ψηφοφορία καμία άποψη. Όλες οι απόψεις είναι δεκτές. Το μόνο πράγμα βέβαια που δεν μπαίνει σε ψηφοφορία είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα γιατί τότε παύουμε να υπάρχουμε σαν άνθρωποι.

Η άμεση δημοκρατία δεν έχει αντιπροσώπους για την υλοποίηση των αποφάσεων αλλά μεταφορείς των αποφάσεων. Έτσι αποκλείεται ο παραγοντισμός.

Η αντιπροσώπευση οδηγεί στην αδράνεια των ανθρώπων από τα πολιτικά πράγματα. Ο κάθε αντιπρόσωπος από τη στιγμή της εκλογής του γίνεται παράγοντας, επιβάλλεται λόγω της ιδιότητάς του πάνω στην κοινωνία και χρησιμοποιεί την εκλογή του συνήθως για δικό του όφελος και για τη δική του ματαιοδοξία. Αναγορεύεται ειδήμων λόγω της αναγκαστικής ενασχόλησής του με το αντικείμενο, εκμεταλλεύεται τις γνωριμίες, τις διασυνδέσεις του, δημιουργεί «αυλή» και κλίκες για να τον στηρίζουν.

Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι από τη στιγμή που εκλέγουμε τους αντιπροσώπους μας δεν υπάρχει λόγος εμείς να έχουμε ενεργή συμμετοχή. Θεωρώντας ότι οι αντιπρόσωποί μας λειτουργούν για τα συμφέροντά μας περιμένουμε απ’ αυτούς να μας λύνουν τα προβλήματά μας, γινόμαστε έτσι αδιάφοροι, άβουλοι, απομακρυνόμαστε από τα κοινά και θεωρούμε αυτό που συμβαίνει γύρω μας να είναι έξω από μας, απόμακρο και έτσι αδύνατο να το αλλάξουμε.

Στις μέρες μας η αξιοποίηση της ηλεκτρονικής τεχνολογίας ανοίγει πολλούς δρόμους για την εφαρμογή της άμεσης δημοκρατίας, ενώνοντας ανά πάσα στιγμή ευρεία στρώματα του πληθυσμού οργανώνοντας έρευνες, συζητήσεις, δημοψηφίσματα πάνω σε όλα τα θέματα που μας απασχολούν.
Έχουμε μάθει να σκεφτόμαστε με στερεότυπα και με τον τρόπο που λειτουργούν τα πολιτικά κόμματα εμποδιζόμενοι έτσι να βλέπουμε καθαρά την έννοια της δημοκρατίας.

Το δικαίωμα στη λήψη αποφάσεων είναι ατομικό δικαίωμα του κάθε ανθρώπου και δεν παραχωρείται ούτε μεταβιβάζεται σε κανέναν αντιπρόσωπο. Κανένας δεν είναι ικανότερος από τον καθένα από μας στην άσκηση εξουσίας.


Ομάδα Πολιτών Ηλιούπολης
διαβάστε τη συνέχεια »

Απαγορεύτηκε βιβλίο που χαρακτηρίζει τον Γκάντι αμφιφυλόφιλο ρατσιστή





Σάλο έχει προκαλέσει η δημοσίευση μιας νέας βιογραφίας για τον Μαχάτμα Γκάντι, που τον χαρακτηρίζει ως έναν αμφιφυλόφιλο ρατσιστή, με αποτέλεσμα το βιβλίο να απαγορευτεί στο δυτικό κρατίδιο του Γκουτζάρατ.

Πρόκειται για το βιβλίο του Τζόζεφ Λέλιβελντ «Μεγάλη Ψυχή: Ο Μαχάτμα Γκάντι και η μάχη του με την Ινδία».

Ο Ναρέντρα Μόντι, πρωθυπουργός της κρατιδιακής κυβέρνησης στο Γκουτζαράτ διέταξε την απαγόρευση της κυκλοφορίας της βιογραφίας στο κρατίδιο, περιγράφοντας το κείμενο «απρεπές».

«Ο Μαχάτμα Γκάντι είναι ένα είδωλο όχι μόνο στην Ινδία αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο» δήλωσε ο κυβερνήτης.

Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail έγραψε για το βιβλίο «Ο Γκάντι εγκατέλειψε την γυναίκα του για να ζήσει με τον εραστή του», ενώ η Daily Telegraph ανέφερε ότι «ο Γκάντι είχε ρατσιστικές απόψεις για τους μαύρους Νοτιοαφρικανούς».

Ο συγγραφέας κατήγγειλε την ερμηνεία του βιβλίου από αυτές τις εφημερίδες, σημειώνοντας ότι όπως φαίνεται προέκυψαν από την ανάλυσή του για τη σχέση του Γκάντι με έναν Γερμανό εβραίο αρχιτέκτονα Κάλενμπαχ Χέρμαν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, το βιβλίο απεικονίζει τον Γκάντι ως έναν σεξουαλικά άρρωστο άνθρωπο και ανίκανο στην πολιτική.

«Δεν λέω ότι ο Γκάντι ήταν ρατσιστής ή αμφιφυλόφιλος. Η λέξη ‘αμφιφυλόφιλος’ δεν υπάρχει πουθενά στο βιβλίο» ανέφερε ο συγγραφέας.

Η νέα αυτή βιογραφία του Γκάντι δημοσιεύθηκε χθες Τρίτη στις ΗΠΑ αλλά ακόμη δεν έχει κυκλοφορήσει στην Ινδία.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ινδίας επέκρινε το νέο βιβλίο και σχεδιάζει να απαγορεύσει την κυκλοφορία του στην χώρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ




διαβάστε τη συνέχεια »

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Οι Dream Theater επιστρέφουν στην Ελλάδα

Οι στυλοβάτες του progressive/ rock metal, Dream Theater, έρχονται στην Ελλάδα την Τρίτη 2 Αυγούστου, στο θέατρο του TerraVibe Park και θα χαρίσουν στο ελληνικό κοινό μοναδικές στιγμές, επιβεβαιώνοντας τη μακροχρόνια και θερμή, σχέση του μαζί του. Το συγκρότημα, που αυτή την εποχή βρίσκεται στη διαδικασία ηχογράφησης του νέου του album, θα διαμορφώσει ένα set list, όπως πάντα, απρόβλεπτο, πρωτότυπο και διαφορετικό από κάθε άλλη φορά περιλαμβάνοντας σίγουρα δείγματα από την καινούργια τους δουλειά.

Η πορεία των Dream Theater ξεκίνησε πριν είκοσι έξι χρόνια και καθιερώθηκαν για τη μοναδική τους έμπνευση αλλά και τη μουσική δεξιοτεχνία, που χαρακτηρίζει όλα τα μέλη του συγκροτήματος.
Το έργο τους χαρακτηρίζεται από τα ολοζώντανα στιχουργικά σενάρια, τις πολυεπίπεδες συνθέσεις, την συνειδητή ροπή στη δημιουργία μεγάλων σε διάρκεια συνθέσεων και τα μουσικά ξεσπάσματα που διαδέχονται εξαιρετικές μελωδίες, με συναισθηματική αμεσότητα.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να δημιουργείτε ένα οικείο και ζεστό συναίσθημα, διαφορετικών rock αποχρώσεων που έχει τη δύναμη να συνεπάρει τους πολλούς και πιστούς φίλους τους.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1985 όταν τρεις φοιτητές του μουσικού κολεγίου Berklee της Βοστόνης – οι Mike Portnoy, John Petrucci & John Myung - αποφάσισαν να δημιουργήσουν τους Majesty, που σιγά σιγά καθιερώθηκαν σαν ανερχόμενη δύναμη στους underground metal κύκλους. Μετά από διάφορες αλλαγές στη σύνθεσή τους αφενός– το 1992 προστέθηκε ο τραγουδιστής James LaBrie και το 1999 ο keyboardίστας Jordan Rudens - αλλά και στο όνομά τους αφετέρου – ονομάστηκαν Dream Theater από έναν κατεδαφισμένο κινηματογράφο στο Μοντερέυ- καθιερώθηκαν, στο πλατύ κοινό το 1992, με την κυκλοφορία του album τους “Images and Words”. Το album αυτό σήμερα θεωρείται από τα σημαντικότερα και επιδραστικότερα στην ιστορία του progressive/ rock metal. Και δεν ήταν μόνο αυτό. Στην εικοσιεξάχρονη πορεία τους οι Dream Theater έχουν να επιδείξουν εξαιρετικές δουλειές όπως τα “Awake”, “ Scenes from a Memory”, το ep “A Change of Seasons” , “Train of Though” , “ Black Clouds and Silver Linings” για να αναφέρουμε μερικά από αυτά. Οι Dream Theater με τις δουλειές τους έδωσαν νέα διάσταση στον ήχο του progressive metal, το βοήθησαν να αναγεννηθεί και να επεκταθεί και κατάφεραν να διαμορφώσουν και να καθορίσουν τις εξελίξεις στo rock γενικότερα.

Οι Dream Theater δεν επαναπαύονται στις δάφνες τους! Mε κάθε νέα τους δουλειά έχουν κάτι διαφορετικό, κάτι καινούργιο, κάτι ρηξικέλευθο να προτείνουν.

Την Τρίτη 2 Αυγούστου, στη συναυλία τους στο TerraVibe Park, θα μας γνωρίσουν τον νέο τους drummer - μετά την αποχώρηση του Mike Portnoy το Σεπτέμβριο του 2010 – που είναι βέβαιο ότι με το παίξιμό του θα τραβήξει τα μάτια όλων μας πάνω του και θα μας παρουσιάσουν την καινούργια τους δουλειά!
Ετοιμαστείτε να ζήσετε στιγμές που μόνο οι Dream Theater ξέρουν να δημιουργούν!

Η προπώληση ξεκινά αύριο Πέμπτη 31 Μαρτίου



διαβάστε τη συνέχεια »

Απειλούν τη ζωή του Ν. Ψαρρά λόγω 17 Νοέμβρη





Τον ύπνο του έχει χάσει ο Νίκος Ψαρράς από τη στιγμή που αποφάσισε να συμμετάσχει στην ταινία "17" η οποία λέγεται πως αφορά την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη. Μάλιστα, φήμες θέλουν το Νίκο Ψαρρά να υποδυόταν το ρόλο του Δημήτρη Κουφοντίνα ωστόσο τελικά έφυγε από το καστ του φιλμ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, ο ηθοποιός δέχεται απειλές για τη ζωή του από τη στιγμή που μαθεύτηκε η συμμετοχή του στο φιλμ. "Μου είπε ο αδελφός μου ότι γράφουν μην κάνεις αυτόν το ρόλο, για λίγα λεφτά δεν αξίζει να χάσεις τη ζωή σου", είπε ο Ν. Ψαρράς στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Χαρακτηριστικά είναι τα μηνύματα που αφήνουν στη σελίδα του ηθοποιού στο Facebook μεταξύ των οποίων πολλά είναι ιδιαίτερα σκληρά.

"Αλήτες, ρουφιάνοι, σταρσιστεμικοί", "κανόνισε λακέ της εξουσίας να μας αναγκάσεις να επέμβουμε", "την τύχη του σταθμάρχη θα έχεις αν τολμήσεις να καπηλευτείς το όνομα του Μήτσου Κουφουντίνα", είναι μερικά από τα μηνύματα που έχουν γραφτεί στον τοίχο του.

Παράλληλα, αυτό το διάστημα τα γυρίσματα της ταινίας έχουν "παγώσει" εξαιτίας της οικονομικής κρίσης ωστόσο συνεχίζει να δέχεται απειλητικά μηνύματα.

Ο ηθοποιός απευθύνθηκε σε δικηγόρο για το θέμα ο οποίος τον συμβούλευσε να μην κάνει τίποτα. Μάλιστα, σκεφτόταν να απευθυνθεί και στην αντιτρομοκρατική κάτι που δεν έκανε υπό το φόβο μήπως γίνουν χειρότερα τα πράγματα.

"Δεν ξέρουν τι σενάρια είναι ούτε πώς προβάλλονται τα πρόσωπα. Κυρίως είναι μυθοπλασία όχι ντοκιμαντέρ", είπε ο ηθοποιός προσθέτοντας πως αποχώρησε από την ταινία.

Παρόλα αυτά, οι απειλές συνεχίζονται προβληματίζοντας ακόμα περισσότερο το γνωστό καλλιτέχνη.

Νωρίτερα, τον Σεπτέμβριο του 2010, ο σκηνοθέτης της ταινίας, Γιώργος Παπαθεοδώρου δέχτηκε επίθεση έξω από το σπίτι του από έναν οδηγό μηχανής ρίχνοντας τον στον έδαφος γεγονός που τον έστειλε στο νοσοκομείο με κάταγμα στο αριστερό χέρι.
πηγή cosmo
διαβάστε τη συνέχεια »

Σώθηκαν από θαύμα ο Γιοκαρίνης και η σύζυγός του!





Άγιο είχαν ο Γιάννης Γιοκαρίνης, η σύζυγός του, Σοφία και τα δυο αδέρφια της, καθώς ανήμερα του Ευαγγελισμού πόρσε καρφώθηκε στο αμάξι τους με ιλιγγιώδη ταχύτητα…

Αυτοκίνητο μάρκας Πόρσε, το οποίο έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, «καρφώθηκε» στο δικό τους με αποτέλεσμα ο τραγουδιστής και η σύζυγός του να χτυπήσουν στο πρόσωπο και να μεταφερθούν εσπευσμένα στο Γενικό Κρατικό Νικαίας.

Όπως τους δήλωσαν οι γιατροί σώθηκαν από θαύμα. «Ήταν τόσο δυνατό το χτύπημα που δεν καταλάβαμε τι είχε συμβεί. Λίγο πριν βγω, άκουσα τον αδελφό μου που οδηγούσε να λέει παρ’ του τον αριθμό γιατί φεύγει. Για καλή μας τύχη του είχε πέσει η πινακίδα. Και εγώ και ο σύζυγός μου οδηγηθήκαμε κατευθείαν στο Γενικό Κρατικό Νικαίας, όπου μας έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και μας έκαναν ράμματα στο κεφάλι. Εγώ έχω πολλά ράμματα στο κούτελο, μέχρι την μύτη και μου έσπασαν μερικά δόντια. Οι γιατροί είπαν ότι γλιτώσαμε από θαύμα, θα μπορούσαμε να είχαμε μείνει στον τόπο», δήλωσε στην εφημερίδα Espresso η σύζυγος του γνωστού τραγουδιστή.

«Αφού είμαστε ζωντανοί, όλα θα πάνε καλά. Φτηνά την γλιτώσαμε, θα ήμασταν νεκροί κι εγώ και η σύζυγός του τώρα. Αυτό που με στενοχωρεί ιδιαίτερα όμως είναι ότι ο άνθρωπος που μας χτύπησε όχι μόνον δεν ρώτησε αν είμαστε καλά, αλλά μας εγκατέλειψε. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι», δήλωσε ο Γιάννης Γιοκαρίνης.

 


ΠΗΓΗ: thebest.gr

διαβάστε τη συνέχεια »

Η προβοκάτσια σας δεν περνάει, δεν το έχετε καταλάβει;


Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεστε, δεν αποδίδει.

Σας γελοιοποιεί...

Κατήγγειλε ο δήμαρχος πως απειλείται, μέσω τηλεφωνημάτων, πως θα του κάψουν το σπίτι.
Κι εσείς τρέξατε αμέσως να κάνετε αυτό που έχετε εκπαιδευτεί: Να μαρτυρήσετε...
Μα καλά, τον ίδιο σας τον εαυτό;


Χρησιμοποιείτε μεθόδους ξεπερασμένες. Δεν πιάνουν, δεν το έχετε καταλάβει;


Εσείς δεν είσαστε αυτοί που κάνατε τα απειλητικά τηλεφωνήματα;
Εσείς δεν είσαστε αυτοί που πέταξαν τα γκαζάκια στο σπίτι του;
Εσείς δεν είσαστε αυτοί που αποπειραθήκατε να κάψετε το σχολείο;
Εσείς δεν είσαστε αυτοί που καταστρέψατε το ...νέο κτήριο του ΚΑΠΗ;
Είναι μήπως τυχαίο να συμβαίνουν όλα αυτά, όταν κάνετε εισβολή στην πόλη;

Μη μας περνάτε για μαλάκες.
Ξέρουμε καλά πως λειτουργείτε

Δεν θα μας σπάσετε

Δεν θα μας διχάσετε


Φυλάξτε τα μηχανήματα του αφεντικού σας εκεί που τα έχετε παρκάρει γι' απόψε και σας...

Ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη μέρα που μας προσφέρατε

Η αλληλεγγύη μας "στον συλληφθέντα από το σωρό", όπως πάντα...

Δεν θα γκρινιάξουμε ούτε για τους δεκάδες τραυματίες

Είναι τιμή μας να ματώνουμε για τον τόπο μας, να ματώνουμε για το διπλανό μας...

Και επιλογή μας...

Υ.Γ.1 - Ευχαριστούμε πολύ όλους σας για τα μηνύματα συμπαράστασης και τις ανακοινώσεις που μας στέλνετε. Μέσα στην ημέρα θα τα ανεβάσουμε όλα

Υ.Γ.2 - Σήμερα είδαμε ξανά ανθρώπους με τεράστια χαμόγελα στα πρόσωπά τους

Υ.Γ.3 - Ποιος θα πίστευε πως το ΣΚΑΪ θα γινόταν πιο φιλοκυβερνητικό (επιχειρηματίες όχι ΠΑΣΟΚ) από το ΜEGA;

Υ.Γ.4 - Αφιερωμένη η μέρα στον φίλο μας που έφυγε προχθές:

                                      ΑΝΔΡΕΑΣ - ΑΝΔΡΕΙΟΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ !!!


πηγή antixyta blogspot
διαβάστε τη συνέχεια »

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΨΕ! ΕΞΑΝΤΑΣ: ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ


Μη χάσετε σήμερα στις 22.00 στη ΝΕΤ το β'μέρος του ντοκιμαντέρ του ΕΞΑΝΤΑ για την κρίση της Αργεντινής,τη μαφιόζικη δράση του ΔΝΤ  και το πως η χώρα βγήκε απο την κρίση.Οι ομοιότητες με την Ελληνική πραγματικότητα είναι κάτι παραπάνω απο πολλές.

Το Δεκέμβριο του 2001 στο Μπουένος Άιρες, μεγάλες λαϊκές μάζες κατευθύνονται προς την ιστορική πλατεία «Πλάσα δε Μάγιο.» Η Αργεντινή μία από τις πλουσιότερες οικονομίες στο παρελθόν, έχει χρεοκοπήσει. Η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί και ο Πρόεδρος της Αργεντινής Φερνάντο Δε Λα Ρούα διαφεύγει από το Προεδρικό Μέγαρο με ελικόπτερο μέσα στη θύελλα του οργισμένου λαού που συγκρουόταν με την αστυνομία, έσπαγε τράπεζες, λεηλατούσε σούπερ μάρκετ και φώναζε μαζικά «Να φύγουν όλοι!». Η κοινωνική έκρηξη του 2001, ήταν το τέλος ενός νεοφιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου διάρκειας 10 ετών και άφησε πίσω της 35 νεκρούς (δολοφονημένους από την αστυνομία και τους ιδιωτικούς φρουρούς των τραπεζών), 30.000 παράπλευρες απώλειες (ανθρώπους που αυτοκτόνησαν, η υπέστησαν καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια), και περίπου 20.000.000 ανθρώπους (πάνω από το μισό του πληθυσμού) βουτηγμένους στην φτώχεια και τη μιζέρια.

Σχεδόν 10 χρόνια μετά, ο Γιώργος Αυγερόπουλος, που είχε εργαστεί στην Αργεντινή το 2001-2002 κατά την περίοδο της κρίσης, επιστρέφει για μια νέα αυτοψία στην οικονομία, την πολιτική και την κοινωνική κατάσταση της χώρας.

Επιτόπια Έρευνα, Σενάριο, Σκηνοθεσία: Γιώργος Αυγερόπουλος / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Αυγερόπουλος / Διεύθυνση Παραγωγής: Αναστασία Σκουμπρή / Έρευνα & Οργάνωση Θέματος: Μανώλης Φυλακτίδης / Μουσική: Γιάννης Παξεβάνης / Μοντάζ: Γιάννης Μπιλήρης, Άννα Πρόκου / Μια παραγωγή της Small Planet, για την ΕΡΤ ©2010-2011


ΔΕΙΤΕ ONLINE ΤΟ Α' ΜΕΡΟΣ ΕΔΩ

TRAILER1


TRAILER 2




διαβάστε τη συνέχεια »

Keenan Cahill: Ο νέος εθισμός των χρηστών του ΥouΤube

Τα βίντεο του 15χρονου Keenan Cahill αποτελούν το νέο εθισμό των χρηστών του YouTube.

Ο Κeenan πάσχει από το σύνδρομο Maroteaux-Lamy, μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια που δεν επιτρέπει στο σώμα του να αναπτυχθεί και προκαλεί ποικίλα προβλήματα, όπως μακροκεφαλία, καθυστέρηση οδοντοφυίας, συμπίεση νωτιαίου μυελού, κύφωση και δυστυχώς πολλά ακόμα. Το τραγικό σε αυτήν την αρρώστια είναι ότι είναι ανίατη και οι πάσχοντες συνήθως καταλήγουν από καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια μέχρι τα 25 χρόνια της ζωής τους. Η δε θεραπεία του Keenan ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες δολάρια.

O Keenan όμως δεν δείχνει να πτοείται με τίποτα από αυτά. Με αγαπημένη του συνήθεια το lip sync, γνωστό σε όλους μας playback, έστησε μια κάμερα στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού του και ξεκίνησε να συναρπάζει το διαδικτυακό κοινό! Με άκρως παραστατικό και πολλές φορές αστείο τρόπο, ερμηνεύει τα αγαπημένα του τραγούδια. Η ανταπόκριση ήταν τόσο μεγάλη που σύντομα έφτασε να μετράει εκατομμύρια επισκέψεις και γνωστοί καλλιτέχνες όπως ο 50cent και ο David Guetta θέλησαν να συνεργαστούν μαζί του. Πολλοί έσπευσαν να πουν ότι 15χρονο αγόρι αποτελεί το απόλυτο θύμα οικονομικής εκμετάλλευσης. Άλλοι το χλεύασαν και το θεώρησαν περιορισμένης νοημοσύνης. Εμείς το μόνο που αντικρίσαμε είναι ένα γελαστό παιδί, που αψηφώντας την σοβαρή αρρώστιά του και το προφανώς αναπάντεχο μέλλον του, προσφέρει απλόχερα χαμόγελα και πολύ, πολύ ρυθμό!

Απολαύστε τον!
διαβάστε τη συνέχεια »

Σαν σήμερα οδηγείται στο εκτελεστικό απόσπασμα ο Νίκος Μπελογιάννης





«Η πληγή μας μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, το ίδιο κι η πίστη μας./ Θα φέρουμε την κληρονομιά σου στους ώμους μας,/ ως την πόρτα του ήλιου, Μπελογιάννη. Καλημέρα αδέρφια μου./ Καλημέρα ήλιε / Καλημέρα κόσμε./ Ο Μπελογιάννης μας έμαθε άλλη μια φορά/ πώς να ζούμε και πώς να πεθαίνουμε.»
    Γ. Ρίτσος «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο»

Στις 30 Μαρτίου 1952, στις 4.12 π.μ ο Νίκος Μπελογιάννης, με τρεις συντρόφους του - Καλούμενο, Αργυριάδη και Μπάτση -, στήνονται απέναντι από το εκτελεστικό απόσπασμα, στο Γουδί και εκτελούνται δια τυφεκισμού.

Ο Νίκος Μπελογιάννης γεννήθηκε στην Αμαλιάδα το 1915. Από παιδική ηλικία γαλουχήθηκε με τα ιδανικά του κομμουνισμού και από νωρίς, στα φοιτητικά του κιόλας χρόνια, στη Νομική Αθηνών, στοχοποιείται λόγω της πολιτικής του δράσης. Από το 1934 ο Μπελογιάννης είναι μέλος του ΚΚΕ. Η δυναμική του παρουσία στην πολιτική ζωή της Αμαλιάδας, ως γραμματέας της τοπικής οργάνωσης, δημιουργεί ρίξεις με την καθεστωτική τάξη και σύντομα συλλαμβάνεται και εξορίζεται.

Το πραξικόπημα της 4ης Αυγούστου του 1936, του Ιωάννη Μεταξά, σηματοδοτεί και την έναρξη ενός ανηλεούς αντικομουνιστικού μένους. Οι φυλακίσεις, οι εξορίες και τα βασανιστήρια σημάδεψαν τη ζωή του Νίκου Μπελογιάννη. Την στιγμή που οι ναζί εισβάλουν στην Ελλάδα, ο Μπελογιάννης βρίσκεται κρατούμενος στις φυλακές Ακροναυπλίου. Ζητά την ελευθερία του για συμμετάσχει στον πόλεμο αλλά η κυβέρνηση αρνείται. Καταφέρνει να αποδράσει και εντάσσεται στον ΕΛΑΣ ως καπετάνιος μεραρχίας στην Πελοπόννησο.

Με την απελευθέρωση της χώρας από τους ναζί και το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου ο Μπελογιάννης αναλαμβάνει ρόλο Πολιτικού Επιτρόπου της 10ης Μεραρχίας του Δημοκρατικού Στρατού. Από αυτή τη θέση θα παλέψει για τα ιδανικά του μέχρι και την τελευταία στιγμή της εμφύλιας σύρραξης. Το 1949, μετά την ήττα, εγκαταλείπει τη χώρα, βρίσκοντας προσωρινό καταφύγιο στις γειτονικές σοσιαλιστικές χώρες.

Ένα χρόνο αργότερα τον Ιούνιο του 1950, ως μέλος πλέον της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, επιστρέφει στην Ελλάδα, με εντολή να ανασυγκροτήσει και να οργανώσει τους μηχανισμούς του ΚΚΕ στην Αθήνα, το οποίο βάση νόμου θεωρείται παράνομο, προδοτικό και ξενοκίνητο κόμμα, που δρα ενάντια στην εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας.

Το Δεκέμβρη του 1950 συλλαμβάνεται, μαζί με 93 συντρόφους του, και μετά από εννιά μήνες βασανιστηρίων, τον Οκτώβρη του 1951, οδηγείται ενώπιον του έκτακτου στρατοδικείου, το οποίο αποτελούσαν οι Ανδρέας Σταυρόπουλος (πρόεδρος), Γ. Παπαδόπουλος (μετέπειτα δικτάτορας), Ν. Κομιάνος, Γ. Κοράκης, και Θ. Κυριακόπουλος. Ο Μπελογιάννης καταδικάζεται σε θάνατο και η εύθραυστη μετεμφυλιακή ισορροπία της ελληνικής κοινωνίας κινδυνεύει.

«Τα δικαστήριά σας είναι δικαστήρια σκοπιμότητας. Γι’ αυτό δε ζητώ την επιείκειά σας. Αντικρίζω την καταδικαστική σας απόφαση με περηφάνια και ηρεμία. Με το κεφάλι ψηλά θα σταθώ μπροστά στο εκτελεστικό σας απόσπασμα. Αλλά είμαι σίγουρος πως θα ‘ρθει η μέρα, που οι ίδιοι δικαστές που τώρα με δικάζουν, θα ζητήσουν χάρη απ’ τον ελληνικό λαό. Δεν έχω άλλο τίποτε να πω.», θα δηλώσει ο Μπελογιάννης κλείνοντας την απολογία του.

Η διεθνής κατακραυγή αναγκάζει τον τότε πρωθυπουργό Νικόλαο Πλαστήρα, να ανακοινώσει την άρση της απόφασης. Ωστόσο αποφασίζεται ότι ο Μπελογιάννης και μερικοί ακόμη σύντροφοί του, θα δικαστούν και πάλι με την κατηγορία της κατασκοπείας, η οποία θα ενισχυθεί όταν οι αρχές θα ανακοινώσουν στις 14 Νοεμβρίου 1951, ότι βρήκαν παράνομους ασύρματους σε χώρους κομμουνιστών σε Καλλιθέα και Γλυφάδα.

Στις 15 Φεβρουαρίου 1952, ξεκινάει το δεύτερο μέρος της πολύκροτης δίκης, η οποία έσπασε τα σύνορα της Ελλάδας και κέντρισε το ενδιαφέρον της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης. Ο Μπελογιάννης ενώπιον του Διαρκούς Στρατοδικείου Αθηνών, αντικρούει όλες τις κατηγορίες περί κατασκοπείας και δηλώνει:

«Εμείς αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο από εκείνους που μας κατηγορούν. Το αποδείξαμε τότε που η λευτεριά, η ανεξαρτησία και η εδαφική ακεραιότητα βρίσκονταν σε κίνδυνο. Παλεύουμε για να ξημερώσουν και για την πατρίδα μας καλύτερες μέρες, χωρίς πείνα και πόλεμο. Κι αν χρειαστεί θυσιάζουμε γι’ αυτό και τη ζωή μας.»

Την 1η Μαρτίου, ο Νίκος Μπελογιάννης, κρατώντας ένα γαρύφαλλο όπως κάθε μέρα κατά τη διάρκεια της δίκης, ακούει τον πρόεδρο του στρατοδικείου να ανακοινώνει ότι μαζί με επτά συντρόφους του (Δημήτρης Μπάτσης, Ηλίας Αργυριάδης, Νίκος Καλούμενος, Τάκης Λαζαρίδης, Χαρίλαος Τουλιάτος, Μιλτιάδης Μπισμπιάνος και Έλλη Ιωαννίδου) καταδικάζεται σε θάνατο.

Λίγες ημέρες αργότερα, έρχεται στο φως της δημοσιότητας ένα γράμμα από το ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ, Νίκο Πλουμπίδη, με το οποίο αναλαμβάνει κάθε ευθύνη για την οργάνωση του ΚΚΕ στην Ελλάδα και υπόσχεται να παραδοθεί στις αρχές με αντάλλαγμα να μην εκτελεστεί ο Νίκος Μπελογιάννης. Η γνησιότητα του γράμματος του Πλουμπίδη αμφισβητείται από το ΚΚΕ, όχι όμως και από το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο ωστόσο αρνείται να διαπραγματευτεί με τον καταζητούμενο Νίκο Πλουμπίδη.

Όλες οι προσπάθειες και οι διεθνείς πιέσεις για απόδοση χάριτος στον Μπελογιάννη απέβησαν άκαρπες. Έτσι στις 30 Μαρτίου ο βασιλικός επίτροπος συνταγματάρχης Αθανασούλας ανακοινώνει στους Μπελογιάννη, Καλούμενο, Αργυριάδη και Μπάτση ότι η αίτηση χάριτος απορρίφθηκε και στις 4:12 π.μ., ο Νίκος Μπελογιάννης εκτελείται μαζί με τους συντρόφους του στο Γουδί.

«Πόσο μικρή είναι τούτη η λευτεριά μπροστά στην άγρια λευτεριά / να βγάζεις την καρδιά σου σα γαρύφαλλο απ' τον κόρφο σου/ για να μοσκοβολάν τα σύμπαντα θυσία και ειρήνη. /Καλημέρα ανθρώποι μου/ Καλημέρα ήλιε/ Καλημέρα Μπελογιάννη»
Γ. Ρίτσος «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο»


πηγή tvxs
διαβάστε τη συνέχεια »

Το σώμα μας ο φορτιστής του μέλλοντος

Τέρμα στην αγωνία όσων “μένουν” από μπαταρία του κινητού τηλεφώνου τους, του iPod ή όποιας άλλης μικρής φορητής συσκευής τους σε μια δύσκολη στιγμή, έρχεται να βάλει μια νέα τεχνολογία, που θα χρησιμοποιεί την κίνηση του ανθρωπίνου σώματος για να παράγει ενέργεια.

Οι επιστήμονες κατασκεύασαν ένα μικροσκοπικό τσιπάκι – νανογεννήτρια από εκατομμύρια νανοσύρματα από οξείδιο του ψευδαργύρου, τα οποία είναι 500 φορές πιο λεπτά από μια ανθρώπινη τρίχα μαλλιών και παράγουν ηλεκτρισμό από την παραμικρή κίνηση, ακόμα και από την κίνηση των δακτύλων.

Μέχρι στιγμής, έχουν καταφέρει να μεταδώσουν ραδιο-σήμα και να τροφοδοτήσουν με ηλεκτρισμό οθόνες LCD και διόδους, ενώ πιστεύουν ότι μπορούν να πετύχουν πολλά περισσότερα.

Αισιοδοξούν ότι μελλοντικά θα μπορέσουν να «χειραγωγήσουν» ακόμα και το χτύπο της καρδιάς για να παράγουν ενέργεια, με τελικό στόχο ο άνθρωπος να μην χρειάζεται μπαταρίες για καμία από τις φορητές συσκευές του.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, ρα Ζονγκ Λιν Γουάνγκ η νέα τεχνολογία μπορεί να έχει άπειρες εφαρμογές. “Αυτή η εξέλιξη αποτελεί ένα ορόσημο. Οι νανογεννήτριές μας θα αλλάξουν τις ζωές μας στο μέλλον. Οι δυνατότητές τους περιορίζονται μόνο από τη φαντασία”, τόνισε.

Η νέα συσκευή είναι χιλιάδες φορές πιο ισχυρή και ενεργειακά αποδοτική σε σχέση με άλλες παρόμοιες απόπειρες και, ουσιαστικά, είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια τεχνολογία έχει προοπτικές να βγει από το εργαστήριο για να αξιοποιηθεί σε πρακτικές εφαρμογές.

Τα σχετικά πειράματα έδειξαν ότι πέντε νανογεννήτριες παρήγαγαν την ίδια περίπου ενέργεια με δύο συμβατικές μπαταρίες ΑΑ (τρία βολτ). Σύμφωνα με τους ερευνητές, αν τοποθετηθούν δίπλα-δίπλα περισσότερα νανοσύρματα και περισσότερα τσιπ-νανογεννήτριες, θα καταστεί εφικτό να παραχθεί αρκετή ενέργεια για την τροφοδότηση μεγαλύτερων ηλεκτρονικών συσκευών, όπως ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Γεωργίας των ΗΠΑ (Georgia Tech) παρουσίασαν τη σχετική εργασία στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρίας.

ΠΗΓΗ: prezatv.gr
διαβάστε τη συνέχεια »

«Προτίμησε τον ΠΑΟ από τη Γαλλία»


Η παρουσία του Τζιμπρίλ Σισέ στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Τρίτης δεν πέρασε απαρατήρητη ούτε από τους συμπατριώτες του.

«Ο Τζιμπρίλ Σισέ δεν είδε το παιχνίδι των Μπλε το βράδυ της Τρίτης. Προτίμησε να δει τη νίκη της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού», έγραψε το γαλλικό Sport24.com με τίτλο «Ο Σισέ προτιμά τη Euroleague»

Η Γαλλία έδινε την Τρίτη φιλικό αγώνα με την Κροατία στο παριζιάνικο «Stade de France» (0-0), με ώρα έναρξης στις 22.00, ένα τέταρτο μετά το τζάμπολ στο ΟΑΚΑ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Μπαρτσελόνα.

«Ο Τζιμπρίλ Σισέ δεν είχε το κεφάλι του στραμμένο στο φιλικό της Γαλλίας… Ο διεθνής επιθετικός για την ακρίβεια δεν παρακολούθησε την ισοπαλία των Μπλε με την Κροατία και αυτό διότι βρέθηκε στις εξέδρες του ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει τη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στην Μπάρτσα για τα προημιτελικά της Euroleague (76-74).

Ο Τζιμπρίλ Σισέ (40 συμμετοχές, 9 γκολ) δεν έχει παίξει στην Εθνική από το τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο», γράφει το σχετικό άρθρο της γαλλικής ιστοσελίδας.

Ο Γάλλος άσος του Παναθηναϊκού είχε λάβει θέση από νωρίς στις λευκές πολυθρόνες δίπλα από το παρκέ, συνοδεία της συζύγου του Τζουντ. Στα επίσημα βρέθηκαν και λοιποί Γάλλοι, καθώς τον τρίτο προημιτελικό παρακολούθησαν και οι Γκοβού, Μπουμσόνγκ, καθώς και οι Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σεντρίκ Καντέ αλλά αυτοί φαίνεται δεν πιάστηκαν από το γαλλικό «ραντάρ».

ΠΗΓΗ: sentragoal.gr



διαβάστε τη συνέχεια »

Ο καλός ύπνος… αδυνατίζει






Το τρίπτυχο “λιγότερο φαγητό, περισσότερη κίνηση και καλός ύπνος” είναι μία από τις καλύτερες μεθόδους για την απώλεια βάρους, σύμφωνα με αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές έκαναν πειράματα με περίπου 500 παχύσαρκους εθελοντές, με μέση ηλικία 55 ετών, οι οποίοι έπρεπε να τρώνε 500 λιγότερες θερμίδες τη μέρα, να ασκούνται σωματικά και να κάνουν ομαδική ψυχοθεραπεία.

Μετά από έξι μήνες, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μπορεί κάποιος ακόμα και να διπλασιάσει τις πιθανότητές του να χάσει κιλά αν έχει μικρότερο επίπεδο άγχους και παράλληλα κοιμάται φυσιολογικά, δηλαδή έξι με οχτώ ώρες. Αν κοιμάται περισσότερο, γίνεται αδρανής, ενώ αν κοιμάται λιγότερο, αυξάνει το επίπεδο του στρες του.

Οι ερευνητές επίσης διαπίστωσαν ότι αν κάποιος, που θέλει να χάσει κιλά, κρατά ένα καθημερινό «ημερολόγιο διατροφής», ωφελείται ιδιαίτερα, σε σημείο να διπλασιάζει τις πιθανότητες του να πετύχει το στόχο του.

Οι επιστήμονες του Κέντρου Ερευνών για την Υγεία Κάιζερ Περμανέντε των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Τσαρλς Έλντερ δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο διεθνές περιοδικό παχυσαρκίας «International Journal of Obesity».

ΠΗΓΗ: enet.gr

διαβάστε τη συνέχεια »

Τον βρήκαν στο δρόμο με μια σφαίρα στο κεφάλι



Ανάμεσα σε δυο παρκαρισμένα αυτοκίνητα βρέθηκε το άψυχο σώμα ενός μετανάστη στα κάτω Πατήσια.

Ένα τέταρτο μετά τη μία τα ξημερώματα περαστικοί αντίκρισαν το αποτρόπαιο θέαμα στην οδό Ζερβουδάκη και ειδοποίησαν την αστυνομία.
Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι πρόκειται για αλλοδαπό πιθανότατα 40 ετών που είχε μαζί του ένα δελτίο χορήγησης ασύλου Ιρακινού.


ΠΗΓΗ: newsit.gr
διαβάστε τη συνέχεια »

ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ: Όπου κι αν πάω η Ελλάδα με αποθεώνει (VIDEO)


Τα καλύτερα κραξίματα σε πολιτικούς με τη σφραγίδα της Ελληνοφρένειας [βίντεο]

διαβάστε τη συνέχεια »

Τσοντο-reality





Μετα τα reality μουσικής και μαγειρικής, έρχονται τα τσοντο-reality.. Δεν θα γίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα (τουλάχιστον όχι ακόμα) αλλασε κανάλι της Νοτίου Αφρικής όπου το ζευγάρι των νικητών θα φιγουράρει ολόγυμνο στις σελίδες του περιοδικού Hustler ενώ θα πρωταγωνιστήσει και σε ταινία ερωτικού(!) περιεχομένου. Πάνω από χίλιοι ευερέθιστοι πήραν μέρος στα...


δοκιμαστικά στο Γιοχάνεσμπουργκ από τους οποίους προκρίθηκαν εκατό. Από αυτούς το κοινό θα επιλέξει τους πρωταγωνιστές του νέου reality show μετά από... δοκιμαστικά που θα γίνουν live.


διαβάστε τη συνέχεια »

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ





24ωρη απεργία σήμερα για δάσκαλους και καθηγητές ,στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, έχουν εξαγγείλει η ΔΟΕ η ΟΛΜΕ και η ΟΙΕΛΕ (εκπαιδευτικοί ιδιωτικών).

Στις 12.30 διοργανώνεται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια στο οποίο θα συμετέχουν εκπαιδευτικοί,μαθητές,φοιτητές και γονείς.
Ενάντια στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις-υποβιβασμούς σχολείων, την κατάργηση των Διδασκαλείων,και τις αλαγές υποβάθμησης του δημόσιου αγαθού της Παιδείας που προωθεί η κηβέρνηση με δικαιολογία το Μνημόνιο.


διαβάστε τη συνέχεια »

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Κερατέα: Πυρπόλησαν αυτοκίνητα με δακρυγόνα!


Περίεργη «αντίληψη» έχουν περί της εφαρμογής του νόμου τα ΜΑΤ στην Κερατέα. Όπως βλέπετε στις αποκλειστικές μας φωτογραφίες, που τράβηξε η φωτορεπόρτερ μας Ευαγγελία Σπηλιωτοπούλου, το δακρυγόνο έχει σπάσει το τζάμι του αγροτικού αυτοκινήτου, και έχει «σφηνωθεί» στο εσωτερικό, κάτω από το παμπρίζ, βάζοντας φωτιά. Ρωτάμε λοιπόν τον Υπουργό «Προστασίας του Πολίτη» και τον κάθε υπεύθυνο, εάν προβλέπεται στα πλαίσια της προστασίας του Πολίτη η καταστροφή της περιουσίας του Πολίτη. Βεβαίως, εδώ -θα μας πείτε- οι ΜΑΤατζήδες άνοιξαν κεφάλια απόψε στην Κερατέα, τα αυτοκίνητα θα… λυπηθούν; Ωστόσο, εάν κάποιος πολίτης έκαιγε το αυτοκίνητο κάποιου άλλου πολίτη θα βρισκόταν αντιμέτωπος με τον νόμο. Οι ΜΑΤατζήδες που δρουν στην Κερατέα -υπεράνω των νόμων- και συμπεριφέρονται στους Έλληνες πολίτες της περιοχής σαν να είναι «κατακτημένος» πληθυσμός, θα λογοδοτήσουν ποτέ; Αυτή είναι η δημοκρατία σας κύριοι σοσιαλιστές; Ή μήπως είναι ο πανικός σας;


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ


πηγή tsantiri
διαβάστε τη συνέχεια »

Δολοφονικά χτυπήματα από την Αστυνομία στην Κερατέα





Τα χτυπήματα της Αστυνομίας είναι δολοφονικού χαρακτήρα. Ρίχνουν δακρυγόνα και χημικά με μεταλλικούς κάλυκες σχεδόν εξ επαφής σε κεφάλια, μάτια, ποδια και χέρια.
Ρίχνουν δε πλαστικές σφαίρες από πολύ κοντά, με αποτέλεσμα να κάνουν θλαστικά τραύματα, τόσο βαθιά που έχουν και υπαισθησία (μούδιασμα και παραλύσεις).

Συνεχίζονται μέχρι αυτη την ώρα οι μάχες στον κόμβο της Κακής Θάλασσας (2η είσοδος Κερατέας). Αυτό γίνεται στην Κερατέα για δεύτερη φορά  και παραπέμπει σε μνήμες επταετίας σε καταστάσεις που δεν περίμενε κανείς να ξαναθυμιθούμε στη σύχρονη Ελλάδα.








ΠΗΓΗ: lavreotiki.com

διαβάστε τη συνέχεια »